KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Bingöl'ün çözülemeyen kronik sorunu işgaller…

'Yolun ortasında yürüyorsa Bingöllüdür' sözünün ana sebebi olan kaldırım işgalleri ve yasak parklar bir türlü önlenemiyor! Her defasında farklı bir gerekçeyle çözümü ötelenen işgaller, şehrin en kronik sorunu ancak kimseden ses yok!

Bingöl`ün çözülemeyen kronik sorunu işgaller…
14 HAZİRAN 2024 CUMA 13:00
12
2866
9
AA aa

-Yorum Haber-

Bingöl'de yıllardır konuşulan, çare istenen ancak bir türlü çözülemeyen ŞEHRİN kronik sorunu kaldırım ve yol işgalleri gündemdeki sıcaklığını koruyor. İşletmelerin işyerindeki ürünlerinin neredeyse yarısını kaldırımlarda sergilediği şehirde, bilinçsiz sürücülerin sebep olduğu geçiş engelleri de cabası!

Düzağaç bölgesinin yanı sıra çarşı merkezinde de yoğunluk gösteren işgaller, özellikle Beşyol mevkiinde zirveye ulaşıyor. Kaldırımları işgal etmekle yetinmeyen kahvehaneler yol kenarlarını da kürsülerle donatıp yaya geçişini engellerken, araç parklarının yola taşmasına sebep oluyor. Bölgedeki işletmelerin kaldırımda yayalara geçit vermeyecek düzeyde sürdürdüğü işgaller de her geçen gün daha da büyüyor. Bilinçsiz sürücüler de kaldırımların yanı sıra engelli geçiş yollarını da kapatıyorlar.

Ancak tüm bu sorunlara rağmen bir türlü çözüm üretilemiyor, denetimler yok denecek düzeyde pasifliğini sürdürüyor. Dileyen herkes kaldırımları işgal etme hakkını kendinde bulurken, kamuoyunda hemen herkesin dilinde olan ancak cılız ses olarak kalan tepkiler de çözümsüzlüğün birer parçası olarak önümüzde duruyor.

Siyasi, bürokratik ve benzeri kaygılar olmaksızın kararlı bir denetimin işlemesi, cezai müeyyidelerin en sert şekilde uygulanması, kuralların hatırlatılmasına rağmen işgalde ısrarcı davrananlara en ağır yaptırımların uygulanması ve denetim mekanizmasının sahada aktif çalışmasıyla çözümün mümkün olduğu görülürken, bu iradenin ne zaman devreye gireceğine dair sır perdesinin artık aralanması gerekiyor!

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110071)
18 Haziran 2024 Salı 15:41
Adam gelmiş aracını yaya geçidinin üzerine, engelli rambasının tam önüne koyuyor ve şimdi bu adama ceza kesssen ne kesmesen ne, zaten kültürden, ahlakdan, saygıdan nasibini almamış ve buna maddi olarak ceza verildiğinde düzelecekmi yok belkide inadına yapar. Ama gün gelir arabsız olur veya engelli olursa o zaman aynı duyguları yaşarsa ancak anlar. Kaldırım işgalimizde aynıdır, inanın o kaldırım işgali yapan esnaf başka bir sokakta kaldırımda yürüdüğünde aynı sorunu oda içinden dile getiriyor ama beyin kıt olduğu için anlaması zor oluyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110069)
18 Haziran 2024 Salı 13:47
Uzunsavat mahallesindeki kahvehaneler yolları kapatacak derecede.Belediye uyuyor.Zabıta müdürü uyuyor. Müdahale yok Kafeler aynı keza.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110055)
15 Haziran 2024 Cumartesi 23:01
Zabıtalar gündüz binaların çöp denetimlerine ceza kesebiliyor. Ama kural tanımaz esnafa gık diyemiyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110044)
15 Haziran 2024 Cumartesi 17:02
Bu sarıların üstünde elektrik direkleri var trafo var......
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110043)
14 Haziran 2024 Cuma 22:10
Ahbap çavuş ilişkisi ile işlerin yürüdüğü herhangi bir yerdeki herhangi bir sorunu çözemezsiniz. Çözmek isteyen bir tebligat gönderir. Arkasından emniyet ile işbirliği yapıp gereğini yapar. Ama hani derler ya, olmayacak duaya amin demek olmaz. Böyle devam
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110042)
14 Haziran 2024 Cuma 20:13
Bingolun kronikleşen sorunu. Bilmem kaç yüz kez gündeme, haberlere, taştışmalara konu oldu. Sonuç: hep aynı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110041)
14 Haziran 2024 Cuma 16:42
Bingöl böyle güzel Allah'ın seversez karışmayın herşey cezayla giderse halimiz perişan olur
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110039)
14 Haziran 2024 Cuma 15:31
bu haberi yapandan Allah razı olsun.... Bu konuda vatandaş olarak o kadar şikayetçiyiz ki fakat yetkililerin pek umurunda olduğunu sanmıyorum. Sıradan bir vatandaş olarak biran önce bu soruna çözüm bulmalarını istiyorum.BELEDİYE BİR KURUK VAMI ACABA BU MEMLEKETTE? Yazıklar olsun her taraf işkal ve kundaklama altında yazıklar olsun yazıklar olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110037)
14 Haziran 2024 Cuma 13:26
Bu haberi yapandan Allah razı olsun.... Bu konuda vatandaş olarak o kadar şikayetçiyiz ki fakat yetkililerin pek umurunda olduğunu sanmıyorum. Sıradan bir vatandaş olarak biran önce bu soruna çözüm bulmalarını istiyorum.
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova`da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
05.07.2026
22:29
Bingöl`de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde park halindeki bir tıra çarpan otomobil hurdaya dönerken, meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın