KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Ekim 2026 Perşembe

Bingöl'ün 2007 asayiş değerlendirmesi

Bingöl emniyet müdürlüğü ekipleri, 2007 yılında 90 kilo gram esrar, 40 gram eroin, 733 kök hintkeneviri ele geçirdi. Bu olaylarla ilgili 110 kişi yakalandı. İntihar olaylarında azalma görülürken, dolandırıcılık olaylarında ve silah taşıma ruhsatı alanların sayısında artış olması dikkat çekti

Bingöl`ün 2007 asayiş değerlendirmesi
01 OCAK 2008 SALI 10:34
0
1940
0
AA aa
Bingöl Emniyet Müdürlüğü 2007 asayiş verileri açıklandı. 2006'ya oranla suçlarda azalma görülürken, bunun en büyük etkisinin, polis-vatandaş kaynaşması olduğunu belirtildi.
Emniyet Müdürü Ekrem Çelik'in halkla ilişkiler konusundaki samimi adımları ve bu tutumu teşkilat içerisinde yaygınlaştırmasının yanı sıra, Türkiye genelinde en huzurlu il olma yolunda atılan ciddi adımların bir eseri olarak görülen bu gelişimin gelecek yıllarda daha belirgin bir şekilde ortaya çıkması hedefleniyor.
Asayiş olaylarında düşüş yaşandı
Emniyet verilerine göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce 2007 yılında il genelinde toplam 63 operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 90 kilogram esrar, 40 gram eroin, 733 kök hintkeneviri ele geçirildi ve bu olaylarla ilgili 110 kişi yakalandı.
2007 yılında Bin 468 asayiş olayının yaşandığı Bingöl merkezde, çocukların karıştığı olay sayısı 152 iken ve bu rakamın 2005 yılında yüzde 20, 2006 yılında yüzde 13 ve 2007 yılında yüzde 10'lara gerilediği görüldü. 2006 ve 2007 yıllarında 5'er intihar olayı yaşandı. İntihara teşebbüs ise 2006 yılında 78 iken 2007 yılında bu rakam yüzde 20 gerileyerek 63 olarak kayıtlara geçti.
Gasp olaylarında ise 2006 yılında 20, 2007 yılında ise 6 olay yaşandı, bu da yüzde 44'lük bir düşüş olarak kayıt altına alındı. Yankesicilik olaylarında 2006 yılında 25, 2007 yılında ise 14 olay gerçekleştiği ve yüzde 70'lik bir düşüş olduğu tespit edildi.
Diğer Asayiş olaylarında ise, dolandırıcılık olaylarının 14'ten 21'e çıktı ve yüzde 50 artış olduğu, Mala zarar verme olaylarının 42'den 82'ye çıktığı ve yüzde 95 artış olduğu kaydedildi. 2007 yılında 14 ruhsatlı, 37 ruhsatsız silah ve 72 adet bıçak ele geçirildiği, kasten adam öldürme sayısının 2006 yılında 2, 2007 yılında ise 3 olduğu aktarıldı.
2007 yılında kişilere karşı işlenen suç sayısı 650, millete ve devlete karşı 30, topluma karşı 115, mal varlığına karşı 463, takibi gerektiren suçlar 148 olarak görülürken  kabahatler suç sayısının 62,  toplam suç oranın ise bin 468 olduğunu belirtildi.
Ayrıca 2007 yılı sonu itibariyle toplam 2 bin 996 kişi pasaport alırken, 346 kişi silah taşıma, 252 kişinin de silah bulundurma ruhsatı aldığı belirlendi.
İhbar olaylarında artış
2006 yılında İnternet aracılığıyla Emniyet Müdürlüğüne 4 ihbar yapılırken, 2007 yılında 29 ihbar yapıldı. Yine 2006 yılında telefon aracılığıyla 656 ihbar yapılırken, 2007 yılında 2 bin 18 ihbar yapıldı. Yapılan ihbarların yüzde 88'inin doğru, yüzde 12'sinin de asılsız olduğu saptandı. İhbar oranlarında yaşanan artışın, polisin vatandaşa verdiği güvenden kaynaklandığı belirtildi. Bingöl'ün huzurlu il olması açısından, vatandaşların daha duyarlı ve dikkatli olması istendi.
 





BingolOnline/Bingöl Kent Haber

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
21:30
Bingöl TSO`da yeni yönetim belli oldu
Bingöl TSO'da yeni yönetim belli oldu
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: `Yeni statü sahada karşılık bulmalı`
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
07.10.2026
20:45
HÜDA PAR`dan Boğlan`daki GES projesine tepki:
HÜDA PAR'dan Boğlan'daki GES projesine tepki: 'Ekmek teknemiz olan meralarımızı kaybetmeyelim'
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl`de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın