KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Mart 2026 Pazartesi
°C

Bingöl'deki ölümlerin nedenleri açıklandı

TUİK verileri paylaştı. Bingöl'de 2023 yılında 586'sı kadın ve 530'u erkek olmak üzere bin 116 kişi hayatını kaybetti. Ölüm sebeplerini başını ise bu sorun çekti!

Bingöl`deki ölümlerin nedenleri açıklandı
22 HAZİRAN 2024 CUMARTESİ 00:27
4
3550
0
AA aa

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ‘2023 yılı Ölüm ve Ölüm Nedeni' istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, Bingöl'de 2023 yılında 586'sı kadın ve 530'u erkek olmak üzere bin 116 kişi hayatını kaybetti. Bingöl'de kaba ölüm hızı Binde 3,9 olarak belirlenirken, 5 yaş altı ölüm hızı binde 14,7 olarak açıklandı.

ÖLÜM NEDENLERİ ARASINDA DOLAŞIM SİSTEMİ HASTALIKLARI İLK SIRADA

Bingöl'de 2023 yılında meydana gelen ölümlerin en büyük nedeni dolaşım sistemi hastalıkları oldu. Dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklı olarak 399 kişi hayatını kaybederken, iyi huylu ve kötü huylu tümörler nedeniyle 225 kişi, solunum sistemi hastalıkları nedeniyle 146 kişi, sinir sistemi hastalıkları nedeniyle 33 kişi, iç salgı bezi, beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar nedeniyle 51 kişi, dışsal yaralanma ve zehirlenmeler nedeniyle 46 kişi, COVİD-19 nedeniyle 1 kişi, diğer ve bilinmeyen nedenlerden dolayı 215 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye geneli ölümler nedenlerine göre incelendiğinde, 2023 yılında yüzde 33,4 ile dolaşım sistemi hastalıkları ilk sırada yer aldı. Bu ölüm nedenini yüzde 15,0 ile iyi huylu ve kötü huylu tümörler, yüzde 13,2 ile solunum sistemi hastalıkları izledi. Deprem kaynaklı ölümlerin de yer aldığı dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmeler kaynaklı ölümlerin oranı yüzde 12,3 oldu. 6 Şubat tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerde ölen Türk vatandaşlarının sayısı 45 bin 784 oldu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.03.2026
00:32
Bingöl`de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Bingöl'de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Motorin fiyatlarındaki artış durdurulamıyor! Bingöl'de tabelalar rekor seviyeleri gösterirken, zamlar sürücüleri ve özellikle taşımacılık sektörünü olumsuz etkiliyor.
22.03.2026
23:50
Bingöl`de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bingöl'de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bayram süresince Bingöl'de meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Kazalar farklı noktalarda yaşansa da sebepler yağışlı zeminde aşırı hız ile sürücü hataları olarak öne çıktı!
22.03.2026
23:49
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı`nda 14 ay uçuş yok!
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı'nda 14 ay uçuş yok!
Bingöl Havalimanı, pist ve apron yenileme çalışmaları nedeniyle Pazar günü yapılan son seferlerin ardından 14 ay süreyle kapatıldı. Yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenlendi.
22.03.2026
23:48
Bingöl`de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
Bingöl'de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
İhale, 3 Nisan 2026 tarihinde EKAP üzerinden gerçekleştirilecek. İşin süresi, yer tesliminden itibaren 240 takvim günü olarak belirlendi.
22.03.2026
23:47
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi, şehir içi ulaşımda kullanılacak 4 adet M plakalı minibüs/midibüs hattını 10 yıllığına ihale ile kiraya vereceğini duyurdu. İhale 23 Mart 2026 tarihinde Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılacak.
22.03.2026
23:46
Bingöl`de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'ün Çapakçur Mikro Havzası Yelesen, Şaban Ortaköy ve Aşağıköy bölgelerinde kuru duvar eşik ve galvanizli kafes tel yapımı işi için ihale düzenlenecek. İhale, 30 Mart 2026 tarihinde elektronik ortamda EKAP üzerinden gerçekleştirilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın