KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2025 Cuma
°C

Bir faciadır!

Bingöl Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, Göğüs hastanesinin Bingöl Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi' ne dönüştürülmesini facia olarak değerlendirdi.

Bir faciadır!
23 ŞUBAT 2007 CUMA 10:15
0
2147
0
AA aa
Sitemizin, 21 Şubat Çarşamba günü yayınladığı ‘Göğüs Hastanesi Fiyasko' başlıklı  haberimizde yer alan ‘Göğüs Hastanesinin Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne dönüştürülmesinin planlandığı' bilgileri üzerine bir açıklama yapan BİN-DER Başkanı Karasu, “Göğüs Hastanesinin Bingöl Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi' ne dönüştürülmesini bir facia olarak değerlendiriyoruz” dedi.
Bölge hastanesi konumundaki Göğüs Hastanesi inşaatının başka bir hastaneye dönüştürülmesi kararını doğru bulduklarını ancak bu kararın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi yönünde olmasına karşı olduklarını belirten Karasu; “Göğüs Hastanesi' yerine ‘Fizik Tedavi,  Rehabilitasyon Ve Kemik Hastanesi'  açılmalıdır. Zira, Göğüs Hastanesini ekonomik bulmadığımızı gerekçeleriyle belirtmiştik. Ancak,  bu tesisin ‘Bingöl Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi' ne dönüştürülmesini de facia olarak değerlendiriyoruz” dedi.
Göğüs Hastanesinin Bingöl Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi' ne dönüştürülmesine sebep olarak gösterilen ‘Bingöl'de yeterli sayıda göğüs hastası yok' şeklinde yaklaşımların, BİN-DER olarak önceki dönemlerde yaptıkları açıklamaları doğruladığına işaret eden Karasu; Neden Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi? Bu ilin suçu doğurganlık oranının yüksek oluşu mu? Bu öneriyi Bingöl'ün gerçeklerini, kaynaklarını, kaynak akışını bilmemenin oluşturduğu bir vehamet olarak değerlendiriyoruz.  Bir yanlış, başka bir yanlışla giderilmek isteniyor. Mecellede, ‘her hangi bir zarar misliyle telafi edilemez' diye bir hüküm vardır” diye konuştu.
Göğüs Hastanesi' projesinin yanlış olduğunu ve ekonomik bir yatırım özelliği taşımadığını ileri süren Karasu, aynı hastanenin Diyarbakır'da olduğuna işaret etti.
Karasu; “Hiçbir şekilde hastanızı alın Diyarbakır'a götürün demiyoruz. Bingöl'ün bir tek kuruşu dışarıya aksın istemiyoruz. Ama, Diyarbakır hasta sahiplerine daha cazip gelmektedir. ‘Göğüs Hastanesi' yerine ‘Fizik Tedavi,  Rehabilitasyon Ve Kemik Hastanesi'  açılmalıdır. Bingöl soğuk bir yer, çevre iller de ayı durumda.. Fizik tedavi ve kemik hastası çok. Göğüs hastalarından kat be kat fazla. Doğu ve Güneydoğuda bu özelliklere sahip herhangi bir hastane yok. Fizik Tedavi,  Rehabilitasyon Ve Kemik Hastanesi açılırsa Bingöl'ün önemi artar, Bingöl'ün adı bölgede bir hastaneyle anılmış olur, ekonomisine katkı sağlanır. Bu hastalıkların tedavisinde kaplıcaların önemi küçümsenemez. Bu yolla kaplıcalarımızı değerlendirmiş oluruz. Hasta tedavisinde önemli rol oynayacak olan kaplıcalar iç turizmin, sağlık turizminin önemli bir ayağını oluşturacaktır” şeklinde konuştu.
Bingöl kamuoyunun bu teklifi değerlendirip tartışmasını isteyen Karasu, gelecekte ‘keşke' denilmemesi için sendikaların ve diğer sivil toplum örgütlerinin bu konuyu araştırıp tartışarak en doğru karara varılmasını istedi.
“Göğüs Hastanesi'nden vazgeçelim, ‘Fizik Tedavi,  Rehabilitasyon Ve Kemik Hastanesi için gerekli çalışmaları başlatalım” diyen Karasu, bu önerinin değerlendirilmemesinin Bingöl'e ihanet olduğunu sözlerine ekledi.



BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.08.2025
04:03
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Kırsal kalkınmanın önemli unsurlarından biri olan arıcılık sektörüne bilimsel ve stratejik katkılar sunmayı hedefleyen kongrede, disiplinlerarası oturumlar, poster sunumları ve çalıştaylar yer alacak.
15.08.2025
04:02
Bingöl`de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl'de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl-Elâzığ Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında tır sürücüsü hayatını kaybetti.
15.08.2025
04:00
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
08 Ağustos'ta başlayan başvurular 20 Eylül 2025 tarihinde sona erecek. Değerlendirme sürecinin ardından sonuçlar, Bingöl Üniversitesi tarafından ilan edilecek.
14.08.2025
02:36
Bingöl`de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de deprem riski nedeniyle yıkılacak olan okul 24 derslikli olarak yeniden inşa edilecek, merkez ve köylerdeki 7 okul ise bakım onarımla yeni eğitim yılına hazırlanacak.
14.08.2025
02:35
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete`de yayımlandı
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete'de yayımlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeler, özellikle kentsel altyapıyı güçlendirmeyi, sosyal donatıları artırmayı ve afetlere hazırlık kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor. Parklara afet ve sağlık altyapısı, büyük konut projelerinde kreş ve sağlık merkezi zorunluluğu getirildi.
14.08.2025
02:33
Bingöl HEM`den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl HEM'den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından mezun öğrencilere yönelik Destekleme ve Yetiştirme (Üniversiteye Hazırlık) Kursları açılacak. 04 Ağustos'ta başlayan başvurular, 18 Ağustos'ta sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın