KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Haziran 2026 Salı
°C

Buda kadastro davası

Merkeze bağlı köylerde yapılan Hızlandırılmış Kadastro çalışmalarının ardından yaşanan sorunlar devam ediyor. Hazine, Merkez'e bağlı Şaban Köyü sakinlerinin tümünü mahkemeye verdi.

Buda kadastro davası
31 MART 2006 CUMA 12:19
0
2473
0
AA aa
Şabanlılar, köydeki caminin bile hazine arazisi olduğu iddiasıyla mahkemeye verildiğini belirttiler. Tapu Kadastro Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmaların doğru olduğunu belirten Şaban Köyü Muhtarı Sıdık BULMUŞ, Milli Emlak'ın neye dayanarak kendilerini mahkemeye verdiklerini anlayamadığını ifade ederek; "Kadastro tapu işlemlerinde bir yanlışlık yapmadı. Herkesin arazisi doğru olarak kaydedildi, ancak bu mahkeme neden açıldı anlayamadık. Tüm köy mağdur olduk" dedi.

Devlette İsraf Etmiş Olacak

Ellerinde resmi belge olmasına rağmen, topraklarının Hazine malı olduğu gerekçesiyle mahkemelik olduğunu söyleyen Şaban köyü sakinlerinden Sıdık BASUĞAY, "Bugün (dün) 10 kişi mahkemeye geldi. Daha birçok köylü mahkemeye gelecek. Mağdur durumdayız. Köy camisi, taziye evi ve imamın evi bile hazine malı olduğu gerekçesiyle mahkemeye verilmiş. Bize gönderdikleri mahkeme çağrıları için devlet, yaklaşık Bin YTL  masraf yapmış." dedi. Yüzyıllardır atadan deden kalan toprakları biçiyoruz diyen bir Şaban köylüsü, "Bu taşınmazlarımıza devlet el koymaya çalışıyor. Biz mağdur olduğumuz gibi devlette zarar edecek. Bize yapılan haksızlıktır. Milletvekillerimizi, Valimizi ve tüm kişi kurum ve kuruluşları, bu haksızlığın karşısında durmaya davet ediyorum" dedi.

Şaban köyünde yaklaşık 240 kişiye gönderilen tebligatta, her pul için 3,5 YTL harcama yapıldığı öğrenildi. Köylüler, kendilerine kadastro listelerinin teslim edilmesinden 15 gün sonra mahkeme açıldığı haberinin geldiğini ifade ettiler ve haklarını aramaya devam edeceklerini belirttiler.

Bingöl Gazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
22.06.2026
15:50
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Bingöl'ün Genç ilçesinde park halindeki traktöre çarpan otomobilin ters dönmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı.
22.06.2026
15:34
Bingöl`de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Bingöl'de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Yaklaşık 400 işletmenin yer aldığı ve 3 binden fazla kullanıcıya ulaşan bir şehir uygulaması haline gelen Bingöl D Kurucusu Murat Akça: 'Platformumuzda işletme profillerinin yanı sıra iş ilanları, emlak ilanları ve ikinci el ilanlar da yer alıyor. Son dönemde çok sayıda ilan yayınlandı. Emlak kategorisinde kiralık ve satılık ilanlar eklenirken, ikinci el ilanlar da kullanıcılar tarafından aktif şekilde kullanılmaya başlandı.'
22.06.2026
13:11
Bingöl`de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
Bingöl'de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi, aranan 4 hükümlü yakalandı, 30 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
22.06.2026
13:02
Bingöl`de Yaz Kur`an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl İl Müftülüğü, 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları takvimini açıkladı. Cami ve Kur'an kurslarında gerçekleştirilecek eğitimler, 6 Temmuz'da başlayacak ve 14 Ağustos'a kadar devam edecek. Kurslarda Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin yanı sıra sosyal ve sportif etkinlikler de yer alacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın