KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Bingöl'e 2 hastane ve 3 sağlık ocağı yapılacak

Bingöl'ün Karlıova ve Solhan ilçelerine 50 Yataklı Devlet Hastanesi, Arakonak Beldesi, Çavuşlar Köyü ile merkez Uydukent Mahallesi'ne de birer sağlık ocağı yapılacağı bildirildi.

Bingöl`e 2 hastane ve 3 sağlık ocağı yapılacak
04 AĞUSTOS 2006 CUMA 13:19
0
1835
0
AA aa
İl Sağlık Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın 2006 yılı yatırım programında Bingöl'e yapılması düşünülen hastane ve sağlık ocaklarının proje ihalesinin Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldığını kaydetti. Proje ihalesini alan firma yetkililerinin tahsis edilen alanlarda inceleme yaptığını, proje için çalışmaların 15 gün süreceğini söylen Dr. Hamzaoğlu, çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapım işi ihalelerinin yapılacağını ifade etti. Hamzaoğlu, "Yeni yapılacak hastaneler Avrupa Birliği (AB) kriterlerine göre yapılacak. 2 ilçedeki hastaneler artık ihtiyaca cevap vermiyor. İlçelerde yapılacak hastanelerde hasta odaları en fazla 2 kişilik olacak ve içerisinde lavabo, banyo ile diğer bölümler yer alacak. Arakonak Beldesi'ne ilçe tipi, merkez Çavuşlar Köyü'ne il tipi, Uydukent Mahallesi sağlık ocağıysa 24 saat esasına göre hizmet verecek bir bina olarak yapılacaktır" diye konuştu.

Hamzaoğlu ayrıca, Adaklı İlçesi Hastanesi yapımının 2006 yılı yatırım programına dahil edilmeye çalışıldığını da ifade etti.

Bu arada, Karlıova İlçesi'nde yapılacak hastane arazisinin bir hayırsever vatandaş tarafından hibe edildiği, Solhan İlçesi'nde yapılacak hastane için gerekli olan arazininse İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığı'na devredileceği öğrenildi. (İhlas Haber Ajansı)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın