KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2025 Cuma
°C

Bingöllüler bursa'da coştu

Servet Kocakaya, Alişan ve Avni Polat'ın seslendirdiği türkülere kıyasıya eğlenen Bingöllüler, halaylar çekip birlik mesajları verdikleri gecede unutulmaz anlara imza attılar.

Bingöllüler bursa`da coştu
06 MAYIS 2008 SALI 10:41
0
2124
0
AA aa
Bursa'da faaliyet gösteren Bingöl İli ve İlçeleri Tanıtma Yardımlaşma ve Kültür Derneği (BİNDER) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Bingöllüler Gecesi' yine coşkulu geçti.
Pazar gecesi Bursa Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programa Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Yusuf Coşkun, Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, Bursa Milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ile yaklaşık 5 bin Bingöllü katıldı.
Gecede açılış konuşmasını yapan Bursa BİNDER Başkanı Ömer Faruk Arat, birlik mesajları verdiği konuşmasında, dernek faaliyetlerinden de bahsetti.
 ‘Modern demokrasi ve modern toplum yaşamının temelinde sivil kitle örgütleri önem arz etmektedir' diyen Arat: “Bu aynı zamanda yaşamın vazgeçilmez unsurlarından bir tanesidir. Değerli misafirlerimiz Bizler, Bin-Der olarak katılımcı, yapıcı, tamamlayıcı, bütünleyici, çağdaş ve ülkemizin kalkınmasına yönelik her türlü faaliyette bulunma onurunu yaşamak amacıyla yola çıktık. Her şeyden önce BİN-DER bir Sivil toplum örgütüdür. Geçen süre içerisinde 20. bin kişiyi bulan toplam nüfusumuzla sivil toplum örgütleri arasındaki önemli bir yer edindik. Artık biliniyor ki BİN-DER, Bursa da ki 20 bin Bingöllünün temsilcisi ve sözcüsü konumundadır. Faaliyet dönemimizde Yine Kapalı spor salonumuzda 2.Bingöllüler gecesini düzenlemiştik, Kestel Plaza da düzenlenen toplu sünnet merasimi ile ihtiyaç sahibi çocuklarımızı sünnet ettirdik. Ramazan ayında ekonomik durumu yerinde olmayan insanlarımıza erzak yardımı yaptık. Uludağ Üniversitesinde okuyup ta ihtiyaç duyan öğrencilerimizden tamamını tespit edip burs vermekteyiz. Çalışmalarımız neticesinde derneğimizin web sayfasını oluşturduk. Artık Internet ortamın dada ilişkilerimizi ve faaliyetlerimizi sağlayabilmekteyiz” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ise yaptığı konuşmada, BİNDER'in erzak dağıtımından toplu sünnet şölenlerine ve öğrenci burslarına uzanan kapsamlı çalışmalarını takdirle izlediğini söyledi. Sosyal sorumluluk anlayışıyla yürüttükleri çalışmalarından dolayı dernek yönetimini kutlayan Başkan Şahin, “Burada doğan da, burada doyan da Bursalıdır. Biz, sizleri bu duygularla seviyoruz” dedi. 
Bingölspor'un renklerinin de Bursaspor gibi yeşil-beyaz olduğuna dikkati çeken Şahin'in konuşması, Bingöllüler tarafından ayakta alkışlandı. BİNDER'i desteklemeye hazır olduğunu ifade eden Başkan Şahin, Engin Ayata'nın açık artırmaya sunulan bir tablosunu da derneğe destek amacıyla 15 bin YTL'ye satın aldı.
Halkoyunları gösterisiyle renklenen gecede Bingöllü ses sanatçıları Avni Polat, Servet Kocakaya ve Alişan sahne aldı. Seslendirilen türkülere eşlik eden kalabalık, halaylar çekip gönüllerince eğlendi. Bingöllüler gecesi ayrıca bazı televizyon kanalları tarafından canlı olarak yayınlandı.
 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2025
15:15
Bingöl`de aranan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, çeşitli suçlardan aranan 4 şüpheli yakalandı. İkisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
11.07.2025
15:03
8 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
8 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, uyuşturucu suçundan 8 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
11.07.2025
14:51
Bingöl`de 843 kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 843 kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 843 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
10.07.2025
18:41
Bingöl`de 60 dönüme 400 konteynerlik geçici barınma alanı
Bingöl'de 60 dönüme 400 konteynerlik geçici barınma alanı
Bingöl'de 'Mehmetçik AFAD Destek Üssü Geçici Barınma Alanı' kurulması için protokol imzalandı. Kurulacak alanda yaklaşık 400 konteynerin yer alacağı bilgisini paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Belediyesinin altyapı, elektrik ve içme suyu gibi tüm ihtiyaçları karşılayacağını belirtti.
10.07.2025
15:19
Bingöl`de engellilerin tepkisi!
Bingöl'de engellilerin tepkisi! 'Öncelik hakkımız ihlal ediliyor!'
Bingöl Devlet Hastanesi personel ve yönetimine defalarca uyarıda bulunmalarına rağmen herhangi bir düzelme olmadığı gibi bir muhatap da bulamadıklarını savunan Bingöl Engelliler Platformu Sözcüsü Belgin, çözüm çağrısında bulundu ve Vali Ahmet Hamdi Usta'dan destek talep etti.
10.07.2025
14:54
Aile hekimleri için yeni düzenleme! O süre uzatıldı
Aile hekimleri için yeni düzenleme! O süre uzatıldı
Aile Hekimliği Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenlemeye göre, muayeneye gitmeyen hasta nedeniyle kesilen maaşlarda süre kriteri 6 aydan 1 yıla çıkarıldı. İşte tüm detaylar...
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın