KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Bu ne yaman çelişki!

Belediye Başkan Yardımcısı Bahri Keskin, temizlik işçilerinin 1 aydır maaş alamadıklarını iddia etti ancak şirket yetkilileriyle yapılan görüşmeden ‘2008'de hiç para ödeyemedik' sözlerinin sarf edilmesi açıklamalardaki çelişkiyi gözler önüne serdi. İşçilerin beyanında ise 4 aydır maaş alamadıkları belirtildi.

Bu ne yaman çelişki!
18 NİSAN 2008 CUMA 11:29
0
1349
0
AA aa
Bingöl Belediyesi tarafından yapılan 2008 yılı şehir genel temizliği işi ihalesini kazanan Dicle İnşaat Temizlik Limited Şirketi bünyesinde çalışan yaklaşık 100 işçinin aylardır maaş alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi yapması ve buna bağlı olarak yapılan açıklamalar kamuoyunda yoğun tepkilere neden oldu.
İşçilerin eylem kararının ardından öfkeyle sokağa çıkan ve çöp toplama işinde boy gösteren Belediye Başkan Yardımcısı Bahri Keskin'in sözleri ise barutu ateşleyen etken olarak gösterildi.
İşçilerin 1 aylık maaş alacaklarının bulunduğunu belirten Keskin'in ‘Peşin maaş isteyen Almanya'ya gidip orda çalışsın” sözleri de kamuoyunun en fazla tepki gösterdiği konuların başında geldi.
Keskin'in ‘1 aylık maaş alacakları' sözleri üzerine ilgili şirket yetkilileriyle yapılan görüşmede, ‘2008 yılının başından buyan maaş ödeyememişiz' denilmesi ve çalışan işçilerin de bu ifadeleri doğrulaması ortaya büyük çelişkiler çıkardı?
“Hakkımızı arayamıyoruz”
İşçilerle yapılan görüşmelerde 4 aydır maaş alınmadığını belirtildi. Haklarını savunamadıklarını, tepki göstermeleri durumunda işten atılacaklarını bildikleri için sessiz kalmayı tercih ettiklerini ifade eden işçiler: “Sigortamız yatırılasın diye çalışıyoruz. En azından emekli olup gelecekte kimseye muhtaç olmamak için çabalıyoruz ama hiçbir dönem maaşlarımızı düzenli alamıyoruz” dediler.
Şirket de sıkıntılı!
İşçi maaşlarını ödeyemeyen şirket de ciddi sıkıntılar içerisinde. Belediyeden para alamadıkları için işçi maaşlarını ödeyemeyen şirket, gerekli ödeneğin aktarılmaması durumunda maaşları bir süre daha ödeyemeyecek.
İşçilerin, 2007 yılından kalan maaş alacaklarının bulunmadığını belirten şirket yetkileri, 2008 yılında da hiç ödeme yapılmadığını vurguladılar.
Şirket yetkilileri, Başkan Yardımcısı Keskin'in ‘Bunlar kasıtlı olaylardır. Yeni işçi alacağız ama şimdilik işi ben ve birkaç arkadaşım yürüteceğiz” sözlerine de ‘Kimseyi işten çıkartmış değiliz' yanıtını verdiler.
Vatandaşlardan da tepki geldi
İşçilerin eylemini destekleyen kamuoyu ise Başkan yardımcısı Keskin'in sarf ettiği sözlere tepkiyle karşılık verdiler.
Aylardır maaş alamayan işçilerin mağdur edildiğini belirten Ahmet Kaya isimli bir vatandaş, Keskin'in açıklamalarının ağrına gittiğini söyledi ve ekledi. “Başkan yardımcısı nasıl olursa bunca emek sarf eden ve alın teriyle ekmek parası kazanmaya çalışan işçilere ‘gidin Almanya'da çalışın' diyebiliyor. İşçiler haklarını talep ettikleri için suçlu ilan ediliyorlar. İşçilerin hakkını savunan yok. Herkes dilediği gibi davranıyor ve mağdur olan yine emekçiler oluyor. Bugüne kadar hiçbir işçinin sırf 1 aylık maaş alamadığı için iş bırakma eylemi yaptığı görülmemiştir. Yapılan açıklamalar inandırıcı değildir. İşçilerin hakları ödenmeli, bundan sonraki süreçte de bu tür sorunlara meydan verilmemeli” diye konuştu.
Keskin duruma açıklık getirmeli!
Öte yandan kamuoyunda gösterilen tepkilerin bir diğeri de Keskin'in ‘Bu iş bırakma eylemi bir takım muhalif insanlar tarafından planlanmış ve onların yönlendirmesiyle yapılıyor” şeklindeki sözlerine karşılık oldu.
Keskin'in, kastı kimlerin yaptığını açıklamasını isteyen vatandaşlar: “Eğer ‘kasıt var' denilebiliniyorsa bunun gerisi getirilmeli. Kimlerin kasıt yaptığı açıklanmalı. Eğer açıklanamıyorsa, bu beyanların ‘kişinin kendini aklamak için sarf edilen sözlerden öteye geçmediği' aşikardır. İşçilerin haklarını korumak ve çalıştıkları günlerin parası ödemeyi başaramayanların bu şekilde sözler sarf etmesi üzüntü vericidir” şeklinde görüşler aktardı.
 

 

 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.12.2025
20:56
Bingöl`de ürküten tablo! Uyuşturucu rakamları dikkat çekti
Bingöl'de ürküten tablo! Uyuşturucu rakamları dikkat çekti
Sentetik haplar, esrar ve kokain… Güvenlik güçlerinin 7 günlük bilançosu, uyuşturucunun ulaştığı tehlikeli boyutu gözler önüne serdi.
23.12.2025
20:33
Asgari ücret açıklandı! İşsizlik, kıdem tazminatı, 65 yaş, dul ve yetim aylığı zamlandı
Asgari ücret açıklandı! İşsizlik, kıdem tazminatı, 65 yaş, dul ve yetim aylığı zamlandı
2026 asgari ücret zammı, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla yapılan komisyon toplantısının ardından belli oldu. Asgari ücret 2026 zammı ile SED belli oldu! İşsizlik, 65 yaş, engelli, dul ve yetim aylığı için son hesap...
23.12.2025
19:41
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla il genelinde emniyet ve asayiş hizmetlerine yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü bildirdi.
23.12.2025
19:29
Yüzyılın Konut Projesi`nde kuralar çekiliyor
Yüzyılın Konut Projesi'nde kuralar çekiliyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde yürütülen Yüzyılın Konut Projesi'nde 29 Aralık 2025 Pazartesi günü gerçekleşecek kura çekimi için geri sayım başladı. Anadolu illerinde fiyatlar ve taksit miktarları ne kadar olacak? İşte detaylar…
23.12.2025
19:03
2026 yılı asgari ücreti belli oldu
2026 yılı asgari ücreti belli oldu
alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücretin yüzde 27 zam yapılarak net 28 bin 75 TL olarak belirlendiğini duyurdu.
23.12.2025
05:21
Bingöl Üniversitesi 2026`yı
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti
Teknopark, akıllı seralar, sanal borsa laboratuvarı ve üretim odaklı yeni fakültelerle Bingöl Üniversitesi, klasik kampüs anlayışını geride bırakıyor. 2026 yılının üniversite genelinde 'Üretim Yılı' olarak ilan edildiğini duyuran Rektör Çelik: 'Üniversitemizi tüketen değil, üreten bir yapıya dönüştürüyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın