KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Şubat 2026 Perşembe
°C

B.Ü. Yüksek Lisans ve Doktora Yelpazesi Genişliyor

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Temel İslam Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Arapça, Türk Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans ile Kürt Dili ve Edebiyatı Doktora programlarının açıldığını duyurdu.

B.Ü. Yüksek Lisans ve Doktora Yelpazesi Genişliyor
25 MART 2020 ÇARŞAMBA 15:13
3
3093
1
AA aa

Bingöl Üniversitesi Ön lisans, Lisans ve Lisansüstü bölüm ile programları bünyesine katmaya devam ediyor. Son dört yılda yüze yakın bölüm ve programı bünyesinde katarak büyüme ve gelişmeye devam eden Bingöl Üniversitesi, üç yeni yüksek lisans ve doktora programı ile yükseköğretim yelpazesini daha da genişletmiş oldu.

Yeni açılan programlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Çapak; “Sosyal Bilimler Enstitüsü çatısı altında üç yeni programımızı açtık. Bunlar; Temel İslam Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Arapça Programı, Türk Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans Programı ile Kürt Dili ve Edebiyatı Doktora Programıdır. Yeni programlarımız, Üniversitemiz için son derece önemli programlar olacak. Bingöl Üniversitesi'ni her geçen gün daha ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Üniversitemiz toplumsal faydaya endeksli, bilim üreten önemli bir merkez haline geldi. Yeni açılan programlarımız, Üniversitemizi daha güçlü bir kurum yapacak. İlimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Diğer lisansüstü programlarda olduğu gibi yeni açılan lisansüstü programlarımıza da yurt dışından başvuru yapılabilecek.

Açılan son programlarla birlikte Bingöl Üniversitesi'ne son dört yılda 100'eden fazla bölüm ve program kazandırılmış oldu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56750)
25 Mart 2020 Çarşamba 21:53
Lütfen torpile geçit vermeyelim.
05.02.2026
18:15
'Zazalar Kürt mü?' tartışması yeniden gündemde
Sosyal medyada yeniden alevlenen 'Zazalar Kürt'tür / değildir' tartışması akademik çevrelerde yıllardır sürerken, sosyal medyada karşıt görüşlerin birbirini etiketlediği ve tartışmanın ideolojik bir zemine kaydığı görülüyor.
05.02.2026
18:11
DEM Parti`den Çalıkağıl tepkisi! `17 Kilometrelik Yol Yıllardır Yapılmadı`
DEM Parti'den Çalıkağıl tepkisi! '17 Kilometrelik Yol Yıllardır Yapılmadı'
DEM Parti Bingöl İl Genel Meclis Grubu, Yayladere'ye bağlı Çalıkağıl Köyü'nün yol ve elektrik sorunlarının ciddi mağduriyetlere yol açtığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
05.02.2026
17:08
Bingöl, TÜBİTAK Proje Yarışmasında Zirvede
Bingöl, TÜBİTAK Proje Yarışmasında Zirvede
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçlarına göre Bingöl, 8 il arasında 20 projeyle birinci sırada yer aldı.
05.02.2026
16:45
Bingöl`de şehir içi toplu taşımaya zam!
Bingöl'de şehir içi toplu taşımaya zam!
Bingöl Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edilen yeni tarife, 07 Şubat 2026 Cumartesi günü itibariyle yürürlüğe girecek. Yeni tarifeyle şehir içi toplu taşıma ücretleri şöyle olacak;
05.02.2026
14:58
YKS 2026 başvuruları başlıyor
YKS 2026 başvuruları başlıyor
Üniversite hayali kuran milyonlarca adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. 20-21 Haziran'da yapılacak YKS'de başvurular 06 Şubat 2026 Cuma günü başlıyor. Adaylar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden başvuru işlemlerini yapabilecek.
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın