KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Borç dağı bırakılmış!

Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, şeffaf belediyecilik kapsamında çalışmalarını yapacaklarını belirterek, belediyenin 20 Milyon 281 bin TL güncel borcu olduğunu açıkladı.

Borç dağı bırakılmış!
07 MAYIS 2019 SALI 19:42
4
5644
11
AA aa

Genç Belediye Başkanı Dirik, belediyenin mali tablosuna ilişkin açıklamada bulundu. Seçimlerinin ardından belediyenin gelir ve gider tablosunun incelendiğini bildiren Dirik, belediyenin güncel borcunun 20 Milyon 281 bin TL olduğunu aktardı.

Şeffaf belediyecilik kapsamında belediyenin gelir ve gider tablosunu kamuoyuyla paylaşma gereksinimi duyduğunu vurgulayan Başkan Dirik;"31 Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından belediye yönetimini devralarak, mevcut durumu gözden geçirdik. Belediyemizin bugün itibariyle çeşitli şirket ve şahıs alacakları 5 milyon 715 bin 264 TL, İller Bankası'ndan alınan kredi 6 milyon 284 bin 404 TL, İller Bankası kredi faizi 2 milyon 546 bin 103 TL, stopaj gelir vergisi borcu 1 milyon 134 bin 343 TL, SGK emekli kesintileri 2 Milyon 185 bin 627 TL, SGK işçi sigorta prim borcu 1 milyon 633 bin 218 TL, Kalkınma Ajansı 142 Bin 303 TL, Halk Bankası kredi borcu 581 bin TL, Mahalli İdari Birlikleri 59 Bin TL olmak üzere toplamda 20 Milyon 281 Bin TL güncel borcu bulunuyor. Buna karşılık belediyenin kasa hesabında 85 bin 477 TL, belediyemizce tahsil edilemeyen alacakları olan emlak, çevre temizlik vergisi, su ve diğer alacaklar 1 Milyon 780 bin 200 TL olmak üzere toplamda 1 Milyon 865 bin 677 TL alacağı bulunuyor” dedi.

“Hem borcumuzu ödeyeceğiz, hem yatırım yapacağız”

Yatırım tasarruf çelişkisine düşmeden Genç'e yatırımın süreceğine değinen Dirik, “Bir yandan borçlarımızı öderken, diğer yandan seçim vaatlerimizi ve ilçemizin ihtiyaç duyduğu yatırımları hayata geçireceğiz. Burada en büyük avantajımız borçların büyük kısmı yapılandırılmış borçlardır. Hesap verebilir, şeffaf bir belediyecilik örneği sergileyerek, katılımcı bir yönetimle ilçemize hizmet edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44245)
09 Mayıs 2019 Perşembe 10:51
yani bu kardeşimiz olayın vehametini açıklayarak suçmu işlemiştir bilakis şefaf bir belediyeciliğin kuralı gereği açıklama yapmış ki yarın halka hesap verebilsin bu borçla nasıl hizmet verecek allah yardımcısı olsun başkanın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44234)
09 Mayıs 2019 Perşembe 06:35
Kayınlar ve Bacanaklar Belediyesi iftiharla sunar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44215)
08 Mayıs 2019 Çarşamba 19:05
Malumun ilanı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44214)
08 Mayıs 2019 Çarşamba 18:57
Amac şeffaf belediyecilikmi yoksa kendini muhalif oldugu icin Temizlik Müdürlüğü'ne atayan baskana öfkesini kusmakmi bekleyip gorecegiz. Umarim 5 yiliniz oyle seffaf gecer
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44208)
08 Mayıs 2019 Çarşamba 15:35
Sanki ben bırakmışım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44207)
08 Mayıs 2019 Çarşamba 15:16
Bu borç dağını bırakan kimdi ve hangi partiliydi acaba?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44205)
08 Mayıs 2019 Çarşamba 14:35
daha önce kendiside o belediyede çalışmıyormuydu? çalışıyordu. bu borçtan haberi yokmuydu?vardı. utanmasa bu borç hdp ve chp den kalmıştır diyecekler. kayınlar ve bacanaklar belediyesi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44204)
08 Mayıs 2019 Çarşamba 13:37
Çalanların burnundan gelsin...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44200)
08 Mayıs 2019 Çarşamba 11:32
aynı partidensiniz allahtan korkun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44195)
08 Mayıs 2019 Çarşamba 08:04
Borcu açıklamak güzel, ancak unutulmamalıdır ki önceki başkan aynı partiliydi
05.06.2026
14:20
TOKİ Bingöl`de 88 konut satacak!
TOKİ Bingöl'de 88 konut satacak!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 64 ilde satışa sunacağı yaklaşık 20 bin konuta ilişkin merak edilen 10 sorunun yanıtını paylaştı. Bingöl'de satışa sunulacak konut sayısı ise 88 olarak açıklandı.
05.06.2026
14:09
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı`da yol balığı…
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı'da yol balığı…
Daha önce çukurlara fidan dikmiştiler, bu kez su dolu çukurlardan balık çıkarıp 'yol balığı' mizahıyla paylaştılar. Kiğı Online Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Cüneyt Cici; 'Başka illerde dağlar delinip tüneller, devasa yollar yapılırken bizler halen çukursuz ve açık bir yol diye haykırıyorsak, bu ilimiz için bir ayıptır!' diye sitemini paylaştı.
05.06.2026
13:44
Emiroğlu, Bingöl`de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
Emiroğlu, Bingöl'de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl Engelliler Platformu temsilcileriyle bir araya gelerek engelli bireylerin karşılaştığı sorun ve talepleri dinledi. Emiroğlu, sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.
05.06.2026
01:04
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Tavz-Der tarafından Solhan'da düzenlenen konferansta, Global Sumud Filosu'nda yer alan Eğitimci-Aktivist Nevzat Öylek, yaşadığı süreci ve Gazze gerçeğini anlattı. Gazze'de açlık, susuzluk ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi sorunların bulunduğunu belirten Öylek, özellikle çocukların ve sivillerin ağır bedeller ödediğini dile getirdi.
04.06.2026
23:14
Bingöl Ilıcalar`da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl Ilıcalar'da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl merkez Ilıcalar Beldesi'nde meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı. Araç, aniden yola çıkan ata çarptıktan sonra hurdaya döndü.
04.06.2026
22:09
'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası'
Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın