KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Eylül 2026 Pazartesi
°C

Bingöllüler Günü'ne Filistin ayarı

Ankara BİNYAR, 12.12 Bingöllüler Günü münasebetiyle düzenleyeceği organizasyonda yeni düzenleme yaptı ve eğlence programını iptal edip, hemşehri buluşmasıyla sadeleştirdi.

Bingöllüler Günü`ne Filistin ayarı
07 ARALIK 2023 PERŞEMBE 14:18
43
2836
9
AA aa

2012 yılından bu yana dünyanın her yerindeki Bingöllüler tarafından çeşitli organizasyon ve eğlenceler ile kutlanan 12.12 Dünya Bingöllüler Günü için geri sayım başladı. Bu kapsamda bu yıla özel kutlama organizasyonu hazırlayan Ankara BİNYAR, Filistin'de yaşanan katliamdan dolayı bu yıl kutlama yapmama kararı aldı.

Kararı duyuran Ankara BİNYAR Derneği Başkanvekili Faysal Karahan; “7 Ekim'den bu yana İsrail'in Filistin'e karşı yürüttüğü bilinçli ve sistematik katliam ve bu katliamın halkımız ve dünya halkları üzerindeki tesirini de göz önünde bulundurarak bu yıl ki kutlamalardan vazgeçtik. Her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş kapsamlı bir organizasyon hazırlık ve planımız çok önceden yapılmıştı. Ancak yaşanan ve tüm dünyanın vicdanını derinden etkileyen bu olay karşısında Bingöl gibi hem İslami hassasiyeti üst düzey olan hem de Filistin ve Mescidi Aksa'yı tabiri caizse “düşlerinde yaşayan” bir şehrin temsilcisi olarak büyük çaplı bir eğlence programının doğru olmayacağını düşündük. Yönetim Kurulumuzla yaptığımız toplantılar sonucu, tüm üyelerimizin de desteği ile yapılan plan ve organizasyonları iptal etme kararı aldık.”

DERNEK BİNASINDA HEMŞERİLERLE BULUŞMA OLACAK

Karahan, 12.12 Dünya Bingöllüler Günü etkinliklerinin memleketlerinden uzakta yaşayan Bingöllüler için kültürel özlemlerini giderme aracı olduğuna dikkat çekerek, Ankara BİNYAR Derneği olarak bu yıl dernek binasında bir araya gelineceğini ve hemşeriler arasında sade bir şekilde, hasbihal havasında bir etkinlik düzenleneceğini söyledi.

Karahan açıklamasının sonunda: “12.12.2023 Salı akşamı saat 19.00'da Kızılay Mh. Menekşe Sok. Orkide Apt. Kat:3 No:8 A/13 Çankaya/Ankara adresinde yapılacak etkinliğe de bu tarihte Ankara'da olan tüm hemşerilerimizi birlikte bir çay içmeye, sohbet edip Bingöl'ün güzelliklerini yad etmeye davet ediyoruz” dedi.

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106237)
11 Aralık 2023 Pazartesi 18:11
Helal sana, alkışlıyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106205)
09 Aralık 2023 Cumartesi 22:30
Helal Ankara Binyar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106204)
09 Aralık 2023 Cumartesi 21:54
Kim ne dersin siz aldırış etmeyin. Herkes kutlama yaparken sizin aldığınız bu karar çok yerinde ve doğru.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106203)
09 Aralık 2023 Cumartesi 21:53
Helal olsun hepinize. Gerçekten çok anlamlı bir karar olmuş.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106190)
08 Aralık 2023 Cuma 02:50
Piskologa görünün bu Filistin takintiniz Piskoz yada nevrotik derecede hastalikli derecede
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106186)
08 Aralık 2023 Cuma 02:01
Sizin bu Filistin sevdaliginiz artik süphelendiriyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106185)
08 Aralık 2023 Cuma 02:00
Hep Filistin Filistin hergün dünyada cocuklar acliktan ölüyor onlar icin neden program iptal etmiyorsunuz? Yada Türkiye'de hergün kadin cinayeti oluyor onlar icin program iptal ediyor musunuz?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106180)
08 Aralık 2023 Cuma 00:34
Yönetim vizyonsuz olunca en güzel yapılacak iş bahane bulmak. Cemal Kocakelçi'yi çok severim ama bu belayı da Bingöllülerin başına sarmakla hiç iyi etmedi. Tatlı yemek için esnaf gezerek, torpil için bürokratları dolaşarak bunlar da dernek yönetiyor işte!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106170)
07 Aralık 2023 Perşembe 17:01
Cigertu ven helal
07.09.2026
19:07
Genç`te `Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi` Çalıştayı
Genç'te 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' Çalıştayı
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' çalıştayında uyuşturucu ve sanal kumarla mücadeleden aile yapısının güçlendirilmesine, ağır borçlanmadan düğün ve taziyelerde israfın azaltılmasına kadar ilçenin sosyal sorunları ele alındı. Çalıştayda, gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve toplumsal değerlerin gelecek nesillere aktarılması için ortak hareket çağrısı yapıldı.
07.09.2026
10:12
Bingöl Umut Kervanı`ndan 172 aileye yardım eli
Bingöl Umut Kervanı'ndan 172 aileye yardım eli
Bingöl Umut Kervanı Derneği, ağustos ayında 172 aileye 473 bin 199 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Dernek, yurt dışı ve Filistin-Gazze'ye de 722 bin 699 TL yardım yaparken, ay boyunca gerçekleştirilen toplam yardım 1 milyon 195 bin 898 TL'ye ulaştı.
07.09.2026
09:36
Bingöl`de kamyonet şarampole yuvarlandı: 3 yaralı
Bingöl'de kamyonet şarampole yuvarlandı: 3 yaralı
Bingöl-Sancak yolu Kadran köyü mevkiinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonetin şarampole yuvarlanması sonucu 3 kişi yaralandı.
07.09.2026
08:49
Okul masrafları Bingöl`de aileleri zorluyor: Eğitim gideri 7 bin TL`ye dayanıyor
Okul masrafları Bingöl'de aileleri zorluyor: Eğitim gideri 7 bin TL'ye dayanıyor
Bingöl Eğitim Sen Başkanı Murat Korlaelçi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde artan kırtasiye, kıyafet, çanta, ayakkabı ve ulaşım giderlerine dikkat çekerek, 'Çocukların eğitim hakkı ailelerin ekonomik gücüne bırakılamaz' dedi.
07.09.2026
08:47
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince gerçekleştirilen uygulama ve operasyonlarda toplam 365,43 gram esrar ele geçirildi. Uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
07.09.2026
08:47
12Bingölspor`dan umut veren başlangıç
12Bingölspor'dan umut veren başlangıç
Geç kurulan kadrosuyla kısa sürede hazırlıklarını tamamlayıp İnegöl deplasmanına çıkan 12Bingölspor, 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 öne geçti. Galibiyet 90+4'te kaçsa da temsilcimiz sergilediği futbolla sezona umut verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın