KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Binyad'da buluştular

İstanbul'da faaliyet gösteren BİNYAD Kadın kolları adına gerçekleştirilen toplantıda Bingöllü kadınlar ile İstanbul'da üniversite eğitimini sürdüren Bingöllü 74 öğrenci bir araya geldi ve Bingöl konuşuldu.

Binyad`da buluştular
15 NİSAN 2008 SALI 10:29
0
2121
0
AA aa
İstanbul'da faaliyet gösteren Bingöl İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği (BİNYAD) Kadın Kolları Başkanlığı adına BİNYAD Yönetim Kurulu Üyelerinden Semiramis Karaarslan ve Nesrin Yıldırım, düzenledikleri programda Bingöllü kadınları ve üniversiteli gençleri buluşturdu.
Yıllardır birbirlerini göremeyen Bingöllü kadınların hasret giderdiği programa Bingöl mutfağını taşıdılar ve İstanbul'daki çeşitli üniversitelerde eğitimleri devam ettiren 74 öğrenciye ikramda bulundular.
Bingöl ve Bingöl kadınlarının konuşulduğu programda, üniversite eğitimlerini sürdüren öğrencilerin de görüşleri alındı, yapabilecekleri manevi katkılar dile getirildi.
BİNYAD Başkanı Av. Mücahit Tanılır'ın açılış konuşmasını yaptığı programda katılımcılara hitap eden Dernek Yönetim Kurulu Üyelerinden Semiramis Karaarslan, bir arada olabilmenin mutluluğu içerisinde olduğunu ifade etti.
Demokratik toplumlarda erkek ve kadın birlikteliğinin başarıyı en üst düzeye çıkardığının göz ardı edilemez olduğunu aktaran Karaarslan: “Bugün burada bunun tohumlarını görüyorum. Bundan sonraki süreçte özellikle şehir merkezinden uzakta bulunan kadınlarımız için çalışmalar yapmak, kadınımızın aile ekonomisine katkı sağlaması için üretebilmesine, ürettiği şeyleri pazarlayabilmesine ilişkin çalışmalar için girişimlerde bulunmak istiyoruz” dedi.
Tıp fakültesinde okuyan Bingöllü gençlerden istifade etmek istediklerini söyleyen Karaarslan, Bingöl'de bayanlara yönelik doğum kontrolü, meme kanseri ile ilgili bilgi vermek amacında olduklarını kaydetti.
Çocuk gelişiminde anne ve babaların, ilk eğiticiler olarak belirleyici rol oynadığına işaret eden Karaarslan, “Çocuğun gelişimi, eğitimi ve sağlıklı aile içi iletişimi konularında desteklenmesi çocuğun gelişimini olumlu yönde etkilemektedir. Ulaşımı zor olan yerlere gidilerek çocuğun yakın çevresindeki yetişkinlerin eğitim düzeylerinin yükseltilmesi ve çocuklarının gelişiminde eğitici rollerinin güçlenmesi için çalışmalar yapmak istiyoruz. Arkadaşlarımdan da destek sözünü aldım. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Okuma yazma kursunun açılmasına karar verdik. Umarım başarılı oluruz.  Ayrıca 20 Nisan 2008 Pazar günü saat 14:00de BİNYAD Derneğimizde ‘'Kuşaklar Arası Teknoloji ve Gençlik', ‘''Teknolojinin Kültürümüze Yansıması - Manevi Yozlaşma'', ‘'Üniversiteli Gençlik', ‘'Zekâ ve Teknoloji'' konulu gençlik ve tüm hemşerilerimizin katılacağı bir söyleşi hazırlıyoruz. Bingöl ile ilgili söyleyecek sözü olan, Bingöllün gelişmesine katkı sağlayacak her konuda konuşmak isteyen herkesi bekliyoruz” diye konuştu.
Dernek yönetim  Kurulu Üyelerinden Nesrin Yıldırım ise ‘' Kadınlara büyük iş düşüyor. Derneğimize sahip çıkmalıyız. Bu konuda çalışmaların hızlanması derneğin yararına olacaktır. Şu an burada bulunan kadın sayımızın gün geçtikçe daha da çoğalmasını istiyoruz. Herkesin desteğini bekliyoruz. Katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan Lale Aybek,''Siyasi parti çalışmaları yapan partililer gibi planlı ve programlı çalışmalarla başarı daha çok büyüyecektir. Çok ciddi çalışmalar yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.
Daha sonra Nurten Aydın, Tayibe Yavuz, Suphiye Tahran, Şadiye Genç, Emine Şeyhanoğlu, Zebat Korkutata, taziyeleri olduğu için Gazel Akyüz adına eşi Yaşar Akyüz, Gülden Karagöz, Aslı Aydın ve diğer katılımcılar her türlü desteğe hazır olduklarını söylediler.
Toplantı, sık sık bir araya gelme ve yapılacak çalışmaların değerlendirilmesi kararıyla son buldu.   
 

 





BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın