KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Nisan 2026 Pazar
°C

Bingöl'e 354 öğretmen atandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 30 ile 17 bin öğretmen atamasında Bingöl’e 354 öğretmenin ataması yapıldı.

Bingöl`e 354 öğretmen atandı
05 ŞUBAT 2012 PAZAR 18:25
0
2588
0
AA aa

Atamalar için butona basan MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, 17 bin atama için 86 bin 129 başvuru olduğunu açıkladı.

Yerlerin belirlenmesinde en çok ücretli öğretmenin çalıştığı illerin seçildiğine dikkat çeken Çolak, atanan öğretmenlerin 6 Şubat Pazartesi günü görevlerine başlayacaklarını bildirdi. Kura için bazı öğretmen adaylarından ve ailelerinden rakam söylemelerini isteyen Çolak, aldığı rakamlardan oluşan 9 haneli şifreyle atamayı gerçekleştirdi.

Kura sonrasında salonda bulunan adaylardan atananların isimleri ekrana yansıtıldı. Aileleriyle birlikte şehir dışından gelen öğretmen adayları heyecanla isimlerini görmeyi beklediler. Atanan öğretmenler sevinç gözyaşları dökerken, atanamayanları aileleri teselli etti.

Atamalar Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van ve Yozgat'a yapıldı. En çok atama 2 bin 370 öğretmenle Şanlıurfa'ya yapılırken, Diyarbakır'a bin 553, Gaziantep'e bin 225, Van'a da bin 46, Bingöl'e ise 354 öğretmen ataması yapıldı.

KİMİ 'DOĞU İSTEMEDİ' KİMİ BEKLİYOR

Kimi adayların ise atanacak iller arasında depremin vurduğu Van ile Şırnak, Bingöl gibi doğu illerin yer alması nedeniyle başvurmadığı belirtiliyor. Bazı adaylar batı illerini de kapsayan Ağustos atamasını bekledikleri için binden fazla kadro boş kaldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın