KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2025 Perşembe
°C

Bü, ab projelerinde en üst sırada

Bingöl Üniversitesi, yeni kurulan üniversiteler arasında Avrupa Birliği projelerinde üst sıralarda yer alıyor.

Bü, ab projelerinde en üst sırada
24 ŞUBAT 2012 CUMA 11:04
0
1521
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi, 2010-1-TR1-LEO05-16980 nolu “European Safety Standards in Industrial Automation for SMEs” adlı projesiyle Türkiye'de 2010 yılında kabul edilen 19 projeden en yüksek bütçeli 9. projesi oldu.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, üniversitenin 24 ay sürecek olan bu projesi, Avrupa Birliği LDv Yenilik Transferi (TOI) projesi olarak en prestijli projelerden olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Ülkemizdeki gelişmiş üniversitelerin birçoğunda bu proje bu zamana kadar yapılamamıştır. Bu proje kapsamında, 6 proje ortaklı, Polonya, Slovakya, Almanya yabancı ortakları ve Bursa, Ankara ve Bingöl illerindeki ortaklarıyla Bingöl Üniversitesi Proje Yürütücülüğü ile projeyi yönetmektedir. Kobilerde kullanılan Endüstriyel Otomasyonların Avrupa Güvenlik Standartlarına uyumunu sağlamaya çalışan e-learning tabanlı güvenli veri tabanı sistemi kurularak Kobilerin güvenlik açıklarını kapatmayı hedefleyen bir projedir. E-Learning tabanlı sistemiyle, e-eğitim, Video, Analizler, Anketler, Değerlendirmeler ile ilgili KOBİlerin üretiminin daha iyi olmasını ve Avrupadaki güvenlik standartlarına uyumunu sağlamayı hedefleyen bilgi ve dökümanlarla dolu bir web sitesi hazırlanacaktır. Projenin ilk toplantısı Bingöl Üniversitesinde tüm ortakların katılımıyla yapılmıştı. İkinci toplantısı Polonya Varşova'da, Üçüncü toplantısı ise Almanya Augsburg'da yapılmıştır. 10-14 Mart 2012 tarihleri arasında Slovakya Kosice'de projenin 4. toplantısı yapılacaktır. Bu toplantıda projenin “Implementation Details of safeSME” son iş kısmı yapılarak Bingöl Üniversitesi'nin Avrupa'da tanınması sağlanacaktır” denildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2025
02:36
Bingöl`de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de deprem riski nedeniyle yıkılacak olan okul 24 derslikli olarak yeniden inşa edilecek, merkez ve köylerdeki 7 okul ise bakım onarımla yeni eğitim yılına hazırlanacak.
14.08.2025
02:35
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete`de yayımlandı
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete'de yayımlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeler, özellikle kentsel altyapıyı güçlendirmeyi, sosyal donatıları artırmayı ve afetlere hazırlık kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor. Parklara afet ve sağlık altyapısı, büyük konut projelerinde kreş ve sağlık merkezi zorunluluğu getirildi.
14.08.2025
02:33
Bingöl HEM`den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl HEM'den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından mezun öğrencilere yönelik Destekleme ve Yetiştirme (Üniversiteye Hazırlık) Kursları açılacak. 04 Ağustos'ta başlayan başvurular, 18 Ağustos'ta sona eriyor.
14.08.2025
02:32
Vali Usta, Bingöl`ün 2 aylık asayiş raporunu açıkladı
Vali Usta, Bingöl'ün 2 aylık asayiş raporunu açıkladı
Bingöl'de düzenlenen Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı'nda Vali Ahmet Hamdi Usta, son 2 aylık verileri paylaştı, yürütülen çalışmaların suç oranlarının azaltılmasına nasıl yansıdığına dikkat çekti.
14.08.2025
02:31
Bingöl`de 42 adet sikke ele geçirdi
Bingöl'de 42 adet sikke ele geçirdi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 42 adet sikke ele geçirildi.
14.08.2025
02:29
Bingöl`de memurlardan Hükümetin zam teklifine tepki
Bingöl'de memurlardan Hükümetin zam teklifine tepki
Bingöl merkez PTT Kavşağı'nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, teklifin yetersiz olduğunu belirterek 'Bu teklif yetersiz ve geçersizdir. Adil ve acil teklif bekliyoruz.' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın