KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2024 Salı
°C

Bir görevden alınma daha!

Son dönemlerde kamu kurumlarında yaşanan görevden alınma ve görev değişikliklerine bir yenisi daha eklendi.

Bir görevden alınma daha!
09 NİSAN 2008 ÇARŞAMBA 10:22
0
2333
0
AA aa
Edinilen bilgiye göre, dün saat 12.00'da Yem-Süt Anonim Şirketi binasına giden Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz ile İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Genç Kaymakamı Cahit Çelik, beraberlerinde götürdükleri çilingirle kapı anahtarlarını değiştirdi ve şirket müdürü Ramazan Elkansu'ya görevine son verildiğini bildirdiler.
Görevine son verilmesine ilişkin açıklamada bulunan Elkansu, konuyu Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz ile ilişkilendirdi.
02 Ocak 2008 tarihinde, 10 yıldır müdürlük görevini yürüttüğü Yem-Süt ve Betonsan Aş.  Şirketlerinin yanı sıra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğü'ne Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun oluruyla atandığını belirten Elkansu, 28 günlük SYDV Müdürlüğü görevinde yaşanan bazı olumsuz hadiseleri SYDV'den sorumlu vali yardımcısına aktardığını ve gerekli önlemlerin alınması talebini defalarca ilettiğini söyleyen Elkansu, taleplerin karşılanması yerine görevden uzaklaştırılma yoluna gidildiğini ifade etti.
Elkansu, şu iddialarda bulundu.: “30 Ocak 2008 tarihinde İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Cahit Çelik ve Denetmen M.Selim Mutaf tarafından Yem-Süt Besicilik A.Ş ‘den evrak isteme bahanesiyle saat 08:00 da Düzagaç'ta bulunan Yem-Süt İdare Binası'na gönderilmemin hemen akabinde vali yardımcısı tarafından işe gelmemem gerekçe gösterilerek vakıf çalışanlarına tutanak tutturulmuş ve olurum iptal edilmiştir. Akabinde de, bugüne kadar görülmemiş şekilde basın organlarına ‘kendi isteğiyle ayrıldı' şeklinde açıklama yapılmıştır. Burada kamuoyunun dikkatini çekmek istediğim nokta vakıf müdürlüğünde bugüne kadar defalarca yönetici değişikliği yapılmasına rağmen hiçbiri hakkında yetkililer basına açıklama yapmazken benim görevde bulunduğum 28 gün için neden basın açıklaması yapma ihtiyacı hissetmişlerdir. SYDV'deki görevimden alınma sürecinden sonra yine aynı kişiler tarafından müdürlüğünü yaptığım Binaş ve Betonsan A.Ş ile ilgili denetleme başlatılmış yaklaşık 3 ay süren denetleme ile şirketlerin geçmişe yönelik yönetim kurulları tarafından her yıl yapılan genel kurul kararları da göz ardı edilerek 9 yıllık kayıtları incelenmiş, bu süreçte denetleme raporları beklenmeden ve yönetim kurulu kararı olmadan şirkete ait ruhsatlı silah ve Renault marka otomobil güvenlik güçleri tarafından şirket merkezinden alınarak el konulmuştur. Yapılan denetlemelerin sonucunda sadece 2007 yılına ait Yem-Süt A.Ş'ne ait hesaplar TKV tarafından ibra edilmesine rağmen, il özel idaresini temsil eden üyeler tarafından yönetim kurulu kararıyla kullanmış olduğum izin ücreti, maaş artışı ve 2007 yılına ait 800 YTL'lik kırtasiye gideri gerekçe gösterilerek ibra edilmemiş, netice itibari ile hukukta çözülmesi gereken konular, yönetim kurulunun çoğunluğunun imzası olmadan iki imza ile şirketteki müdürlük görevime 8.04.2008 tarihi itibarı ile yasal olmayan yollarla son verilmiştir. Burada önemli olan ve kamuoyunun bilmesi gereken husus görevime son veriliş şeklindeki uygulamadır. Yetkililerin çilingir eşliğinde bütün kapıların kilitlerinin değiştirilmesi gayri hukuki olduğu kadar gayri insani ve şahsi husumet belirtileriyle dolu bir davranış şeklidir”
İfadelerinde üstü kapalı da olsa konuyu Vali yardımcısı Vedat Yılmaz ile ilişkilendiren Elkansu, konuyu yargıya taşıyacağını da kaydetti.
Balkanlıoğlu: “Kanuni hakları varsa alabilir!”
Elkansu'nun bu iddialarına ilişkin görüşleri alınan Vali irfan Balkanlıoğlu ise, Elkansu'nun aksine görüşler beyan etti.
Balkanlıoğlu: “Bizim iki ayrı şirketimiz var. Bunlar Yem-Süt ve Betonsan AŞ'dir. Bu şirketlerin yüzde 80 hissesi İl Özel İdare'ye aittir. Bu şirketler daha önce zarar ettiği için kiraya verilmişti. Yaptığımız incelemeler sonucu 1998 yılında kiraya verilen bu şirketlerin bir kazanç sağlamadığını, sadece kiraları ödemek için açık tutulduğunu tespit ettik. 1998 yılından 2008 yılına kadar bu şirketlerimizin 1 Milyon YTL gelir elde ettiğini, karşılığında 950 bin YTL gider yaptığını da tespit ettik. Bizde, lüzumsuz masrafları ve israf noktalarını kısmak için şirketlerin başında müdür olarak görev yapan arkadaşı görevden aldık. Ayrıca bu arkadaşın da emeklisi dolmuştu ve kendisine ihtiyacımız yoktu. Kanuni hakları varsa onları alabilir. Bu şirketlerde dünyanın masrafı var, geliri yok, ticari faaliyet yok. Böyle bir şirketi açık tutmanın bir anlamı da yok. Bu arkadaşımızın altında arabası, cebinde telefonu, limitsiz benzini vardı ve oturduğu yerde maaş alıyordu. Görevden alınmasından dolayı kızması da gayet normal. Çünkü böyle bir çiftlik bende olsa bende itiraz ederim. Görevden alınmanın kanunsuz ve hukuksuz bir yönü yok. Her şey kanuna uygun yapıldı. Lüzumsuz masrafları kısmak zorundayız. Boş yere harcama yapacağımıza, bir paramız olur. Bunları farklı hizmetlerde kullanırız” şeklinde konuştu.
 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.05.2024
17:46
Bingöl`de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl'de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, kasten öldürme suçundan dolayı 2 yıldır firari olan şahsı ve cinsel istismar suçundan aranan şahısları yakaladı.
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
12.05.2024
16:22
Bingöl`de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan hafif ticari araç, yol levhasına çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın