KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2024 Salı
°C

Bizde olmayan yetki muhtarlarda var

Muhtarlarla bir araya gelen Vali İrfan Balkanlıoğlu, görev ve sorumluklardan bahsetti. ‘Demokrasinin ilk başlangıç noktası muhtarlık görevidir' diyen Balkanlıoğlu: “Muhtarların o kadar geniş yetkiler var ki, bizde olmayan yetkiler var” dedi.

Bizde olmayan yetki muhtarlarda var
05 OCAK 2008 CUMARTESİ 10:32
0
1083
0
AA aa
Bingöl'ü ve Bingöllü yakından tanımak için çalışmalarını sürdüren Bingöl Valisi irfan Balkanlıoğlu, bu kez muhtarlarla bir araya geldi. İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda Vali Balkanlıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, vali yardımcıları, yatırımcı kurumların amirleri ile muhtarlar ve il genel meclis üyeleri katıldı.
“Muhtar, köyün valisidir”
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali Balkanlıoğlu, muhtarların görev ve yetkilerine dikkat çekerek: “Demokrasinin ilk başlangıç noktası muhtarlık görevidir. Muhtarların o kadar geniş yetkiler var ki, bizde olmayan yetkiler var. Örneğin bir şahsı bir nevi gözaltına alma yetkisi vardır. Adli görevleri bile vardır. Kamulaştırma ve buna benzer birçok yetkileri bulunmaktadır. Vatandaşların ihtiyaçlarını, isteklerini ve sıkıntılarını dinleyip çözüm bulunması ve bu amaçla yetkili mercilere iletmesi, muhtarların asli görevidir. Muhtar köyünün bir nevi valisi ve kaymakamıdır. Her işten ve her konudan muhtar sorumludur. Sadece havası ve forsu için muhtar olanlar varsa yanılıyorlar” dedi.
“Kapım herkese açık”
Kapalı kapılar ardından çalışma yapılmayacağını ve kapısının herkese açık olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, göstermelik tutumlardan kaçınılması gerektiğini vurgulayarak: “Bizler vatandaşlarımıza hizmet götürmek için varız. Göstermelik değil, kapım herkese açık. Özellikle siz değerli muhtarlarımız, doğrudan doğruya benimle iletişim kurabilirsiniz ve aynı zamanda Vali yardımcılarımız ve tüm daire müdürlerimizle de görüşüp sorunlarınızı aktarıp çözüm için destek isteyebileceksiniz. Burada çözülecek basit sorunları Ankara'ya kadar götürüp milletvekillerimize ulaştırmanıza gerek yok. Yapılması gereken konular neyse Bingöl'de görüşülüp çözülecek” diye konuştu.
Köylerde okuma-yazma seferberliği
Konuşmasında, eğitime büyük önem verdiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, kalkınmanın ilk adımının eğitimden geçtiğini dile getirdi.
Muhtarlarla birlikte daha sıkı çalışacaklarını, köy ve mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelip sorunları yerinde göreceklerini, halkın talep ve beklentilerini dinleyeceklerini aktaran Balkanlıoğlu: “Bütün köylerimizi ve mahallelerimizi gezip göreceğim. Vatandaşlarımızla görüşüp, sıkıntıları paylaşacağız. Elimizde bir takım imkânlar varsa sizlerle bunu paylaşacağız. Problemlerin çözümü noktasında vatandaşlara elimizdeki imkânlarla nasıl daha faydalı olabiliriz, bunu birlikte arayıp çözüm noktasını bulacağız.  Öte yandan köylerimizde okuma yazma kursları açarak okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı okuryazar duruma getiriceğiz” şeklinde konuştu.
Öğretmenlerle görüşülecek
Gerek KÖYDES kapsamında yapılan çalışmalar, gerekse İl Özel İdare Genel Sekreterliği bünyesinde yapılan çalışmaların takip edileceğini belirten Vali Balkanlıoğlu “ Bingöl'ün tüm köylerini gezip göreceğim, köylerimizin yol, su kanalizasyon gibi sorunlarını incelerken eğitim alanında da tüm okullarımızı dolaşarak öğretmenlerimizden sorunlar ve sorunların çözümü hakkında bilgi alacağım “dedi.
Coşkun: “Hizmet için varız”
Vali Balkanlıoğlu'nun konuşmasının ardından muhtarlara seslenen AK parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, hizmet için var olduklarını ve bu uğurda çaba sarf ettiklerini söyledi.
“Üç milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Bingöl'e hizmet için elimizi taşın altına koyduk' diyen Coşkun: “ Bingöl'e yapılacak tüm yatırım ve hizmetler için sayın valimize destek çıkacağımız gibi Bakanlıklar nezdinde yapılacak tüm işlemlerin takipçisi olacağız” dedi.
Muhtarlara ‘Doğru Bilgi Aktarın' Uyarısı
Yapılan konuşmaların arından köy ve merkez mahalle muhtarlarının sıkıntılarını ve beklentilerini dinleyen Vali Balkanlıoğlu, sıkıntıların çözümü noktasında gerekenin yapılacağını söyledi. Muhtarlara bir takım uyarılarda da bulunan Vali Balkanlıoğlu, dürüstlük ilkesinden taviz verilmemesini istedi.
Hayatı boyunca dürüstlük ilkesinden ayrılmadığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu: “Sizlerde dürüstlükten ayrılmayın. Bu konuda sizlere güveniyorum. Sizler, yetkililere vereceğiniz bilgileri gerçek dışı iletirseniz güvenirliğinizi kaybedersiniz ve güvenilmez duruma düşersiniz. Bu nedenle kendi görevinizin bilincinde olarak kimseyi kayırmadan doğru bilgileri aktarırsanız her türlü hizmetler Bingöl genelinde daha kolay vatandaşımıza ulaşır” dedi.
 

 

 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.05.2024
17:46
Bingöl`de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl'de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, kasten öldürme suçundan dolayı 2 yıldır firari olan şahsı ve cinsel istismar suçundan aranan şahısları yakaladı.
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
12.05.2024
16:22
Bingöl`de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan hafif ticari araç, yol levhasına çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın