KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2026 Pazar
°C

Bişhak, başbakan'ın sözüne tepki gösterdi

Bingöl Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği (BİŞHAK), Başbakan’ın ‘bizim hükümetimizin ana ilkesi, stratejisi Terör örgütü ile sonuna kadar mücadele, siyasi uzantısıyla da müzakere’ sözündeki terörün siyasi uzantısı ile müzakere yapılmasına tepki gösterdi.

Bişhak, başbakan`ın sözüne tepki gösterdi
30 MART 2012 CUMA 23:18
0
1892
0
AA aa

BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen, yaptığı yazılı açıklamada BDP'nin Kürt halkının temsilcisi olmadığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın basına yansıyan ‘bizim hükümetimizin ana ilkesi, stratejisi Terör örgütü ile sonuna kadar mücadele, siyasi uzantısıyla da müzakere' sözündeki terörün siyasi uzantısı ile müzakere yapılmasına tepki gösteren Sözen, terör örgütü ile sonuna kadar mücadele sözünü desteklediklerini ancak siyasi uzantılarıyla müzakere sözünü desteklemediklerini söyleyerek, “Bunlarla müzakere yapılacağını beyan ederken meclisteki bir siyasi parti olarak BDP ile müzakere edecekse o bizim sorunumuz değildir. Ama BDP ile Kürt halkının temsilcisi olarak müzakere edecekse BDP asla Kürt halkının temsilcisi değildir. Temsilcimiz olmayan birileriyle de bizim adımıza müzakere edilmesini asla doğru bulmuyoruz. Geçmişte zaten Sayın Başbakanımız da defalarca BDP ye hitaben ‘'Sizler asla benim Kürt kökenli vatandaşımın temsilcisi olamazsınız. Çünkü siz terörden kandan gözyaşından besleniyorsunuz''demişti. Her ne pahasına olursa olsun terörün bitmesini gönülden istiyoruz ve destekliyoruz. Ama bunun yolu Dünya görüşleri hayat anlayışları dini yaşantıları düşünce ve hayat anlayışları Kürt halkıyla bağdaşmayan BDP lileri bizim temsilcimizmiş gibi göstermek asla doğru bir yaklaşım değildir. Terörün bitmesi için olayın tarafları olan biz şehit aileleri ve gaziler başta olmak üzere bölgenin ileri gelen akil adamları, din adamları, cemaat temsilcileri, kanaat önderleri, sivil toplum örgütleri temsilcilerini muhatap almak muhatap kabul etmek onların fikir ve görüşlerine değer vermek daha doğru ve akılcı bir yaklaşım olur. Başbakanımızın açıklamasının devamında dediği gibi BDP çözüm yolu olarak Kandili ve İmralı'yı göstermektedir. Sağduyulu bölge insanı olarak da bizim ne BDP ne Kandil ne de İmralı ile işimiz olmaz. Onların temsilciliğini muhataplığını da kabul etmiyoruz. Bu gibi tutumlarla da terör asla bitmez. Sayın Başbakanımıza çağrımızı yeniliyoruz. Gelin hep beraber terörün bitmesi için elimizden ne geliyorsa yapalım yapmaya da hazırız. Yeter ki ülkemizin birliği bütünlüğü ve tam bağımsızlık ilkesinden ödün verilmesin. Yeter ki iyi niyetli olalım. Bu bölgede siyasi partilerin aldıkları oy oranları da hesaba katılırsa BDP nin bizi temsil etme hakkı da yetkisi de yoktur. BDP ile müzakere fikrine Bingöl halkı asla sıcak bakmamaktadır. Çünkü Bingöl halkı sağduyulu vatansever ülkenin milletin menfaatlerini gözeten bir halktır. Bunun dışındaki oyunların içinde olmamıştır bundan sonra da olmayacaktır” dedi.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın