KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Borç dağı bırakılmış!

Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, şeffaf belediyecilik kapsamında çalışmalarını yapacaklarını belirterek, belediyenin 20 Milyon 281 bin TL güncel borcu olduğunu açıkladı.

Borç dağı bırakılmış!
07 MAYIS 2019 SALI 19:42
4
5656
11
AA aa

Genç Belediye Başkanı Dirik, belediyenin mali tablosuna ilişkin açıklamada bulundu. Seçimlerinin ardından belediyenin gelir ve gider tablosunun incelendiğini bildiren Dirik, belediyenin güncel borcunun 20 Milyon 281 bin TL olduğunu aktardı.

Şeffaf belediyecilik kapsamında belediyenin gelir ve gider tablosunu kamuoyuyla paylaşma gereksinimi duyduğunu vurgulayan Başkan Dirik;"31 Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından belediye yönetimini devralarak, mevcut durumu gözden geçirdik. Belediyemizin bugün itibariyle çeşitli şirket ve şahıs alacakları 5 milyon 715 bin 264 TL, İller Bankası'ndan alınan kredi 6 milyon 284 bin 404 TL, İller Bankası kredi faizi 2 milyon 546 bin 103 TL, stopaj gelir vergisi borcu 1 milyon 134 bin 343 TL, SGK emekli kesintileri 2 Milyon 185 bin 627 TL, SGK işçi sigorta prim borcu 1 milyon 633 bin 218 TL, Kalkınma Ajansı 142 Bin 303 TL, Halk Bankası kredi borcu 581 bin TL, Mahalli İdari Birlikleri 59 Bin TL olmak üzere toplamda 20 Milyon 281 Bin TL güncel borcu bulunuyor. Buna karşılık belediyenin kasa hesabında 85 bin 477 TL, belediyemizce tahsil edilemeyen alacakları olan emlak, çevre temizlik vergisi, su ve diğer alacaklar 1 Milyon 780 bin 200 TL olmak üzere toplamda 1 Milyon 865 bin 677 TL alacağı bulunuyor” dedi.

“Hem borcumuzu ödeyeceğiz, hem yatırım yapacağız”

Yatırım tasarruf çelişkisine düşmeden Genç'e yatırımın süreceğine değinen Dirik, “Bir yandan borçlarımızı öderken, diğer yandan seçim vaatlerimizi ve ilçemizin ihtiyaç duyduğu yatırımları hayata geçireceğiz. Burada en büyük avantajımız borçların büyük kısmı yapılandırılmış borçlardır. Hesap verebilir, şeffaf bir belediyecilik örneği sergileyerek, katılımcı bir yönetimle ilçemize hizmet edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44245)
09 Mayıs 2019 Perşembe 10:51
yani bu kardeşimiz olayın vehametini açıklayarak suçmu işlemiştir bilakis şefaf bir belediyeciliğin kuralı gereği açıklama yapmış ki yarın halka hesap verebilsin bu borçla nasıl hizmet verecek allah yardımcısı olsun başkanın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44234)
09 Mayıs 2019 Perşembe 06:35
Kayınlar ve Bacanaklar Belediyesi iftiharla sunar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44215)
08 Mayıs 2019 Çarşamba 19:05
Malumun ilanı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44214)
08 Mayıs 2019 Çarşamba 18:57
Amac şeffaf belediyecilikmi yoksa kendini muhalif oldugu icin Temizlik Müdürlüğü'ne atayan baskana öfkesini kusmakmi bekleyip gorecegiz. Umarim 5 yiliniz oyle seffaf gecer
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44208)
08 Mayıs 2019 Çarşamba 15:35
Sanki ben bırakmışım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44207)
08 Mayıs 2019 Çarşamba 15:16
Bu borç dağını bırakan kimdi ve hangi partiliydi acaba?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44205)
08 Mayıs 2019 Çarşamba 14:35
daha önce kendiside o belediyede çalışmıyormuydu? çalışıyordu. bu borçtan haberi yokmuydu?vardı. utanmasa bu borç hdp ve chp den kalmıştır diyecekler. kayınlar ve bacanaklar belediyesi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44204)
08 Mayıs 2019 Çarşamba 13:37
Çalanların burnundan gelsin...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44200)
08 Mayıs 2019 Çarşamba 11:32
aynı partidensiniz allahtan korkun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44195)
08 Mayıs 2019 Çarşamba 08:04
Borcu açıklamak güzel, ancak unutulmamalıdır ki önceki başkan aynı partiliydi
12.06.2026
23:10
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK'nın 2026 yılı Ana Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken; Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın getirildi.
12.06.2026
21:00
Bingöl`e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
Bingöl'e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
2026 yılı KÖYDES ödenekleri açıklandı. Bingöl ve ilçelerine toplam 174 milyon 355 bin 330 TL kaynak ayrılırken, ödeneklerin yüzde 25'inin İl Özel İdaresi ortak alım giderleri için kesileceği bildirildi.
12.06.2026
20:21
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bingöl, Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.
12.06.2026
20:19
Açıkbaş`a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Açıkbaş'a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Bingöl'de uzun yıllar sivil toplum alanında aktif rol üstlenen, toplumsal uzlaşıya sunduğu katkılarla tanınan ve geçtiğimiz yıl kanser tedavisi görürken vefat ederek kenti yasa boğan eski Bingöl Kent Konseyi eski başkanı merhum Orhan Açıkbaş, düzenlenen anlamlı bir programla anıldı.
12.06.2026
19:35
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Bingöl'de sosyal hizmetler kurumlarında koruma ve bakım altında bulunan öğrenciler arasında düzenlenen Hadis Ezberleme ve Şiir Okuma Yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.
12.06.2026
19:34
Bingöl Balı Üreticileri Birliği`nden Solhan Belediyesi`ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği'nden Solhan Belediyesi'ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği yönetimi, Solhan Belediye Başkanı Abdülhakim Yıldız'ı ziyaret ederek Bingöl balının geleceği, üreticilerin talepleri ve sektörde yaşanan sorunları görüştü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın