KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ekim 2026 Pazartesi

Binlerce çiftçiye icra takibi

Bu yılın ocak ayında borç yapılandırmasının sona ermesinin ardından Tarım Kredi Kooperatifleri, ülke genelinde milyonlarca YTL alacağı için binlerce çiftçiye icra takibi başlattı.

Binlerce çiftçiye icra takibi
22 MART 2006 ÇARŞAMBA 14:36
0
1545
0
AA aa
Tarım Kredi Kooperatifleri'nden alınan bilgiye göre, 2002 yılında çıkarılan afla çiftçinin yıllardır biriken borçlarında yapılandırmaya gidilmiş, 2006 yılı ocak ayına kadar yürütülen bu çalışma çerçevesinde çiftçinin devlete olan yaklaşık 1 milyar YTL'lik borcu silinmişti.

Çiftçinin faizden kaynaklanan borçlarının bir bölümü silindikten sonra geriye kalan kısmına 36 ay taksit imkanı sağlandı. Tarım Kredi Kooperatifleri yetkilileri, sağlanan bütün imkanlara rağmen çiftçinin borcuna sadık kalmaması nedeniyle mağdur olduğunu, Borç yapılandırmasına gitmeyen ya da taksitini ödemeyen binlerce
çiftçinin bu yılın Ocak ayından bu yana icra takibiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden yetkililer, şunları kaydettiler:

''Örneğin Konya, Karaman Niğde ve Aksaray'da borcunu yapılandırmış 1036 çiftçinin toplam borcu 2 milyon YTL'ye düştü. Bu çiftçiler belli bir dönemden sonra taksitlerini ödemeyince 2 milyon YTL, eski haline yani 7,5 milyon YTL oldu. Bunun dışında yapılandırmaya gitmeyen de binlerce çiftçi var. Konya, Niğde, Aksaray ve Karaman'daki 100 kooperatifin çiftçilerden toplam 30 milyon YTL alacağı bulunuyor.

Bunlar ödenmeyince icra yoluna gidildi. Ülke genelinde de 2 bin kooperatifin milyonlarca YTL alacağı için binlerce çiftçi icraya verildi.''  Söz konusu 4 ilde tüm yapılandırmaya karşın alacağın sadece yüzde 74'ünün tahsil edilebildiğini vurgulayan yetkililer, ''Ankara'da yüzde 90, Kütahya'da yüzde 92, Kayseri'de de yüzde 90 düzeyinde tahsilat oranı var ancak Konya ve çevresinde çiftçiler borcunu ödememekte adeta ısrar ediyor'' diye konuştular.

Ocak ayından bu yana icraya verilen çiftçilerin tamamına yakınının traktörüne ve tarlasına el konulduğunu bildiren yetkililer, ''Öyle ya da böyle 30 milyon YTL tahsil edilecek. Ödeyen çiftçinin hakkı gözetilmeli. Bazı çiftçiler sorumluluğunu bilip borcunu ödüyor diğerleri de devlet af çıkarır düşüncesiyle ödemiyor. İcra ile
karşılaşınca da tepki gösteriyorlar'' dediler.

mynet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.10.2026
23:10
Bingöl`e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Bingöl'e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Meteoroloji'nin kuvvetli yağış nedeniyle sarı kodla uyardığı 13 il arasında Bingöl de yer aldı. Kentte pazartesi sabahı başlaması beklenen gök gürültülü sağanağın hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi, hava sıcaklıklarının ise 10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.
11.10.2026
23:09
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
2022 yılında kurulan ve bu yıl TFF U14 Gelişim Ligi'nde mücadele etmeye başlayan Bingöl Sefa12 Spor Kulübü, kendi imkânlarıyla ortaya koyduğu başarıyla dikkat çekiyor. İlk dört maçını da kazanan Bingöl temsilcisi, grup lideri Iğdır'ı deplasmanda 2-3 mağlup ederek zirveye yerleşti. Şimdi hedef Türkiye finalleri… Ancak genç futbolcuların bu hayalini gerçeğe dönüştürmek için desteğe ihtiyaçları var.
11.10.2026
23:08
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım`a kadar süre!
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım'a kadar süre!
Hazine ve Maliye Bakanlığının yeni düzenlemesiyle e-Tebligat sistemine ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlendi. Sisteme dahil olması gerektiği halde henüz başvuru yapmayan belirli mükelleflerin 30 Kasım'a kadar işlemlerini tamamlaması gerekiyor.
11.10.2026
23:05
Avrupa şampiyonları Bingöl`de yeni zaferlere hazırlanıyor
Avrupa şampiyonları Bingöl'de yeni zaferlere hazırlanıyor
İtalya'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Elif Aday ve Zilan Atilla, Bingöl'de antrenmanlarını sürdürüyor. Dünya şampiyonu antrenör Eda Sayak eşliğinde çalışan sporcular, gözünü yeni uluslararası başarılara dikti.
11.10.2026
23:04
Bingöl`de odunluk yangı
Bingöl'de odunluk yangı
Bingöl merkezde bir odunlukta çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki yerleşim alanlarına sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
11.10.2026
23:03
Bingöl`den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı`nda
Bingöl'den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı'nda
Bingöl'ün Solhan ilçesinden Batman'a giden 38 lise öğrencisi, dört gün sürecek kültür kampında tarihi keşifler ve çeşitli etkinliklerle buluşacak. Gençler, Hasankeyf başta olmak üzere bölgenin önemli tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıyacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın