KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Mart 2026 Çarşamba
°C

Bingöl'e, 30 tesis için 7,5 milyon tl hibe edildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Bingöl’deki 30 tesis için 7,5 milyon TL hibe desteği verdiklerini söyledi.

Bingöl`e, 30 tesis için 7,5 milyon tl hibe edildi
13 AĞUSTOS 2012 PAZARTESİ 10:46
0
1855
0
AA aa

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen ‘Tarım Sektörü Temsilcileriyle Buluşma Toplantısı'na katıldı.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi Toplumsal Gelişim ve Eğitim Salonu (TOGEM)'nda gerçekleşen toplantıya; Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, 23. Dönem Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bürokratları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Gittikleri her ilde tarım ve hayvancılıkla ilgili ortak akıl toplantıları yaptıklarını söyleyen Bakan Eker, bu toplantıda da amaçlarının Bingöl'ün tarımını masaya yatırmak olduğunu dile getirdi.

Toplantıdan çıkan görüş ve önerileri bir uygulama planına dönüştüreceklerini ifade eden Eker: “Tüm önerileri tedbir paketine dönüştüreceğiz. Bu önerilerin hangilerinin uygulanabilir ve hayata geçirilebilir olduğunu belirleyerek tedbirlerimizi alacağız” diye konuştu.

Kırsal Kalkınma Programı kapsamında Bingöl'de yüzde 50'si hibe ile 30 tesisin hayata geçirildiğini aktaran Bakan Eker: “Bingöl gibi nüfusu ve çiftçisi az bir kentte 30 tesis olması burada iyi bir kapasitenin kullanıldığı anlamına geliyor. Bingöl'deki 30 tesis için 7,5 milyon lira hibe verdik. Bunlardan 11'i bitkisel ürün işleme ve paketleme, 14'ü hayvansal gıda ürün işleme tesisi. Ayrıca 5 soğuk hava deposu yapmışız. Buradaki usul şu, 600 bin lira sermayenin yarısını hibe veriyoruz” şeklinde konuştu.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise Toprak Mahsulleri Ofisinin Bingöl'de alım yapmadığını anımsatarak, “Bingöl'de çiftçilerimiz sıkıntı yaşıyorlardı. Çiftçilerimiz sorunlarını bize iletiler. Bizde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker'e ilettik. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin geçici alım yapmasına imkân sağlayacak bir düzenleme yapıldı. Bundan da çiftçilerimiz çok memnun oldular. Maliyetler de düştü. Çiftçilerimiz daha uygun koşullarda ürünlerini satabilecekler” dedi.

Toplantı soru cevap faslı ile devam edildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Tarım Sektörü Temsilcilerinin sorunlarını tek tek dinledi. Bakan Eker toplantı sonunda 30 ana başlıkta sorunları tespit ettiklerini söyleyerek, çözülmesi gereken konular hakkında bakanlığın gereğini yapacağını belirtti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.03.2026
17:07
Rakip takılmasa halimiz duman!
Rakip takılmasa halimiz duman!
Lider 12 Bingölspor, sahasında konuk ettiği Kahramanmaraşspor'la 1-1 berabere kaldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, en yakın takipçisi Silifke Belediyespor'un yenilgisiyle puan farkını bir arttırarak korudu.
25.03.2026
16:56
Bingöl İHH`den Ramazan`da 10 Milyon TL`lik Yardım
Bingöl İHH'den Ramazan'da 10 Milyon TL'lik Yardım
Bingöl İHH, 2026 Ramazan ayında yurt içi ve yurt dışında toplam 9 milyon 810 bin TL'yi aşkın ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yardımların önemli bölümü Gazze başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine gönderildi.
25.03.2026
14:09
Sınıfta gaz paniği! Bingöl`de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Sınıfta gaz paniği! Bingöl'de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Bingöl merkezde bir ilkokulda öğrencinin sınıfta kar spreyi sıkması sonucu gazdan etkilenen ve nefes darlığı, baş dönmesi, mide bulantısı ve halsizlik şikayetleri görülen 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı.
25.03.2026
13:22
Bingöl`de 2026`ın ilk Yelıng satışı başladı
Bingöl'de 2026'ın ilk Yelıng satışı başladı
C Vitamini açısından da oldukça zengin olan ve kokusuyla bilinen Yelıng, düşük gelirli vatandaşların ve seyyar satıcıların geçim kaynağı olurken, ilk mahsuller de tezgâhlardaki yerini aldı.
25.03.2026
12:46
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde gece saatlerinde park halindeki bir otomobil kundaklandı. Mahalle sakinlerinin erken müdahalesi, yangının büyümesini önledi. Otomobil, kullanılamaz hale geldi.
25.03.2026
12:35
Türkiye`nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Türkiye'nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 1980-1985 yılları arasında görev yapan emekli okul müdürü Kazım Germiyanoğlu, bayram ziyareti için bulunduğu Manisa'nın Gördes ilçesindeki baba ocağında, kırk yıl öncesine dayanan kadim dostunu ağırladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın