KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2024 Salı
°C

Bu memleketin en büyük değeri insanlarıdır

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, hayatın, yaşanan her anının birer tecrübe olduğunu belirterek, Bingöl'ün en büyük değerinin insanları olduğunu söyledi.

Bu memleketin en büyük değeri insanlarıdır
12 ŞUBAT 2012 PAZAR 20:37
0
1679
0
AA aa

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mesleğe yeni atanan öğretmenlere yönelik Uyum Eğitimi Programı bilgilendirme toplantısı TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi toplantı salonunda düzenlendi.

Cumartesi günü saat 10.00'da TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi toplantı salonunda yapılan programa Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve öğretmenler katıldı.

Eğitimin ilk gününde Bingöl'e yeni atanan öğretmenlere telekonferans yöntemiyle hitap eden Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yaptığı açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Bingöl'e 333 öğretmenin atandığını belirtti.

Öğretmenlerin uyumunu sağlamak amacıyla 17 Şubat'a kadar eğitimlerin devam edeceğini ifade eden Sarı, Öğretmenlerin her türlü sıkıntılarında, özlük haklarının temini konusunda kendilerine yardımcı olacaklarını vurgulayarak, öğretmenlerden sınıf ortamına bağlı kalmaksızın, eğitimi mümkün olduğunca renklendirerek ders anlatmalarını istedi.

Öğrencilerin birer emanet olduğunu söyleyen Sarı, “Her öğrenci bizim için kıymetlidir. Her öğrenci bize bir emanettir. Emanet bilinci içerisinde hareket edersek, bizler sıkıntısız eğitim işini en güzel şekilde yaparız. Başkalarını azarlar gibi kendinizi azarlayın, kendinizi affeder gibi başkalarını affedin. Bizler her zaman ve her an sizlerin yanınızdayız. Acı ve tatlı gününüzde her zaman beraberiz. Kapımız sonuna kadar açıktır. Devlet diyorsanız, devlet biz ve sizleriz. İşte Belediye Başkanımız. Hep beraber el birliği ve gönül birliği ile Bingöl'ün eğitimini yükseltmek zorundayız. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Bingöl'ün eğitimden başka bir çıkış yolu yoktur. Çıkış yolumuz eğitimdir” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün verdiği talimat gereği TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi toplantı salonunda gerçekleşen programda konuşan Başkan Atalay, öğretmenlik görevinin çok kutsal bir görev olduğunu belirterek, “Meslek hayatınıza yeni başlamanızdan ötürü hepinize başarılar diliyorum. Bingöl'de yaşayan herkesi Bingöllü kabul ediyoruz. Hayatın her aşamasında insanın yaşadığı bir tecrübedir. Hayata değişik pencereden bakmak ileri dönemlerde büyük avantajlar sağlıyor. Araziyi bilmek çok önemli. Sadece büyük şehirlerde görev yapmak Türkiye'yi tanıyamamak gibi bir dezavantajı da beraberinde getiriyor. Türkiye'ye gerçek anlamda hizmet etmek istiyorsak, her kademede Anadolu'nun en ücra köşelerine giderek hizmet etmemiz gerekiyor. Yaptığınız görevin kutsiyeti hiçbir şeyle ölçülemez. Allah'ın bize ilk emri olan 'Oku'nun bugünkü temsilcileri sizlersiniz. Bu ilahi bir emir. Sizlerde bunu meslek haline getirip hayatta icra etmiş olacaksınız. Sizlerin vasıtası ile binlerce öğrenci yetişip memlekete faydalı birer insan olacaklar” dedi.

Bingöl insanının çok misafirperver olduğunu dile getiren Başkan Atalay, “Bingöl insanı diyaloga açıktır. Bir sorun varsa bunu mutlaka konuşarak çözer. Bizim memleketimizde yok denecek kadar çok az sayıda kan davası vardır. Halkımız barışık bir topluluktur. Farklı fikirler olsa bile aynı masa etrafında bir araya gelip çok rahatlıkla insanlar medeni bir şekilde görüşlerini ifade edebilirler. Öğretmenlik sürecinde bunları mutlaka yaşayacaksınız” diye konuştu.

Eğitim camiasının irfan ordusu olduğunu söyleyen Atalay, “Bir insana bir kelimeyi öğretmek bizim inancımıza göre ona 40 yıl köle olmayı gerektiriyor. Bu sadece mecazi bir benzetmedir. Verilen değerin önemini belirtmek adına söylenmiş önemli bir ifadedir. Dolayısıyla bu memleketin en önemli değeri insanıdır. Bu insanların çok iyi yetiştirilmesi lazım. Bingöl'ün çok büyük yeraltı zenginlikleri yoktur. Çok büyük iş alanları yoktur. Doğal güzellikleri var, ama bunlardan daha güzeli insanının değeridir, kalitesidir. Emek sarf edildiği taktirde alacağı mesafedir. Bunun örneklerini birebir verebilirim. Bugün dünyanın değişik yerlerinde sahip çıkıldığı için diplomat olan, akademisyen olan, iş adamı olan ve politikacı olan insanlarımız var. Bunlar çok gariban ve fakir ailelerin çocukları. Bir insana sahip çıkıldığı taktirde o insanın etrafında onlarca, yüzlerce insana sahip çıktığını biz buralarda gördük. Bu şunun için önemli; Sizden isteğimiz lütfen çocuklarımıza biraz daha fazla zaman ayırın. Meseleyi sadece 08.00–17.00 mesaisi olarak değerlendirmeyin. Bizim anlayışımıza göre 7x24 mesaidir. Sizlerde öğrencilerinize karşı bu diyalog kanallarını sürekli açık tutarsanız başarınız katlanacaktır. İlimize yeni atanan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yakup Sarı ile birlikte diğer kadro ve eğitim camiamızın tüm fertleri birlikte bir irfan ordusu olarak bu memlekete hizmet edeceksiniz hep beraber” dedi.

Atalay, “Bingöl Belediyesi olarak eğitimin çok önemli kanallarında hizmet ediyoruz. Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi ve Belediye Kültür Merkezi'nde haftanın 7 günü 24 saat herkese hizmet ediyoruz. Yaklaşık 600 erkek, 400 bayan olmak üzere bin öğrencimize ücretsiz SBS eğitimi, ETÜT eğitimi ve her türlü sosyal ve kültürel aktiviteyi içeren hizmetleri sunuyoruz. Gençlik Merkezi'mizde yetişkinlere yönelik hizmet alanlarımızda var. Fitnes salonlarından saunasına kadar, açık ve kapalı spor alanlarına kadar, müzik atölyesinden resim atölyesine kadar birçok faaliyet alanı var. Gençlik Merkezimizi gezmenizi salık veririm sizlere. Bin öğrencimizden her yıl 360 öğrencimiz sınava giriyor. Bunlardan kazandırma oranımızda yüzde 64'tür. Geçen yıl 222 tane arkadaşımız çeşitli okulları kazandı. 2 yıldır devam eden ücretsiz dershane hizmetimiz ile her yıl 100'er tanesi Bingöl dışını kazandı. Gençlik Merkezi'mizde hizmet alanında sözleşmeli 24 öğretmenimiz var. Bizler eğitimin bir köşesinden tuttuk. 100 kişilik Yatılı yurdumuz var. Hafta sonu köy, belde ve İlçelerden gelen öğrencilerimiz var. Hafta içerisinde ise şehir merkezinde ki öğrencilerimiz ağırlıklı olarak gelip eğitim görüyorlar. Sosyal sorumluluk gereği olarak biz bu projeye 2.5 yıl önce başlamıştık ve semeresini de aldık. Yaptığımız masrafa da değiyor. Bir insanın yetişmesi bizim için çok önemli. İlimize tekrar hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum. Hiçbir zorluk alınan ürün karşısında bir değer taşımıyor. Sonuçta alacağınız ürün, yetiştireceğiniz insan, bütün zorluklara değerdir” şeklinde konuştu.

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, program sonunda Bingöl'e yeni atanan öğretmenlere kalem hediye etti.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenlere uyum semineri 17 Şubat Cuma günü sona erecek.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2024
14:42
Bingöl`de bir ayda 6 milyon lirayı aşkın trafik cezası kesildi
Bingöl'de bir ayda 6 milyon lirayı aşkın trafik cezası kesildi
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, 2024 Nisan ayı içerisinde kent merkezinde yapılan denetimlerde kural ihlali yapan araç sürücülerine 6 milyon 306 Bin 404 TL idari para cezası kesildiğini bildirdi.
07.05.2024
13:55
Bingöl merkez muhtarları yeni başkanını seçti
Bingöl merkez muhtarları yeni başkanını seçti
Üç adayın yarıştığı Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanlığı seçimlerini Merkez Ekinyolu Köyü Muhtarı Mehmet Erdoğan kazandı.
07.05.2024
13:26
Bingöl`de sebze fidesi satışları başladı
Bingöl'de sebze fidesi satışları başladı
Bingöl'de 2024 yılı yaz dönemi için hazırlıklarını tamamlayan fide üreticileri, satışlara başladılar. Fide alacak yetiştiricilerin dikkat etmesi gereken hususlara dikkat çeken fide üreticisi Murat Alınak; 'Üreticinin tohum seçimi kadar, alınan fidenin ekim yapılacak alana uyumu da bir o kadar önemlidir' dedi.
07.05.2024
13:25
Bingöl Üniversitesi ve İTÜ arasında iş birliği protokolü
Bingöl Üniversitesi ve İTÜ arasında iş birliği protokolü
Bingöl Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolüne imza atıldı. Protokol çerçevesinde, Bingöl Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri İstanbul Teknik Üniversitesinin imkanlarından yararlanabilecek.
07.05.2024
13:23
Bu iki çiçeği koparmanın cezası yarım milyon lira
Bu iki çiçeği koparmanın cezası yarım milyon lira
Endemik tür olan ve halk arasında 'ağlayan gelin' diye bilinen 'ters lale' ile 'baskilensis' koparanlara 488 bin 630 lira idari para cezası uygulanacak.
07.05.2024
13:23
Kaymakam Güzel:
Kaymakam Güzel: 'Kapımız esnafımıza her zaman açık'
Bingöl'ün Genç İlçe Kaymakamı Muhammet Güzel, ilçedeki esnafı ziyaret ederek taleplerini dinledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın