KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Bizim bürokratlar tam afet

Afet hakkında bilgilendirme yapan İTÜ öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kadıoğlu, bürokrasiden kaynaklanan sıkıntılara dikkat çekti. Kadıoğlu, bürokratların afet olduğunu söyledi.

Bizim bürokratlar tam afet
19 HAZİRAN 2012 SALI 00:29
0
1722
0
AA aa

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce SODES projeleri kapsamında yürütülen ‘Deprem Öldürmez Bilinçsizlik Öldürür' isimli proje çerçevesinde ‘Aile ve Bireyler İçin Depreme Hazırlık' konulu konferans gerçekleştirildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, konferansta önemli ayrıntılara dikkat çekti.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Vali Yardımcısı Mehmet Alper Çığ, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, İl Defterdarı İhsan Mintaş, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Afet yönetimini afet olduktan sonra çadır kurmak olarak algılandığını ancak durumun öyle olmadığını belirten Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, afet hakkında bilgilendirme yaptı.

Depremde risk ve kriz yönetimin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kadıoğlu: “Zarar azaltma, hazırlık, müdahale, iyileştirme ve depremde risk ve kriz yönetimi çok önemli. Halk ne kadar çok bilgilenirse, o kadar kendine yardım etmeyi öğrenir” dedi.

“Deprem anında ne yapmamız gerektiğini bilmeliyiz”

Konferansa ilgi gösterilmemesini riskleri doğru algılayamamak olarak isimlendiren Kadıoğlu: “Bu salon neden boş? Biz riskleri doğru algılayamıyoruz. Deprem anında ne yapacağımızı bilmiyoruz. Dünyanın kabul ettiği ‘Çök-Kapan-Tutun' metodu deprem anında yapılması gereken bir metoddur. Depreme mutfakta yakalanırsak yapmamız gereken ilk şey, ocağı kapatıp masa altında ‘Çök-Kapan-Tutun' metodu ile beklemektir. Mutfaktaki yangının önlenmesi çok önemli, aksi takdirde küçük yangınlar, büyüyerek sorun oluyor. Afete hazırlık evden başlar. Deprem anında ne yapmamız gerektiğini bilmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Panik anında insanların ne yapacaklarını bilmediklerine dikkat çeken Kadıoğlu: “Afet anında insanlara ne yapmaması gerektiğini söylememek lazım. İnsanlar ne yapacaklarını bilmedikleri için ne yapmaları gerekiyorsa onları o şekilde uyarmalıyız” dedi.

“Çok sayıda acil numara var”

Türkiye'de çok sayıda acil numara olduğunu ve bunların tek bir numaraya düşürülmesi gerektiğine değinen Kadıoğlu: “Acil durumlarda insanlar nereyi arayacağını şaşırıyor. Her gün bir numara çıkıyor. Bizim bürokratlar tam afet. Vatandaşlara afet hakkında bilgilendirme yapılmıyor, ders verilmiyor. Yaşanan afetlerden ders çıkarılmıyor. Vatandaşın kendi kendine yetmesi çok önemli” şeklinde konuştu.

Daha önce yaşadığı deprem hadiselerine rağmen Bingöl'de vatandaşların programa ilgi göstermemeleri dikkatlerden kaçmadı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın