KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

'Bölgelerin ve yörelerin potansiyelini harekete geçireceğiz”

Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Kalkınmanın sadece büyüme olmadığını, büyümenin nimetlerini, kesimler ve bölgeler arasında adil bir şekilde dağıtmanın önemli olduğunu vurgulayarak, bu anlamda bütün bölgelerde çok daha güçlü bir bölgesel gelişme politikası uyguladıklarını, önümüzdeki dönemde çok daha etkili bir şekilde bölgelerin, yörelerin potansiyelini Bakanlık olarak harekete geçireceklerini ifade etti.

`Bölgelerin ve yörelerin potansiyelini harekete geçireceğiz”
08 AĞUSTOS 2011 PAZARTESİ 02:25
0
1878
0
AA aa

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Rızanur Meral ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Bakan Yılmaz, kabul sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'nin artık küresel anlamda sınır tanımaması gerektiğini, kalkınmayı sağlayabilmek, daha büyük bir ülke olmak, 2023 hedeflerine yürümek için bir taraftan yerel düzeyde çok daha etkili bir çalışma yapması, bir taraftan da küresel düzeyde yeni ağlar kurması gerektiğini söyledi.

Kalkınmanın sadece kamunun, çabasıyla, kamu yatırımlarıyla gerçekleştirilecek bir süreç olmadığını belirten Bakan Yılmaz, kamu, özel sektör, sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları, sendikalarla hep birlikte gösterilecek bir çabayla Türkiye'yi hak ettiği konuma taşıyacaklarını ifade etti.

Türkiye'nin küresel krizden hızlı bir şekilde çıkarak bir başarı örneği sergilediğine işaret eden Bakan Yılmaz, bankacılık sisteminin çok sağlam olduğunu, borç yükünün azaltıldığını, ülkenin siyasi istikrar ve güçlü bir yönetime sahip olduğunu kaydetti.

Bugün küresel krizin etkilerini aşamayan pek çok ülkenin reform yapamadıklarını bu nedenle de sorunları çözemediklerini anlatan Bakan Yılmaz, ''Türkiye bu anlamda bir çok ülkeden ayrışıyor. Türkiye'de güçlü ve reformist, yapılması gerekeni zamanında, hızlı bir şekilde yapan yönetim var. Seçim yılında dahi popülist politika uygulamayan, mali disipline önem veren bir hükümet var. Dünyadaki bu gelişmelere karşı da çok hızlı şekilde tedbirler alan, gelişmeleri çok iyi izleyen bir yönetim var. Bu anlamda ülkemiz çok iyi durumda'' diye konuştu.

Türkiye'nin 2023 hedeflerimiz nispi hedefler olduğuna işaret eden Bakan Yılmaz, ülkenin bu hedeflere ulaşmak için rakiplerden daha fazla büyümesi gerektiğini, bunu da kamu-özel sektör-sivil toplum örgütleri işbirliği ile gerçekleştirmesi gerektiğini kaydetti.

Kalkınmanın sadece büyüme olmadığını, büyümenin nimetlerini, kesimler ve bölgeler arasında adil bir şekilde dağıtmanın önemli olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz, bu anlamda bütün bölgelerde çok daha güçlü bir bölgesel gelişme politikası uyguladıklarını, önümüzdeki dönemde çok daha etkili bir şekilde bölgelerin, yörelerin potansiyelini Bakanlık olarak harekete geçireceklerini ifade etti.

MERKEZ BANKASININ KARARLARI

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, Merkez Bankasının dün ve bugün aldığı kararları nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, ''Merkez Bankamız görevini yapıyor ve o görevini de etkili, doğru bir şekilde yapıyor'' dedi.

Küresel kriz ortamında da Merkez Bankasının önemli bir çaba sarf ettiğini belirten Bakan Yılmaz, Bankanın küresel kriz sonrası dönemde de dünyada, Avrupa'daki çeşitli gelişmeleri görerek, ülke Türkiye'nin ihtiyaçlarını ve fiyat istikrarı hedefini dikkate alarak adımlarını attığını kaydetti.

Türkiye'de en ciddi takip edilen konunun cari açık meselesi olduğuna işaret eden Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

''Cari açık, büyümenin yükseldiği dönemlerde hızlı bir şekilde artıyor. Bu konuda özellikle Merkez Bankamızın bu son aldığı kararların çok olumlu yansımaları olacağına inanıyorum orta vadede. Bu tür kararların hemen ertesi gün bir etkisi olmayabilir. Önümüzdeki aylarda cari açıkla ilgili olumlu bir etkisi olacağını düşünüyorum. Dövizle ilgili Merkez Bankamız bir taraftan faizle ilgili attığı adımların yanı sıra döviz piyasalarında tabi ki belli bir istikrara da önem veriyor. Bizim serbest döviz kurumuz var. Fakat bu, spekülatif, çok aşırı oynaklıklara müdahale edilmeyeceği anlamına hiç bir zaman gelmez. Zaten Merkez Bankamızın mevzuatında, kanunlarında da bu yetkileri söz konusu. Bir taraftan kur serbest şekilde piyasada belirlenecek, fakat temellere, teknik gerekçelere uymayan, onlarla açıklanamayacak bir takım hareketliliklere de Merkez Bankamız görevi gereği müdahalelerini yapacak. Merkez Bankamızın yaptığı çalışmalar, ekonomimizin orta vadeli perspektifi içinde olumlu çalışmalar, olumlu adımlar.''

Salı günü Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ekonomi bakanlarının bir araya geleceği hatırlatılarak, yeni bir tedbir paketinin söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine de Bakan Yılmaz, hem dünya hem Türkiye ekonomisiyle ilgili genel bir değerlendirme yapılacağını söyleyerek, ''Onun sonucunda ne çıkacağını, ancak değerlendirmeler sonrası görürüz'' şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın