Dün saat 16:30'da Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay'ı makamında ziyaret eden Bingöl Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği (BİŞHAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Sözen ve yönetim kurulu üyeleri derneğe yapmış olduğu katkılarından dolayı Başkan Atalay'a üzerinde hat sanatı ile kelime-i tevhid yazılı Türk Bayrağı tablo hediye etti.
Derneğin kurulduğu günden itibaren Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın derneklerine gereken yardımı sürekli yaptığını hatırlatan BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen, “Bayrağını, vatanını ve milletini seven bir belediye başkanının olması bizi ayrıca sevindiriyor. Derneğimizin Belediye ile olan ilişkilerini daha sıcak tutmak ve var olan sorunlarımızı sizlerle paylaşmak için böylesine bir ziyaret planladık. Ziyarete gelirken sizlere getireceğimiz en güzel hediye Türk Bayrağı olacağını düşündük. Üzerinde şehitlerimizin canları ve kanlarının rengini vererek oluşturduğu bu bayrakta La İlahe İllallah Muhammed'en Resulullah yazması da farklı bir anlam taşıyor. Bizim bayrağımız bir olduğu gibi, kıblemiz de bir. Birlik ve beraberlik adına güzel bir hediye olduğunu düşünüyoruz. Yaptığımız faaliyetlerde yanımızda oldunuz, inşaallah bundan sonrada sizinle birlikte Şehit ve Gazi ailelerimize gereken ilgi ve alakayı hep beraber gösteririz” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Serdar Atalay, “Bizler manevi değerler için yaşayan insanlarız. Tabiiki maddi ve fiziki görevlerimiz var. Ancak maneviyat olmadan hiçbirşeyi tam anlamıyla yapmış sayılmayız. Bu ülke için emek sarf eden, ter döken, kan döken herkes bu ülkenin çok önemli birer unsurudur. Şehitlerimiz ve Gazilerimizde bu manada maddi değeri hiçbir şekilde ölçülemeyecek varlıklarını bu ülke için feda etmişlerdir. Şehitlik hem inancımıza göre hem de anlayışımıza göre manevi değeri çok yüksek olan bir mertebedir. Bu ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Hediye etmiş olduğunuz Türk Bayrağı'nı da şerefle kabul ediyorum. İnşaallah hediyenizi de makam odamızın baş köşesine asacağız” diye konuştu.