Önceki gün Bingöl'e yağmurla karışık toprak yağdıKahverengi bir güne uyanan vatandaşlar, araçlarını ve evlerinin önünü temizlerken şaşkınlıklarını da gizleyemediler.
Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, Kuzey Afrika'dan gelen toz fırtınasının yağışla birleşince çamur şeklinde yere düştüğünü belirttiler. Gün boyunca toz bulutlarının havada serbestçe dolaşacağının altını çizen yetkililer, "bugün (dün) yağmur bekliyoruz. Havadaki tozlar yağışla birlikte temizlenecektir" ifadelerini kullandılar. Yetkililer, hafta sonuna kadar yağış beklendiğini açıkladılar.
Bingöl'de etkisini gösteren ve yağmurla birlikte yeryüzüne inen toz taneciklerinin, Doğu ve Güneydoğu'nun tüm illerinde de etkili olduğu öğrenildi.
bingolgazetesi