KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Bingöllü öğrencilere ingilizce yaz eğitim kampı

Beraber yaşama kültürünün geliştirilmesi amacıyla Kalkınma Bakanlığı SODES desteği, Batman Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü Sosyal Etütler Merkezi(SEM) tarafından organize edilen “İngilizce Yaz Eğitim Kampı 2” projesi için Diyarbakır, Bingöl ve Urfa’dan 350 öğrenci ve öğretmen Konya’ya gitti.

Bingöllü öğrencilere ingilizce yaz eğitim kampı
22 HAZİRAN 2012 CUMA 06:53
0
1339
0
AA aa

Edinilen bilgiye göre, İngilizce Yaz Eğitim Kampı-2 projesinde Fen, Anadolu ve Anadolu Öğretmen lisesi öğrencilerinden seçilen 3000'e yakın öğrenciye 2 ay boyunca İngilizce “hazırlık okulu” olan üniversitelerde İngilizce eğitimi verilecektir. Eğitimin yanında öğrenciler, ilgi ve alakalarına göre spor, sanat ve kültürel faaliyetlere katılacaklardır. Programın içerisinde "Bugünün Liderlerinden Yarının Liderlerine Mesajlar; Genç Liderler Sertifika” programı adı altında bütün öğrencilerin katılacağı ve öğrencilerin eğitim alacağı illerin valisi, belediye başkanı, varsa bakanı, iş dünyasında ve sivil toplumda lider yöneticilerin eğitim vereceği bir program organize edilecektir.

Programa katılan öğrencilerin tamamı hem "İngilizce Yaz Eğitimi Katılım Sertifikası", hem de "genç liderler sertifikası" alacaklardır. Bu eğitim programı süresince üniversitelerin imkanları dâhilinde bulunan spor, konferans, sinema ve sosyo-kültürel çalışmalarda kullanılabilecek çok amaçlı salonları öğrencilerin kullanımlarına sunulacaktır.

18Haziran-26Temmuz 2012 tarihleri arasında Mevlana ve Selçuk üniversitelerinde gerçekleşecek olan proje hakkında tanıtım programı düzenlendi. Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu'nda gerçekleşen programda açış konuşmalarını Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin ADAM, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Konya Valisi Aydın Nezih Doğan yaptılar.

Prof. Dr. Bahattin Adam “ev sahipliği yaptığımız proje kapsamında bir sorun olmaması için elimizden geleni yapacağız. Çok güzel bir organizasyon, bu organizasyonu planlayan, düşünen tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise “Konya bir huzur adasıdır. Bu güzel mekânda iki güzel üniversitede güzel çalışmalar yapacağınızı ümit ediyorum. Bizler sosyal sorumluluk projelerine önem veriyoruz ve bu güzel organizasyonlara destek veriyoruz. Bu projeye gönül veren tüm kurul ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan “ Konya eski bir başkenttir ve hep bir başkent gibi olmalıdır. Türkiye'nin göz bebeği sanayi şehirlerinden biridir ve bu başarısını kendi sermayesi, kendi alın teri üzerine yapmıştır. Konya, Türkiye'nim en fazla kobisi olan şehridir. Anadolu'nun sanayi devidir. Türkiye'nin toplam buğday üretiminin büyük kısmını Konya üretir. Konya hoşgörünün üretildiği yerdir. Hoşgörü şehrine hoşgeldiniz, sefa geldiniz” dedi.

Selçuk ve Mevlana üniversiteleri Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanları organizasyon ile açıklama da bulundular. Hafta içi verilen eğitimlerin dışında hafta sonları yakın il ve ilçelere geziler düzenleneceğinin, düğün pilavlarına gidileceğinin, tiyatro, go-kart gibi etkinliklere katılınacağının müjdesini verdiler.

Program sonunda Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Ulrich Parfait Ngam ve Sandra Sami ile Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuarı öğrenci ve öğretim elemanlarından oluşan bir müzik grubu dinleyicilere eğlenceli anlar yaşattılar. Program kokteyl ile son buldu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.05.2024
00:55
Kamuda hedef 100 milyar liralık tasarruf!
Kamuda hedef 100 milyar liralık tasarruf!
Kamuda harcamaları en aza indirmek için uygulanacak tedbirlerle, harcamalar en aza indirilecek. Tedbirler kapsamında zorunlu olmadıkça bina ve araç kiralamaları yapılmayacak, tanıtım ve eğitim gibi etkinliklere ara verilecek… Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yürütülen tedbirlerle birlikte 100 milyar lira tasarruf hedefleniyor.
09.05.2024
00:53
112 çalışanlarının sorunlarına çözüm çağrısı
112 çalışanlarının sorunlarına çözüm çağrısı
Sıkıntıları paylaşıp çözüm önerilerini aktaran Türk Büro-Sen Bingöl Şube Başkanı Salim Yatağan: 'Türk Büro-Sen olarak Bakanlık ile yaptığımız görüşmeler neticesinde yetkililerin yaptığı olumlu çalışmalara rağmen, artan iş yükü ve yeni eklenen görevlerle mevcut sorunlara yenilerinin eklendiği görülmüştür' dedi.
09.05.2024
00:52
Meslek lisesi öğrencilerinden Sağlık Haftası etkinliği
Meslek lisesi öğrencilerinden Sağlık Haftası etkinliği
Genç İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Sağlık Haftası münasebetiyle bir program düzenlendi.
08.05.2024
18:06
Üniversite öğrencilerinden Gazze`ye destek
Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da öğrencilere destek verdi.
08.05.2024
18:05
Bingöl`de trafik standı açılıp halk bilgilendirildi
Bingöl'de trafik standı açılıp halk bilgilendirildi
Bingöl'de trafik etkinlikleri çerçevesinde jandarma ve polis ekipleri tarafından kurulan trafik stantlarında hem bilgilendirme yapıldı hem öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.
08.05.2024
13:11
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan ve birkaç yıldır ilik nakli bekleyen Çınar Eymen Çakar için Solhan Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri etkinlik düzenledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın