KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Bu yaklaşım kabul edilemez

Bingöl Belediyesi’nin yapacağı ticari taksi plaka ihalesinin paraya ihtiyaç olmasından dolayı gerçekleştirileceğini söyleyen Bayram: “Bu durum, çocuk yapıp evladını sokağa atan anne babanın tavrının aynısıdır. Ticari taksi ihalesi yapıp plakaları sat, sonra ‘nereye gidersen git’ de. Plakalar ihtiyaca göre satılır ihtiyaç duyulan paraya göre değil!”

Bu yaklaşım kabul edilemez
10 EYLÜL 2013 SALI 07:42
1
6742
16
AA aa

Bingöl belediyesi tarafından önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtilen 22 adet ticari taksi plakası satış ihalesine dair açıklamada bulunan Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, her defasında yeni plaka ihalesinin yapıldığını fakat durak inşa edilmediğini söyledi.

ATALAY'A İMALI GÖNDERME…

Durak açılmamasının ticari taksi sektöründeki disiplini zedelediğini anlatan Bayram: “2010'da Bingöl'de 75 adet ticari taksi var iken, Bingöl Belediye durak açılacağını söyleyip 25 tane daha plaka satarak araç sayısını 100'e çıkardı. Ama durak açamadılar. 2013 Haziran ayında yine durak açılacak denilerek 20 tane daha ihaleyle sattılar, yine durak açmadılar. Şimdi de 22 tane daha plaka satacaklar ama durakla ilgili ses çıkartan yok. Plakalar da, belediyenin paraya ihtiyacı olduğu için satılacakmış. Bu nasıl bir zihniyettir? Plakalar ihtiyaca göre satılır ihtiyaç duyulan paraya göre değil! Paraya ihtiyaç varsa, malum yerlere vereceğine oralardan kısıp zaruriyetini karşıla. Şehrin ihtiyacı varsa eyvallah ama borç biriktirip ardından ‘birkaç plaka satıp sıkıntıyı gideririz' düşüncesinde olduğunuzu hissettirecek bir tutum sergilemeniz kabul edilemez. Zaten bugüne kadar böyle davranıldı diye şehir ticari taksiden, halk otobüsünden geçilmiyor.”

“ÖNCE SATILAN PLAKALAR İÇİN DURAK AÇSINLAR!”

Ticari taksi sayısının her geçen gün arttığını, kontrollerin sağlanamadığını anlatan Bayram: “Sayı çoğalıyor, disiplin elden çıkıyor, şikâyetler her geçen gün artıyor. Plaka satılıyor ama durak yok diye araçların üzerinde durak damgası da bulunmuyor. Durak belli olunca vatandaş şikâyet hakkını kullanabilir ama bu haliyle vatandaş kime şikâyet edeceğini de bilemiyor. Yeni ihale yapacaklarına, önceki satılan plakalar için durak açsınlar. Durak açmadan bu kadar plaka satılıyor. Sayıyı arttırmak yerine mevcutlara eğitim verilse, disipline edilse, vatandaş memnuniyeti öne çıkarılsa daha iyi olmaz mı? Sırf ticari araçların yaptığı kazalardan dolayı trafik sigortasının en fazla olduğu il Bingöl olmuş. Belediyenin yararı gözetilip bunlar yapılıyor ama diğer taraftan sivil sürücüler bunun cezasını çekiyor. Meclis üyeleri de bu şehrin insanlarıdır. Onlar da seçilmiş kişilerdir. Bu paranın nereye gittiğini sorsunlar. Belediyenin diğer harcamaları beni ilgilendirmez ama bunun sorgulanmasını bekliyoruz” dedi.

“SOKAĞA ATILAN EVLAT MUAMELESİ VAR”

Ticari araç ihalesiyle ilgili 86-10553 sayılı yasaya göre ihale yapması gerektiğini de aktaran Bayram, şöyle devam etti: Kanunda da deniliyor ki, “İhaleye ancak bir fiil geçimini şoförlükle temin eden kişiler girebilir. Öte yandan, ihaleye girebilmek için ilgili oda kayıt belgesi lazım. Ama belediye bu belgeyi ihaleden sonra istiyor. Adam ihaleyi kazanırsa gelip kaydını yapıyor. 5393 sayılı belediye yasasının 24. Maddesinde “Kurulacak komisyonda, İlgili konularla alakalı ilgililer çağrılıp görüş alınır” deniliyor. Oy hakkı yoktur ama görüş alınır. Belediye belgeyi de, görüşü de istemiyor! Temel amaç halkın ihtiyacını karşılamak değil ki zaten. Borçları nasıl ödeyeceklerinin telaşına düşmüşler. Bu yapılanlar, tıpkı çocuk yapıp sonra evladını sokağa atan anne babanın tavrının aynısıdır. Ticari taksi ihalesi yapıp plakaları sat, sonra ‘nereye gidersen git' de. Bunu kabul etmemiz düşünülemez. Madem ihaleyi yapacaksınız, o zaman durak yeri de göstermek zorundasınız. Parayı alıp köşenize çekilemezsiniz!” eleştirisinde bulundu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Kenan d. (@Misafir_15543)
15 Eylül 2013 Pazar 09:32
Belediyenin borcu var diye taksiler satışa çıkartılmaz bu ilin ihtiyacı var ise satılır diyor. Şimdi Bingöl'e ihtiyaç yoksa sırf belediyeyi birileri borç batağına sokmuş diye bizim plaka satmaya hakkımız var mı? İyi yönetilmememizin bedelini başka hatalarla mı ödeyelim?
.kadriye (@Misafir_15542)
15 Eylül 2013 Pazar 03:09
Başkanım her zamanki gibi yine Bingöl için çırpınıyor... Gerçekleri söylüyor ve hiç kimseden çekinmeden dobra dobra.. Bingöllün sizin gibi Bingöl sevdalılarına ihtiyacı var artık kurtarın şu Bingöllü aday olun.. O makama siz yakışırsınız.. Sayın başkan duyarlılığınız için tşkler ve saygılar...
esen t (@Misafir_15531)
14 Eylül 2013 Cumartesi 11:52
Belediyeye bak sen borcu var diye ticari taksi satıyor.. Ticari taksi veya halk otobüsleri ancak ve ancak ilin ihtiyacı var ise satılığa çıkartılır. Belediyenin birilerini borçlarını ödemek için yapılmaz. Bu satılıga çıkartılan plakalar birilerine satılıp belediyeye kazanç sağlanacak ee sonra? Bu sektörden ekmek yiyen insanların ekmegi baltalanacak nedn? Serdar bey borç harç batagına sürüklemiş belediyeyi ondan.. bakınız efendim kanıtı!!!

http://www.bingolonline.com/Haber/ATALAYDAN-ENCUMENLERE-YANIT-45459.html
baysal b (@Misafir_15522)
13 Eylül 2013 Cuma 13:22
Dürüst ilkeli duruşunu unutmamışım hala hafızamdadır. Gençtik toyduk parayı gördük mü güç gördük mü atlar zıplardık abi olarak durdurudun bizi yıllar ilkeli duruşundan hiç bir şey götürmemiş hala o sert bakan adam orada duruyor. memleket hasreti ile yanıyoruz yol düşer mi memlekete bilmiyorum ama gönlümüz gözümüz ali abimizle adaylığı olursa o neredeyse biz oraya gideriz.
c bucuka (@Misafir_15514)
12 Eylül 2013 Perşembe 19:17
Açıklamasına katılıyorum ve kendisini canı gönülden destekliyorum. Yalnız bir konuda çok haksız buluyorum yıllarca para hırsı olmadığı için çalmadı çırpmadı ama ne oldu? Bu halk kolay kolay anlamaz bunun kıymetini hata etti o da zamanında alacaktı 10 tane plaka rahat edecekti çoluk çocugu ile. Bak almadın ne oldu iftiracılar yine ortada. Hemde bilip bilmeden yalan yanlıs. O seref davetini begendim bu iftirayı atanlar ispatlayamazsa getirsinler namuslarını dört yolda üzerinde halay çekelim bun var lar mı? Yoksa erkeklik yapıp attım mı diyecek?
feyzettin b (@Misafir_15493)
11 Eylül 2013 Çarşamba 19:45
Bişe bir mekez bankasıyız bu belediye geliyor borcunu bizimle kapatıyor. Ali baba şöförün esnafın umudu allahına kurban. Sen olmasan herkes bi ihaleye tav allahtan para derdin hırsın yok bizi satmıyorsun. Sonra Bu serdar nedir bizden istiyor gidiyor yiyor yiyor geliyor diyor satak bir halk otobüsü ödeyek bu borçları. UYAN BİNGÖL UYAN. Serdar bu taksileri satacak 5 milyon tl alacak niye satıyor bunları peşkeş çekiyor bir sor ula sor? Gözü kapalı deli fişek gibi binmisiniz ata at şeyi nereye götüre siz oraya allahtan korkun ula.
yusuf yılmaz (@Misafir_15489)
11 Eylül 2013 Çarşamba 13:55
Halkın yanında içinde bir adamsın milletin nabzını derdini iyi kontrol ediyorsun umarım hayırlısı ile olursun ve bu memleket basiretsiz idarecilerden sonra biraz hizmet görür.
çolik çoo (@Misafir_15483)
11 Eylül 2013 Çarşamba 10:59
Ali Bayram ne demiş bizim millet ne anlamış. Başlığa bakıp içimizde ki kıskançlık kini kusacagımıza bir okuyalım anlayalım adam ne demiş. Söylediklerin 10 numara 5 yıldız doğrudur Ali Bayram. Bu güne kadar hiçbir partiye oy vermemiş hiç kimsenin adamı olmayan biri olarak sana helal olsun diyorum. Seni de tanımam etmem sizde beni tanımazsınız ama bu gerçekleri doğruyu haklıyı korkmadan söylemeniz bütün taraflı muhaliflerin baskısına rağmen konuşmanız bende size hayranlık uyandırıyor. Eğer aday olursanız kurallarımı çiğneyip size çalışacağıma söz
at çamuru (@Misafir_15478)
11 Eylül 2013 Çarşamba 02:10
İddası olan bazı arkadaşlar ispatlayın onları hakkınız var ama oyle klavye delikanlılıgı yapmayacaksınız erkek adam olacaksınız. Ben Bingöl takside çalışıyorum durak yeni değil 40 yıldır ali bayramın duragı ve bır tane bıle taksısı yoktur. Şöförün esnafın ezilen vatandaşın hakkını savunan ali bayram gibi bir tane adam gosterın bana? Gözteremezsiniz. konusanlarda iktidar menfaatçisi ihalecisi yalakası insanlar.
Hakan Hakan (@Misafir_15477)
11 Eylül 2013 Çarşamba 02:06
Ali Bayrram ne demiş özeti: Belediyeyi borca sokup sokup gelip taksicinin ekmeği ile oynamayın demiş. Madem taksi plakası veriyorsunuz durak açın bu taksiciler ortada kalmasın demiş. Şimdi size soruyorum taksiciler bu insanlar belediyenin borçlarını kapamak zorunda mı sektörleri ile. O başkan iyi bir adam olaydıda düzgün yönetip belediyeyi borca sokmayaydı.
Ayrıca Ali Bayramın üzerine tek bir taksi plakası yoktur bu iftirayı atan ve ispatlayamayan haysiyetsizdir.
Yalakacılara inat adayımız sensin ali bayram başkan
02.05.2024
16:31
Bingöl`de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl'de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince Nisan ayı içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında toplam Bin 239 araç sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun maddelerine uymamaktan ceza işlem uygulandığı belirtildi.
02.05.2024
15:27
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, Nisan ayında 612 aileye 1 milyon 723 bin 431 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Dernek, ayrıca Filistin için 1 milyon 202 bin TL nakdi yardım yaptı.
02.05.2024
15:03
Bakan Yardımcısı Eminoğlu`ndan Bingöl`e seçim tebriği
Bakan Yardımcısı Eminoğlu'ndan Bingöl'e seçim tebriği
AK Parti Bingöl İl Başkanlığı ziyaretindeki konuşmasında 'Bingöl, bölgede zafer ile çıkan nadir illerimizden oldu. Tebrik ederiz. Teşekkür ederiz' diyen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu; 'Bingöl hak ettiğinin daha fazlasını nasıl alabilir hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bingöl'ün en büyük şansı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'dır.'
02.05.2024
13:40
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Bingöl Deprem Çalıştayı'na katılacak
Bingöl'ün birinci derece deprem bölgesi gerçeğine dikkatin çekileceği ve alınması gereken önlemlerin masaya yatırılacağı çalıştayda, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinin sunumlarının yanı sıra AFAD'dan daire başkanları da paylaşımda bulunacak.
02.05.2024
12:09
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Ticaret Bakanlığı'nın yeni taslağına göre bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak ve ön ödeme yüzde 10'u geçemeyecek.
02.05.2024
11:44
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Kafeslerdeki ölü balıkların toplanıp paketlenerek özellikle Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Batman'a, Doğu illerine arabalara yüklenerek buralara gönderilip burada kilosunu 50-60 liraya piyasaya sürüldüğünü belirten somon ve alabalık üreten işletmeci Samettin Tokgöz, kilo maliyeti 150 lira olan somon balığının bazı yerlerde 130 liraya satıldığını kaydederek, 'Bu balıklar ya dip balık ya da ölü balıktır. 160 ila 200 liranın altında da alabalık görüyorsan yine bilsin ki dip balığı, ölü balıktır. Bu insan sağlığına da, sektöre de zararlıdır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın