KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

B.Ü. Yüksek Lisans ve Doktora Yelpazesi Genişliyor

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Temel İslam Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Arapça, Türk Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans ile Kürt Dili ve Edebiyatı Doktora programlarının açıldığını duyurdu.

B.Ü. Yüksek Lisans ve Doktora Yelpazesi Genişliyor
25 MART 2020 ÇARŞAMBA 15:13
3
3404
1
AA aa

Bingöl Üniversitesi Ön lisans, Lisans ve Lisansüstü bölüm ile programları bünyesine katmaya devam ediyor. Son dört yılda yüze yakın bölüm ve programı bünyesinde katarak büyüme ve gelişmeye devam eden Bingöl Üniversitesi, üç yeni yüksek lisans ve doktora programı ile yükseköğretim yelpazesini daha da genişletmiş oldu.

Yeni açılan programlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Çapak; “Sosyal Bilimler Enstitüsü çatısı altında üç yeni programımızı açtık. Bunlar; Temel İslam Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Arapça Programı, Türk Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans Programı ile Kürt Dili ve Edebiyatı Doktora Programıdır. Yeni programlarımız, Üniversitemiz için son derece önemli programlar olacak. Bingöl Üniversitesi'ni her geçen gün daha ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Üniversitemiz toplumsal faydaya endeksli, bilim üreten önemli bir merkez haline geldi. Yeni açılan programlarımız, Üniversitemizi daha güçlü bir kurum yapacak. İlimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Diğer lisansüstü programlarda olduğu gibi yeni açılan lisansüstü programlarımıza da yurt dışından başvuru yapılabilecek.

Açılan son programlarla birlikte Bingöl Üniversitesi'ne son dört yılda 100'eden fazla bölüm ve program kazandırılmış oldu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56750)
25 Mart 2020 Çarşamba 21:53
Lütfen torpile geçit vermeyelim.
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
08.07.2026
23:27
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
Bingöl Valiliği gündüz vakti başıboş hayvanları toplattı, akşam saatlerinde yine başıboş hayvan kazası yaşandı. Bingöl-Muş karayolunda iki aracın yola çıkan iki başıboş büyükbaş hayvana çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif yaralandı. Kazada çarpılan hayvanlar telef oldu.
08.07.2026
23:12
Bingöl`de 68 hayvan toplandı
Bingöl'de 68 hayvan toplandı
Bingöl Valiliği, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başıboş hayvanlara yönelik denetim ve toplama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıkladı. Son denetimlerde 68 sahipsiz hayvan toplanarak belediyelere ait geçici bakımevlerine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın