KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ekim 2026 Perşembe

Bir oğlu dağda diğerini pkk kaçırdı

Diyarbakır Bingöl karayolunda 2 gün önce gece yol kesen PKK’lılar izin dönüşü yapan 3 askeri yanlarına alarak kayıplara karışmıştı. Kaçırılan ailelerden Çeçan ailesi Muzlum-Der’e gelerek açıklama yaparken, bir oğlunun dağda diğer oğlu ise PKK tarafından kaçırıldığını belirten anne Fatma Çeçan gözyaşlarına hâkim olamadı.

Bir oğlu dağda diğerini pkk kaçırdı
09 AĞUSTOS 2012 PERŞEMBE 08:39
0
2833
0
AA aa

 Diyarbakır Bingöl karayolunda 2 gün önce yol kesen PKK'lı teröristler izin dönüşünde bulunan askerlerden Hadi Gizli, Ramazan Başaran ve Reşat Çeçan'ı yanlarına alarak gözden kayboldu.

Kaçırılan askerlerle ilgili kırsalda operasyonlar aralıksız olarak devam ederken, Çeçan ailesi ise Mazlum-Der Diyarbakır şubesine gelerek açıklama yaptı.

Açıklama öncesi Kürtçe ağıtlar yakan anne Fatma Çeçan, gözyaşlarına hakim olamadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Mazlum-Der Diyarbakır Şube Sekreteri Nurettin Bozkurt, operasyonların durması ve PKK'nın eylemlerine son vermesi gerektiğini ifade ederek: “Savaş için harcanan güç ve çabanın barışa sarf edilmesini istiyoruz. Barışa bir nebze olsun katkı sağlaması için de en son dün alı konulan 3 asker dâhil olmaz üzere PKK tarafından alıkonulan herkesin serbest bırakılmasını talep ediyoruz” dedi.

PKK tarafından kaçırılan Er Reşat Çeçan'ın bir abisinin de PKK'nın dağ kadrosunda olduğu öğrenilirken, anne Fatma Çeçan ise ağlayarak: “Oğlumun sağ salim gelmesini istiyorum. Ramazan ayıdır, barış ayıdır, barış olsun. Biz barış istiyoruz, oğlum sağ salim gelsin istiyoruz. 48 saattir oğlumdan haber alamıyorum” diyerek feryat etti.

Oğlu kaçırılan Cemal Çeçan ise: “Benim zaten ciğerim yanmış. Ben Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na, Genelkurmay Başkanı'na sesleniyorum, bana bir haber verin. 48 saattir ben sağdan soldan haber alıyorum, kimse bize bir haber vermiyor. Biz istemiyoruz, ne gerilla ölsün ne asker ölsün. Her ikisinin de anasının ağlamasını istemiyoruz. Biz barış olsun istiyoruz” dedi.

Reşat Çeçan'ın Kastamonu'da acemi birliğini bitirdikten sonra 7 günlük izne geldiği ve usta birliğine teslim olmak amacıyla Trabzon'a gitmek için yola çıktığı öğrenildi. Çeçan ailesinin 4 erkek 3 kız olmak üzere 7 çocuğunun olduğu belirtildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
22.10.2026
19:09
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl`de ilgi odağı oldu
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
22.10.2026
13:07
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl'ün arıcılık kültürünü ve meşhur balını tanıtmak amacıyla düzenlenen 9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 09.00'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek etkinlikte bal yarışmasından arıcılık fuarına, bal yeme yarışmasından türkü gecesine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.
22.10.2026
12:09
AK Gençlik`ten liseler arası futbol turnuvası
AK Gençlik'ten liseler arası futbol turnuvası
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, Murat Halı Saha'da oynanan açılış maçıyla başladı. Turnuvada gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın