KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mart 2026 Çarşamba
°C

Bir ürün bir bölge projesi başladı

Bingöl'de Yamaç Bölgesi'nde 23 dekar alanda 8 adet kapama çilek bahçesi kuruldu.

Bir ürün bir bölge projesi başladı
26 HAZİRAN 2020 CUMA 15:16
11
4628
2
AA aa

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesinde, 2020 Yılı İl Özel İdaresi yatırım programında bulunan “Kapama Çilek Bahçesi” projesi kapsamında, Yamaç Bölgesi grup köylerinde 2 dekarı örtü altı olmak üzere toplam 23 dekar alanda 8 adet kapama çilek bahçesi kuruldu.

Çiftçilere yüzde 80 hibeli ile toplamda 120 bin adet Albion, Kabarla ve Fern çeşitlerinden oluşan çilek fidelerinin verildiğini söyleyen Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, hedeflerinin ürünün tek bölgede yetiştirmek olduğunu belirtti.

Bahadır, “2020 yılında kapama çilek bahçesi projesi kapsamında hedefimiz, ürünün tek bölgede yetiştirilerek işçilik nakliye ve pazarlama sorunlarının ortadan kaldırılmasıdır. Aynı üretim modelini farklı ürünlerde de yapmayı planlıyoruz. Ancak bilinçli çiftçilikle bunları yapabiliriz. Ayrıca projeye verdiği desteklerden dolayı Sayın Valimiz Kadir Ekinci beyefendiye teşekkür ediyorum" dedi.

Dağıtım programına İl Müdürü, Bahadır'ın yanı sıra, Tarım Kredi Kooperatifi Bingöl Temsilcisi Suphi Çetkin, Şube Müdürleri ve teknik personeller de katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59837)
29 Haziran 2020 Pazartesi 14:23
silivelan bölgesi imara açılıyor diye duyumlar aldık en verimli tarım alanı orası kesinlikle orda betonlaşmaya karşıyız belediye ve valilik tarım müdürlüğü buna engel olmalıdır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59781)
27 Haziran 2020 Cumartesi 16:07
Bunlar neye göre verildi niye haberimiz olmuyor Eyyy il müdürü
17.03.2026
17:55
Bingöl`de Şehir Hayatı Tek Uygulamada Toplandı
Bingöl'de Şehir Hayatı Tek Uygulamada Toplandı
Bingöl'de geliştirilen 'Bingolde.com' mobil uygulaması, şehirdeki işletmelerden ilanlara kadar birçok hizmeti tek platformda buluşturarak vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırmayı hedefliyor.
17.03.2026
17:14
Bingöl`de Uzmandan Bayram Öncesi Diş Sağlığı Uyarısı
Bingöl'de Uzmandan Bayram Öncesi Diş Sağlığı Uyarısı
Bingöl'de Diş Hekimi Mehmet Şiyar Yalçın, Ramazan Bayramı'nda artan tatlı tüketiminin diş sağlığını olumsuz etkileyebileceğini belirterek, ağız hijyenine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
17.03.2026
02:17
Bingöl`de Kur`an Tilâvet Yarışması
Bingöl'de Kur'an Tilâvet Yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Geleneksel Kur'an Tilâvet Yarışması ve II. Kur'an Ziyafeti' programında öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun şekilde okuyarak hünerlerini sergiledi. Program sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
17.03.2026
02:16
Bingöl`de Halepçe Katliamı İçin Anma
Bingöl'de Halepçe Katliamı İçin Anma
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünde Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaparak yaşamını yitirenleri andı ve yaşananların insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğu vurgulayıp adalet çağrısında bulundu.
17.03.2026
02:15
Kava:
Kava: 'Halepçe, İnsanlık Vicdanında Silinmeyen Bir Yaradır'
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yaşananların insanlık tarihinin en büyük trajedilerinden biri olduğunu belirterek, 'Halepçe'yi unutmadık, unutmayacağız' dedi.
17.03.2026
02:14
Otomobil Duvara Çarptı: 2 Kişi Yaralandı
Otomobil Duvara Çarptı: 2 Kişi Yaralandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde sürücünün yayaya çarpmamak için yaptığı manevra sonucu kontrolden çıkan otomobil duvara çarptı. Kazada araçta bulunan 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın