KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Bozkanat köprü istiyor

Solhan-Bozkanat köylüleri yıllardır Murat'ı kelekle geçiyor.

Bozkanat köprü istiyor
01 OCAK 2007 PAZARTESİ 11:21
0
1402
0
AA aa
Murat Nehri'nin köylerini ikiye böldüğünü söyleyen Bozkanat sakinleri, nehir üzerine köprü yapılmasını istiyor. Yıllardır verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyleyen Bozkanat sakinleri "bize söz verenler sözlerini unuttular fakat biz verilen sözleri de, söz verenleri de unutmadık." dediler.
Bozkanat, Yenidal ( Darıca, Hesan, Turnacık), Kepçeli, Bayırlı ve Yağızca'nın Solhan'la bağlantısını
sağlayacak köprünün yapılmasının önünde hiçbir engel olmadığını söyleyen köy sakinleri, "Köprünün olmayışı hem yaşamımızı zorlaştırıyor hem de çoğu zaman yaşamımızı tehdit ediyor." dediler.
Solhan - Bozkanat arasındaki mesafeyi 9 km azaltacak olan köprü, Bingöl ve Genç ile olan mesafeyi de 20 km azaltacak. Acil bir köprüye ihtiyaç duyulan bölgede Murat Nehri Bozkanat köyünü ikiye bölmüş durunda. Bozkanat Köyü Turna, Kört mezrası, Haraba Düzü, Sıhak mezrası nehrin kuzeyinde , Bozkanat, Topluca, Uyanık, Beyaz Köm ise güney tarafında bulunmaktalar. Böylece köy ikiyebölünmüş durumda. Araç ulaşımının uzun ve zor olmasının yanında yayalar da günlük hayatlarında nehrin karşı tarafına kayıkla geçiyorlar. Köylüler, 20' yi aşkın vatandaşın ölümüne sebep olan Murat nehrinin üzerine köprü kurulmamasının, daha çok ocaklar söndüreceğinden koktuklarını söylüyorlar. Köprü olmadığı için nehrin iki yakası arası ulaşım kayıkla yapılıyor. Bu tehlikeli ulaşım yöntemi bir çok vatandaşın ölümüne sebep olduğu halde vatandaş, ulaşımın başka yolu olmadığı için bu tehlikeli yöntemde ısrar ediyor.
Köprünün yapılmasının önünde hiçbir engel olmamasına rağmen bir türlü yapılmadığını söyleyen Bozkanat Köyü sakinlerinde Abdullah Döner, Seçim dönemi milletvekillerinin verdikleri sözü tutmaları gerektiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: "Buraya yapılacak bir köprü yolu kısaltacak, ulaşımı kolaylaştıracak. Köprü bölgede yaşayan vatandaşlar için zarurettir. Bu isteğimiz uzun yıllardan beri yetkililerin gündeminde olmasına rağmen bir sonuç alınamadı. Köprü yapımıyla ilgili olarak Milletvekilimiz Mahfuz Güler'e defalarca sorunu ilettik. Kendisi, Devlet Demir Yolları(DDY)'nın belirtilen bölgede köprü yapımına engel olduğunu söyledi. DDY'nın köprü yapımına engel olduğuna ilişkin bilgiyi araştırdık. DDY Genel Müdürlüğünde yaptığımız araştırmaya göre öyle bir engel yok. Bu köprünün yapılması bizim için çok önemli. Köprünün bu dönem yapılması yönünde umutluyduk. İnşallah umutlarımız boşa çıkmaz." dedi.

bingolgazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.01.2026
11:35
Bingöl Firmasına Ait Yolcu Otobüsü Kaza Yaptı: 9 Yaralı
Bingöl Firmasına Ait Yolcu Otobüsü Kaza Yaptı: 9 Yaralı
Yetkililer, bölgede buzlanmanın etkili olduğunu belirterek sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.
10.01.2026
11:32
Yoğun kar geçit vermedi! Ekipler seferber oldu
Yoğun kar geçit vermedi! Ekipler seferber oldu
Yoğun kar nedeniyle yolda mahsur kalan ambulanslar, hızlı müdahaleyle yeniden hareket ettirildi; ekipler sağlık hizmetlerinin aksamaması için seferber oldu.
10.01.2026
01:04
Bingöl Basın Konseyi`nden Gazeteciler Günü Programı
Bingöl Basın Konseyi'nden Gazeteciler Günü Programı
Kentin hafızasını taşıyan yerel basının zor koşullara rağmen görevini sürdürdüğüne dikkat çekilen programda Başkan Arıkan, Vali Ahmet Hamdi Usta'ya Belediye Meclisi kararıyla 'Fahri Hemşehrilik Beraatı' verileceğini duyurdu.
09.01.2026
23:51
Ormangören:
Ormangören: 'Yerel basın kentin aynasıdır'
Yerel basının imkânsızlıklar içinde dahi kentin gerçeklerini görünür kılmaya devam ettiğini belirterek basın emekçilerine teşekkür eden DEM Parti İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, Bingöl'de zor koşullarda çalışan gazetecilerin kentin hafızasını taşıyan önemli bir görev üstlendiğini vurguladı.
09.01.2026
23:38
Bingöl`de hırsızlık yapan şüpheli tutuklandı
Bingöl'de hırsızlık yapan şüpheli tutuklandı
Bingöl'de hırsızlık yapan ve polis ekipleri tarafından yakalanan şüpheli, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
09.01.2026
13:23
Bingöl`de eğitime ara
Bingöl'de eğitime ara
Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime yarım gün ara verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın