KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Kasım 2025 Perşembe
°C

Bizim bürokratlar tam afet

Afet hakkında bilgilendirme yapan İTÜ öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kadıoğlu, bürokrasiden kaynaklanan sıkıntılara dikkat çekti. Kadıoğlu, bürokratların afet olduğunu söyledi.

Bizim bürokratlar tam afet
19 HAZİRAN 2012 SALI 00:29
0
1571
0
AA aa

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce SODES projeleri kapsamında yürütülen ‘Deprem Öldürmez Bilinçsizlik Öldürür' isimli proje çerçevesinde ‘Aile ve Bireyler İçin Depreme Hazırlık' konulu konferans gerçekleştirildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, konferansta önemli ayrıntılara dikkat çekti.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Vali Yardımcısı Mehmet Alper Çığ, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, İl Defterdarı İhsan Mintaş, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Afet yönetimini afet olduktan sonra çadır kurmak olarak algılandığını ancak durumun öyle olmadığını belirten Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, afet hakkında bilgilendirme yaptı.

Depremde risk ve kriz yönetimin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kadıoğlu: “Zarar azaltma, hazırlık, müdahale, iyileştirme ve depremde risk ve kriz yönetimi çok önemli. Halk ne kadar çok bilgilenirse, o kadar kendine yardım etmeyi öğrenir” dedi.

“Deprem anında ne yapmamız gerektiğini bilmeliyiz”

Konferansa ilgi gösterilmemesini riskleri doğru algılayamamak olarak isimlendiren Kadıoğlu: “Bu salon neden boş? Biz riskleri doğru algılayamıyoruz. Deprem anında ne yapacağımızı bilmiyoruz. Dünyanın kabul ettiği ‘Çök-Kapan-Tutun' metodu deprem anında yapılması gereken bir metoddur. Depreme mutfakta yakalanırsak yapmamız gereken ilk şey, ocağı kapatıp masa altında ‘Çök-Kapan-Tutun' metodu ile beklemektir. Mutfaktaki yangının önlenmesi çok önemli, aksi takdirde küçük yangınlar, büyüyerek sorun oluyor. Afete hazırlık evden başlar. Deprem anında ne yapmamız gerektiğini bilmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Panik anında insanların ne yapacaklarını bilmediklerine dikkat çeken Kadıoğlu: “Afet anında insanlara ne yapmaması gerektiğini söylememek lazım. İnsanlar ne yapacaklarını bilmedikleri için ne yapmaları gerekiyorsa onları o şekilde uyarmalıyız” dedi.

“Çok sayıda acil numara var”

Türkiye'de çok sayıda acil numara olduğunu ve bunların tek bir numaraya düşürülmesi gerektiğine değinen Kadıoğlu: “Acil durumlarda insanlar nereyi arayacağını şaşırıyor. Her gün bir numara çıkıyor. Bizim bürokratlar tam afet. Vatandaşlara afet hakkında bilgilendirme yapılmıyor, ders verilmiyor. Yaşanan afetlerden ders çıkarılmıyor. Vatandaşın kendi kendine yetmesi çok önemli” şeklinde konuştu.

Daha önce yaşadığı deprem hadiselerine rağmen Bingöl'de vatandaşların programa ilgi göstermemeleri dikkatlerden kaçmadı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.11.2025
16:15
Türkiye siber vatan programı 2026`da 81 ilde uygulanacak
Türkiye siber vatan programı 2026'da 81 ilde uygulanacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Türkiye Siber Vatan Programı, 2026 döneminde Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak uygulanacak.
05.11.2025
14:57
Bingöl`ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl'ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl Belediyesi Meclisi, kent merkezinde yeni bir mahalle kurma kararı aldı. Yeni kararla birlikte merkezdeki mahalle sayısı 16'ya yükseldi. İşte yeni mahallenin adı ve sınırları…
05.11.2025
14:39
Bingöl`de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Bingöl'de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Toplam 36 maç sonunda grubu ilk dört sırada tamamlayan takımlar yarı finale yükselecek. Yarı finalin kazananları ise büyük finalde şampiyonluk için sahaya çıkacak.
05.11.2025
14:19
Bingöl`de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de jandarma tarafından yapılan çalışmada, 2 kilo 802 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli tutuklandı.
05.11.2025
14:17
Bingöl`de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Bingöl'de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Doğunun en çok bal üretilen ikinci ili olan Bingöl'de 'Bingöl Organik Bal Yesin Projesi' kapsamında 15 üreticiye 435 organik arı kovanı dağıtıldı.
05.11.2025
14:13
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
Bingöl Belediye Meclisi, 1 Aralık 2025'ten itibaren geçerli olmak üzere suya zam kararı aldı. Karara tepki gösteren DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, hem artışın geri alınmasını hem de arıtmasız suyun şehir şebekesine verilmesine son verilmesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın