KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mart 2026 Pazartesi
°C

Bingöl'deki ölümlerin nedenleri açıklandı

TUİK verileri paylaştı. Bingöl'de 2023 yılında 586'sı kadın ve 530'u erkek olmak üzere bin 116 kişi hayatını kaybetti. Ölüm sebeplerini başını ise bu sorun çekti!

Bingöl`deki ölümlerin nedenleri açıklandı
22 HAZİRAN 2024 CUMARTESİ 00:27
4
3537
0
AA aa

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ‘2023 yılı Ölüm ve Ölüm Nedeni' istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, Bingöl'de 2023 yılında 586'sı kadın ve 530'u erkek olmak üzere bin 116 kişi hayatını kaybetti. Bingöl'de kaba ölüm hızı Binde 3,9 olarak belirlenirken, 5 yaş altı ölüm hızı binde 14,7 olarak açıklandı.

ÖLÜM NEDENLERİ ARASINDA DOLAŞIM SİSTEMİ HASTALIKLARI İLK SIRADA

Bingöl'de 2023 yılında meydana gelen ölümlerin en büyük nedeni dolaşım sistemi hastalıkları oldu. Dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklı olarak 399 kişi hayatını kaybederken, iyi huylu ve kötü huylu tümörler nedeniyle 225 kişi, solunum sistemi hastalıkları nedeniyle 146 kişi, sinir sistemi hastalıkları nedeniyle 33 kişi, iç salgı bezi, beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar nedeniyle 51 kişi, dışsal yaralanma ve zehirlenmeler nedeniyle 46 kişi, COVİD-19 nedeniyle 1 kişi, diğer ve bilinmeyen nedenlerden dolayı 215 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye geneli ölümler nedenlerine göre incelendiğinde, 2023 yılında yüzde 33,4 ile dolaşım sistemi hastalıkları ilk sırada yer aldı. Bu ölüm nedenini yüzde 15,0 ile iyi huylu ve kötü huylu tümörler, yüzde 13,2 ile solunum sistemi hastalıkları izledi. Deprem kaynaklı ölümlerin de yer aldığı dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmeler kaynaklı ölümlerin oranı yüzde 12,3 oldu. 6 Şubat tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerde ölen Türk vatandaşlarının sayısı 45 bin 784 oldu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.03.2026
03:11
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
Diyarbekirspor deplasmanında 3-1 mağlup olan 12 Bingölspor, ligde son 5 haftada galibiyet alamadı. Liderliğini sürdüren sarı-yeşilli ekipte Kulüp Başkanı Engin Özturan, mağlubiyetin ardından özür dileyerek sorumluluğu üstlendi ve şampiyonluk hedefinin değişmediğini vurguladı.
16.03.2026
03:10
'KİĞI–SANCAK–BİNGÖL YOLU ARTIK ERTELENEMEZ'
'Biz lüks veya ayrıcalık istemiyoruz; sadece eşit hizmet istiyoruz' diyen Cici; 'Bu yol, bölge halkının hayat hakkıdır. Yolun yapılmasıyla ilçemizin ekonomisi gelişecek, ticaret canlanacak, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişim kolaylaşacaktır. Kiğı–Sancak–Bingöl yolu artık ertelenemez. Yetkililer bir an önce bu projeyi hayata geçirmelidir!'
16.03.2026
03:08
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Birlik ve Gelişim Derneği tarafından düzenlenen iftar programında gençler ve davetliler aynı sofrada buluştu. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla dikkat çekti.
16.03.2026
03:06
Karlıova`da kar yeniden bastırdı
Karlıova'da kar yeniden bastırdı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde aylardır aralıklarla devam eden kar yağışı yeniden etkisini gösterdi. İlçede esnaf kar temizlemek için kürekle çalışırken, bazı araçlar yolda ilerlemekte zorlandı.
16.03.2026
03:04
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye Sürecini Kararlılıkla Yürütüyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli programlar kapsamında geldiği Bingöl'de vatandaşlarla iftar programında buluştu. Yılmaz, Türkiye'nin hem bölgesel barış için çaba gösterdiğini hem de iç cepheyi güçlendirmeye yönelik adımlar attığını söyledi.
16.03.2026
03:00
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Bingöllü İş İnsanı Serdar Turhan tarafından babası adına yapılan okulun açılışı ile kendi adına inşa ettireceği Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin temeli törenle atıldı. Buradaki konuşmasında eğitimin toplumların varlığını sürdürebilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, nitelikli insan gücünün güçlü bir ülkenin temel unsuru olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın