KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2025 Çarşamba
°C

Bingöl'e 7 milyon 176 bin 938 tl

FKA Kalkınma Kurulu toplantısında konuşan FKA Genel Sekreteri Altunyuva: “Proje ve faaliyet destekleri için Bingöl’e 7 milyon 176 bin 938 TL kaynak aktarıldı” dedi.

Bingöl`e 7 milyon 176 bin 938 tl
05 HAZİRAN 2012 SALI 07:06
0
1728
0
AA aa

Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu, 2012 yılı 1. Olağan Toplantısını gerçekleştirdi.

Malatya'nın Battalgazi İlçesi'nde Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda gerçekleştirilen toplantıya; Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Bingöl, Malatya, Elazığ ve Tunceli illerinden kurul üyeleri katıldı.

Kalkınma Kurulu Toplantısı'nda bir konuşma yapan Prof. Dr. İbrahim Gezer: “Dünyada gittikçe kendini yoğun bir şekilde hissettiren âdemi merkeziyetçi anlayışlar, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gibi yaklaşımlar ve bu tür yapılanmalar günümüzde kaçınılmazdır" dedi.

Prof. Dr. Gezer: “Bu durum yerel aktörlerin daha çok inisiyatif almasını da beraberinde getirmektedir. Artık kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarında yüzlerce insanın yetiştiği, güçlü bir insan kaynağı oluştuğu, onlarca kurumların oluştuğu, yine ciddi bir bilgi birikiminin ve organizasyon yeteneğinin oluştuğu günümüzde, illerimizde ve bölgelerimizde her şeyin Ankara'dan belirlenmesinin sürdürülebilir ve çok anlamlı olmadığını düşünüyoruz. İşte bu sakıncaları ortadan kaldırmak amacıyla kalkınma ajansları oluşturulmuş ve bu çerçevede ajansların bir tanesi de Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl'ün içerisinde bulunduğu 4 ili kapsayacak bir şekilde bölgemizde faaliyet göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Gezer'in açılış konuşmasının ardından Fethi Altunyuva, Ajans 2011 yılı faaliyet raporu ve ajans içi denetim raporu hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Ajans olarak hedeflerine varmak için çalıştıklarını belirten Altunyuva: “Proje ve faaliyet destekleri açısından teklif çağrısı yönetimi ile sözleşmeye bağlanan toplam 34 milyon 258 bin 423 TL kaynak kullandırılmıştır. Bu kaynağın bağlı olan illere göre dağılımı; Bingöl yüzde 21, Malatya yüzde 35,3, Elazığ yüzde 32, 5 ve Tunceli yüzde 11,2'dir. Rakam bazında Malatya 12 milyon 92 bin 817 TL, Elazığ 11 milyon 123 bin 475 TL, Bingöl 7 milyon 176 bin 938 TL ve Tunceli 3 milyon 865 bin 191 TL olarak gerçekleşmiştir” dedi.

Kalkınma Kurulu 2012 yılı 1. Olağan Toplantısı'nda daha sonra ODTÜ Teknokent Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Yalçınoğlu ile ODTÜ Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Batum, “Değişen Paradigmaların Dünyaya, Türkiye'ye ve Bölgeye Yansımaları” konulu bir konferans verdi.

Toplantı, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda verilen yemek davetinin ardından Aslantepe gezisiyle sona erdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.09.2025
16:47
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 3 Eylül'de başlayan başvuruların 26 Eylül 2025 günü sona ereceğini duyurdu. Kayıt ücreti 400 TL. İstenen evraklar ise şöyle;
09.09.2025
16:28
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Jandarma mesleğinin tanıtıldığı ve okumanın önemine vurgu yapıldığı ziyarette öğrencilere jandarma çocuk dergisi, jandarma boyama kitabı ve hayvan figürlü maskeler dağıtıldı.
09.09.2025
14:21
Bingöl`de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.
09.09.2025
14:15
Bingöl polisi uyarıyor! Dikkatli olun!
Bingöl polisi uyarıyor! Dikkatli olun!
İşyerleri, parklar ve daha birçok yerde vatandaşlarla birebir temas kurup dolandırıcılık ve hırsızlık vakalarına karşı uyarılarda bulunan Bingöl polisi, broşür dağıtıp detayları örnekleriyle anlatıyor.
09.09.2025
14:04
Esnaflar dikkat! Vergi sistemi değişti
Esnaflar dikkat! Vergi sistemi değişti
Büyükşehirlerde ilçe nüfusu 30 bini geçmeyenler hariç olmak üzere faaliyette bulunan bazı vergi mükellefleri basit usulden gerçek usule geçiş yapacak. Gerçek Usule Tabi olan mükellefler KDV, gelir vergisi, stopaj vergisi, gelir geçici vergisi öderken, Basit Usule Tabi olan mükellefler yalnızca basit usulde ticari kazançlarının vergisini ödüyor.
08.09.2025
16:27
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu'nda Elazığspor ile eşleşti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın