KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Aralık 2025 Perşembe
°C

Bingöl'den dershane saldırısına tepki

Bingöl'de sivil toplum kuruluşları, Şırnak Cizre'de eğitim kurumuna yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Bingöl`den dershane saldırısına tepki
23 NİSAN 2012 PAZARTESİ 21:19
0
2475
0
AA aa

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki FEM Dershanesi şubesine yapılan saldırıya Bingöl'de faaliyet gösteren STK'lar, tepki gösterdiler.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin eğitimsiz bir toplum istediklerine dikkat çeken sivil toplum kuruluşları, bu şekilde hedeflerine kolayca ulaşabileceklerini düşündüklerini dile getirdi. 

Bingöl Dershaneler Birliği (BİNDERBİR) Başkanı Hamdullah Dargın, yaptığı açıklamada, "BİNDERDİR olarak şiddetin her türlüsüne karşıyız ve yapılan saldırıyı kınıyoruz. İnşallah olayı gerçekleştiren kişi ya da kişiler bir an önce yakalanır ve bundan sonra da böyle bir olay olmaz." dedi 

Gülderen Eğitimciler Derneği Başkanı Süleyman Özkılıç da, "Cizre halkının eğitimine destek vermek için orada bulunan bir kurumun bu şekilde bir şiddete maruz kalması hiç doğru değildir. Bu tür olayları gerçekleştirenler eğitimsiz bir nesil istiyor. Daha önce bir öğrenci yurdunu yaktılar ve masum öğrenciler ölümden dönmüştü. Şimdi ise her yıl sınavlarda üstün başarı gösteren bir eğitim kurumuna silahlı saldırı gerçekleştiriyorlar. Bunların tek isteği eğitimsiz bir nesil olmasıdır. Eğitimsiz nesle istedikleri her şeyi yaptırabileceklerdir. Cizre halkı bu tür Oyunlara gelmemelidir. Oradaki eğitime gönül vermiş insanlara sahip çıkmalıdır." çağrısında bulundu. 

Bingöl Genç İş Adamları Derneği (BİNGİAD) Başkanı Medeni Arifoğlu ise yapılan saldırıyı kınadığını belirtti. Arifoğlu "Eğitimli bir nesil istemeyenlerin yapmış olduğu bu saldırıyı kınıyoruz. Onlar da biliyorlar ki eğitimli bir insan onlara prim vermiyor. Vatandaşlarımızın eğitim görmesini kısıtlayarak daha rahat edeceklerini zannediyorlar. Ancak unuttukları bir şey vardır. Bizler sürekli bu tür olaylara dur diyeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde olacağız ve onlara prim vermeyeceğiz." dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.12.2025
08:05
Bingöl Basın Konseyi`nden Ankara`da Yoğun Temas Trafiği
Bingöl Basın Konseyi'nden Ankara'da Yoğun Temas Trafiği
Şehrin sorunları ve basında kurumsal gelişim çalışmaları Ankara gündemine taşındı. Bingöl Basın Konseyi, şehrin en kritik gündem başlıklarından olan Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Saray Mahallesi'ndeki bağımsız dönüşüm sürecine ilişkin hazırlanan ayrıntılı raporları da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'a sundu.
10.12.2025
08:04
Salona damga vuran bağış Sedat Peker`den
Salona damga vuran bağış Sedat Peker'den
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı gecede 12 Bingölspor'a verilen toplam destek 28 milyon TL'ye ulaşırken, Sedat Peker'in yaptığı 3 milyon TL'lik bağış büyük yankı uyandırdı.
10.12.2025
08:03
Devlet Hastanesi Acilde Teşhis Krizi
Devlet Hastanesi Acilde Teşhis Krizi
Bingöl Devlet Hastanesi Acil Servis'te bir bebeğe önce 'alerji' denilip iğne yapıldı, ardından 'uyuz' denilerek gönderildi. Bebeğin gerçek tanısı özeldeki uzman çocuk doktoruyla ortaya çıktı: El–ayak–ağız hastalığı. Acilde yazılan ilaçlar 'kullanmayın' denilerek durduruldu.
10.12.2025
08:02
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı`nda Görev Değişimi
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı'nda Görev Değişimi
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı'nda düzenlenen törenle görev değişimi gerçekleşirken, Osman Bürlükkara görevi Mesut Vergi'ye devretti.
10.12.2025
08:00
Rektör Çelik`ten öğrencilere tavsiye;
Rektör Çelik'ten öğrencilere tavsiye; 'Bilimsel başarının ilk adımı, doğru soruyu sormaktır'
Bingöl'de 'Merakla Başlayan Yolculuk: Bilim, Araştırma ve Kariyer' başlıklı konferansta TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi öğrencileriyle buluşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, tavsiyelerini paylaştı: 'Merak doğuştandır; ancak doğru yönlendirmeyle geliştirilebilir. Bilimsel başarının ilk adımı doğru soruyu sormaktır.'
10.12.2025
07:59
Bingöl`de aranan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de aranan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ve polis ekiplerinin ortak çalışmasıyla, tehdit ve dolandırıcılık suçlarından aranan ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın