KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Eylül 2025 Perşembe
°C

‘Binlerce Engelli Yüksek Cezalar ve Haciz Tehdidi Altında’

Böçkün, aileleri tarafından tarım arazileri veya başka türlü gayrimenkullerin sahibi olarak gösterilen ‘sakatlık maaşı alan' engellilerin, iki ayrı gelir elde edildiği gerekçesi ile cezalandırıldığını söyledi

‘Binlerce Engelli Yüksek Cezalar ve Haciz Tehdidi Altında’
12 AĞUSTOS 2006 CUMARTESİ 13:57
0
2458
0
AA aa
Geçtiğimiz aylarda faaliyete başlayan Bingöl Özürlüler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BİNÖZDER)'in başkanı Murat Böçkün, engellilerin bir takım uygulamalar nedeniyle mağdur olduğunu, yüksek meblağda para ve haciz ile cezalandırıldığını ileri sürdü.

Hiçbir geliri olmadığı için ilgili yasalar çerçevesinde devletten “sakatlık maaşı” alan binlerce engellinin aileleri tarafından tarım arazileri veya başka türlü gayrimenkullerin sahibi olarak gösterildiği için mağdur olduğunu vurgulayan Böçkün; “Mevcut yasaya göre bu maaşı alanların bir başka yerden gelirinin olmaması gerekmektedir. Ancak uygulamada meydana gelen kimi durumlar, engellilerimizi oldukça zor durumda bırakmaktadır. Bazı kurum ve kuruluşlar engelli istihdamına ilişkin yasal yükümlülüklerini yerine getirmek için engellilerin sigorta bildirimlerini yapmakta, ancak ücretlerini ödememektedir. Engellilerimiz, aileleri tarafından tarım arazileri veya başka türlü gayrimenkullerin sahibi olarak gösterilmekte ama bunun üzerinden bir gelir elde etmemektedir. Bu ve benzeri durumda olan engellilerimiz sanki iki ayrı gelir elde ediyormuş gibi bir işleme tabi tutulmakta ve cezalandırılmaktadır.

Şimdi birçok engellimiz için soruşturma açılmakta, aldıkları “sakatlık maaşı” oldukça yüksek faizlerle birlikte kendilerinden geri istenmektedir. Gerçekte aldığı “sakatlık maaşı”ndan başka bir geliri olmayan bu durumdaki engelli yurttaşlarımızın kendilerine biçilen cezayı ödemeye güçleri ve olanakları da bulunmamaktadır. Bu nedenle de ellerindeki varlıklarına da haciz konulması süreci başlatılmaktadır” diye konuştu.

Bugün için bu durumda olan engelli sayısının 32 bini aştığına dikkat çeken Böçkün, bu durumun kredi kartı mağdurları ile benzer olduğunu ifade etti.
Bu olumsuzluğun en kısa süre içinde bir çözüme kavuşturulması gerektiğinin altını çizen Böçkün, binlerce yoksul ve bu maaşa gereksinim duyan engellinin duyulmayan çığlığına kulak verilmesini istedi.
Böçkün, şöyle devam etti: “Uygulamaya konulan haciz işlemlerinin durdurulması, Talep edilen faizlerin silinmesi ve mümkünse maaşların geri istenmesinden vazgeçilmesi olacaktır. Başta Başbakanlık Özürlüler İdaresi olmak üzere ilgili tüm yetkili kurum ve kuruluşları ve Hükümeti bu konuya duyarlı olmaya, ortaya çıkan acı tablonun önüne geçilmesine katkı vermeye davet ediyoruz.


Bingol Kent Haber


Bingol Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.09.2025
17:36
Bingöl`de okul çevreleri ve servisler denetlendi
Bingöl'de okul çevreleri ve servisler denetlendi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından okul çevreleri ve servisleri denetlendi. Denetimlerin yıl boyu süreceği aktarıldı.
11.09.2025
17:29
Bingöl`de iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı gerçekleştirildi
Bingöl'de iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı gerçekleştirildi
Bingöl'de, üst merkezlerde riskli bulunarak yapılmayan iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı, Bingöl Devlet Hastanesi'nde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
11.09.2025
12:16
Bir ilginç kaza! Bingöl`de park halindeki otobüs kaza yaptı!
Bir ilginç kaza! Bingöl'de park halindeki otobüs kaza yaptı!
Otobüsün hareket ettiğini fark eden sürücü kapıyı açmak istese de başarılı olmadı ve otobüs, park halindeki başka bir otobüse çarparak durdu. Kameralara yansıyan kazada maddi hasar oluştu.
11.09.2025
11:56
Bingöl`de aranan şahıs saklandığı adreste yakalandı!
Bingöl'de aranan şahıs saklandığı adreste yakalandı!
Bingöl'de 7 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli şahıs saklandığı adreste yakalandı. Yapılan aramada 1 adet tabanca ve 14 adet fişek ele geçirildi. Şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
11.09.2025
07:37
`Haftada 4 gün mesai` iddiasına DMM`den yalanlama
'Haftada 4 gün mesai' iddiasına DMM'den yalanlama
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarında yer alan 'Orta Vadeli Program'da haftada 4 gün mesai uygulamasına geçileceği' yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
10.09.2025
18:23
Başkan Arıkan: `Bingöl`ün afet müdahale kapasitesi artıyor`
Başkan Arıkan: 'Bingöl'ün afet müdahale kapasitesi artıyor'
Bingöl Belediyesi, yeni İtfaiye Hizmet Binası ve Afet Koordinasyon Merkezi – Arama Kurtarma Hizmet Binası'nın yapım sürecine başladı. Modern tesislerle birlikte şehir, yangın ve olası afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelirken müdahale kapasitesi de önemli ölçüde artacak. Başkan Arıkan: 'Bu merkezle şehrimiz afetlere müdahale gücünü artıracak ve arama-kurtarma ekiplerimizin çalışmalarını tek çatı altında yürütmelerini sağlayacak.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın