KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Şubat 2026 Salı
°C

Bingöllülerden de tepki geldi!

ABD'nin Türk iki bakana yaptırım uygulama kararı almasının kabul edilemez olduğunu belirten Bingöllüler; Biran önce bu yanlıştan dönülmeli mesajını verdi. İş dünyası iki ülke arasındaki tarihi ve ekonomik ilişkilerin öneminin altını çizdi.

Bingöllülerden de tepki geldi!
02 AĞUSTOS 2018 PERŞEMBE 21:17
5
3101
1
AA aa

ABD'nin bakanlara yaptırım uygulama kararının ardından Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'den de tepkiler gecikmedi.

ABD, din adamı Andrew Brunson'ın serbest bırakılmamasını gerekçe göstererek Türkiye'ye yaptırım kararı almasının yankıları sürüyor.

Yaptırım kararı; Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ülkedeki varlığını dondurma! Gerek iş dünyası gerekse vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda, Türkiye'nin bağımsız yargı işleyişine sahip olduğunu bildirerek, ABD'ye yanlıştan bir an önce dönme çağrısında bulundular.

ABD yönetiminin Türkiye politikasına yönelik son tutumunu eleştiren vatandaşlar; “Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında 90 yıllık birikime dayanan ikili ilişkiler, karşılıklı kültürel ve ekonomik temasların etkisiyle güçlenmiş, zamanla ortak Batı değerlerine, ve jeo-stratejik temellere dayanan bir müttefikliğe dönüşmüştür. İki ülke arasındaki ilişkilerin tarihi boyunca değişmeyen en önemli unsursa stratejik müttefikliğin bir gereği olarak diplomatik ve kültürel diyalog yoluyla ortak sorunların çözülmesi ve aklıselimin her kırılma riski anında galip gelmesi olmuştur. Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin, iki ülke arasında yaşanan son diplomatik sorun karşısında almış olduğu yaptırım kararı, söz konusu stratejik müttefikliğin doğasına aykırıdır ve iki ülke arasındaki ilişkilerin onarılamaz seviyede bozulması tehlikesini doğurmuştur” açıklamasında bulundular.

Türkiye aleyhine alınan bu karar komik

Türkiye ile ABD'nin tarihsel müttefiklik ve dostluk ilişkisine yakışmayacak bu kararın sonuçlarının ağır olacağını belirten vatandaşlar; “Bu haksız ve yanlış karar Türkiye-ABD ilişkilerinde uzun bir süredir devam eden gerilimi çözümsüz bir noktaya taşıyacaktır. Güçler ayrılığı ve yargı bağımsızlığını savunduğunu iddia eden ABD, kendi yargısına nasıl saygı duyulmasını bekliyorsa aynı saygıyı Türk yargısına da göstermek zorundadır. Güçler ayrılığı ve yargı bağımsızlığının demokrasinin en temel ilkesi olduğu artık tüm dünya tarafından kabul edilmişken, ABD'nin Türkiye aleyhine almış olduğu bu karar komiktir” diye konuştular.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30445)
03 Ağustos 2018 Cuma 08:13
Amerika birlesik devletleride bingolluleri dikkate alarak,bu çağrılarına okey dedi ve yaptirimlari kaldirdi :)))))
10.02.2026
13:05
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Türkiye genelinde boşanma oranlarının en düşük ve en yüksek olduğu iller belli oldu. Boşanmanın en yaygın görüldüğü il İzmir olurken, en düşük oran Hakkâri'de kaydedildi. Bingöl'ün listedeki yeri ise şöyle;
10.02.2026
12:43
Meteoroloji`den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Meteoroloji'den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Yoğun kar ve sağanak uyarısı yapılan Bingöl için çığ tehlikesi ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.
10.02.2026
12:11
Bingöl`de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de düzenlenen eTwinning Çalıştayı, ödül töreni ve proje sunumlarıyla sona erdi.
10.02.2026
12:01
Bingöl`de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: `Kabul Etmiyoruz`
Bingöl'de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: 'Kabul Etmiyoruz'
Bingöl'de faaliyet gösteren eğitim sendikaları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen maaş promosyon ihalesinde bankaların sunduğu tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ortak açıklama yaptı. Sendikalar, tekliflerin yeniden değerlendirilmesini isterken, talepler karşılanmazsa kitlesel ekonomik boykot çağrısında bulunabileceklerini duyurdu.
09.02.2026
21:52
Bingöl`de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
09.02.2026
14:23
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın