KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

'Bunlar halkla olamaz'

Erdoğan'dan CHP ve Demirel'e ayrı ayrı yüklendi: "Bunlar kaymak takımıdan yana kaymak."

`Bunlar halkla olamaz`
19 MAYIS 2008 PAZARTESİ 09:31
0
1360
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin, adında 'halk' olmasına rağmen halkın semtine bile uğramadığını iddia etti. Erdoğan CHP için, "Bunlar kaymak takımından yana kaymak. Bunlar halkla beraber olamaz. Halkla arasına duvar örmüş bunlar" yorumunda bulundu.

Eskişehir'de TOKİ'nin yaptırdığı konutların anahtar teslim ve kura çekim törenine katılan Başbakan Erdoğan, kürsüye, 'ülkemizi açık hava şantiyesine dönüştüren' sloganıyla davet edildi. Hükümet olarak sosyal alanda yaptıkları hizmetleri anlatan Erdoğan, "Niye ? Çünkü, biz TC devletini demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak görüyoruz. Sosyal devlet olmanın gereği budur. Ama bizden öncekilerin aklına hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal devlet olması gelmedi ki. Yattılar kalktılar başka şeyler aradılar. Gel arkadaş, gel önce buraya gel. Bu milletin hali. Eğitimde neredeyiz, nereye gidiyoruz ? İşte biz bunu büyük ölçüde başardık" dedi.

Bazılarından, 'fakirleri dilenciliğe alıştırdınız' eleştirisi getirildiğini söyleyen Erdoğan, "Bazıları çıkıyor diyor ki efendim siz dilenciliğe alıştırdınız. Biz ülkemizi böyle teslim aldık, şimdi o yavrularımızı bizler nasıl olur da eğitilir onun imkanlarını arıyoruz. Biz bu ülkede birilerine devletin imkanlarını peşkeş çekmedik. Milletin kendisine bu milletin varlıklarını geri iade ettik. Olay bu. Bizim yaptığımız bu" diye konuştu.

Hastaneleri birleştirdiklerini ve eczanelerde artık her ilacın alınabildiğini kaydeden Erdoğan, CHP'nin bunlara karşı çıktığını dile getirirken ana muhalefet partisine şöyle tepki gösterdi: "Şimdi istediğin eczaneye git ilacını al. Karşımıza kim dikildi. Halktan yana olduğunu söyleyen, adında halkçılık olan, ama halkın semtine uğramayan CHP karşımıza dikildi. Bunlar kaymak takımından yana kaymak. Bunlar halkla beraber olamaz. Halkla arasına duvar örmüş bunlar. Sosyal güvenlik yasasında da karşımıza dikildiler. Bu ülkede dikili ağacı olmayanlar çakılı kazığı olmayanlar konuşuyor. Medeniyet lafla olmuyor, muasır medeniyetler seviyesine gelinecekse bu gelişen şehirlerimizle, okul, hastane, yol, su, havaalanımızla olacak."

Cihan
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın