KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Aralık 2025 Perşembe
°C

Bü'nün 2011-2012 akademik yılı açılış töreni yapıldı

Bingöl Üniversitesi’nin 2011-2012 Akademik Yılı açılış programı dün saat 13.00’da Rektörlük Konferans Salonu’nda yapıldı.

Bü`nün 2011-2012 akademik yılı açılış töreni yapıldı
14 EKİM 2011 CUMA 09:56
0
1948
0
AA aa

Törene, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, İl Jandarma Komutanı Hamza Celepoğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Vali Yardımcısı Abdülaziz Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, Kalkınma Bakanlığı Müşaviri Aydın Polat, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile üniversitenin akademik personeli katıldı.

Program esnasında Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş birer konuşma yaptılar.

CEYLAN: EĞİTİMLİ İNSAN VERİMLİLİK VE ÜRETKENLİK AÇISINDAN EN ÖNEMLİ SERMAYE BİÇİMİ OLARAK KABUL EDİLMEKTEDİR

Bingöl Üniversitesi'nin 2011-2012 Akademik Yılı açılış töreninde konuşan Kalkınma Bakanlığı Bakan Yarcısı Ceylan, 2003 yılından itibaren Ak Parti iktidarında, tek başına iktidarın verdiği avantajla ekonomik ve sosyal alanda Türkiye'de çok önemli gelişmeler kaydedildiğini ifade eden ederek, üniversiteleşme alanında da büyük ilerlemeler sağlandığını söyledi. Cumhuriyetin kuruluşundan 2002 yılına kadar Türkiye'deki üniversite sayısını 76 olduğunu anımsatan Ceylan, bugün gelinen noktada 2011 yılı itibariyle üniversite sayısının 165'e yükseldiğini belirterek, şöyle devam etti:

''Tabi ki bu ülkemiz açısında, ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasında en önemli lokomotif görevi görecek olan beşeri kaynakların yetişmesi, insanımızın, gençlerimizin yetişmesi açısından son derece önem arz etmektedir. İşte bu üniversiteleşme sürecinde Bingöl'ümüz nasibini almış ve Bingöl Üniversite kurulmuş ve hızla gelişmiştir. Bu gelişme göstermektedir, Bingöl üniversitesi gelecekte gerek Bingöl'ün gerekse bölgenin kalkınması için önemli misyon yüklenecektir.''

Konuşmasından yükseköğretimin öneminden bahseden Ceylan, 21. yüzyılınca son çeyreğinden itibaren gelişmiş ülkelerde bilgi toplumuna geçiş sürecinin başladığını, bununla birlikte bilgi ekonomisi adı verilen yeni bir küresel ekonomik yapı oluştuğunu belirterek, ''Bu yapıda ülkelerin rekabet gücü, sahip oldukları fiziksel sermaye düzeyi ile değil beşeri sermayelerinin niteliği ile ölçülmeye başlanmıştı. Bu bağlamda beşeri sermayenin niteliğinde belirleyici olan eğitime ve özellikle yüksek nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinden sorumlu olan yükseköğretime verilen önem dünyada artıştır. Çünkü beşeri sermayeyi oluşturan bireylerin bilgi birikimi doğuştan gelmeyip alınan kaliteli eğitimle oluşmaktadır. Dolayısıyla eğitimli insan verimlilik ve üretkenlik açısından en önemli sermaye biçimi olarak kabul edilmektedir. Eğitim ve yükseköğretim ekonomik gelişme ve hızlı büyüme gibi ekonomik çıktılar dışında çok önemli sosyal getiriler de sağlamaktadır'' dedi.

VALİ GÜVENÇER: BU BİLGİNİN AYDINLIĞI OLACAKTIR

Törende konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, 2011-2012 akademik yılının herhangi bir açılış olmadığını belirterek, ''Bir bereket kapısını aralıyoruz bugün. Bu kapıdan eminim bir aydınlık gelecek üstümüze ve bu aydınlık ilimizin, bölgemizin, insanımızın, insanlarımızın, ülkemizin üzerine düşen karanlık gölgeyi koruyabilecek yegâne kaynak olarak bizim son derece kıymetini bildiğimiz, mezuniyetinden büyük gururluk duyduğumuz bir aydınlık olacak. Bu bilginin aydınlığı olacaktır'' dedi.

TAŞ: ÜNİVERSİTELER BULUNDUKLARI İLLE VE SANAYİ İLE BÜTÜNLEŞMELİDİR

Ak Parti Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş da Türkiye'de artık her ilde bir üniversite olduğunu anımsatarak, üniversitelerin eskiden dar kalıplar içerisine sığdırıldığını, bu gün ise birbirleriyle yarışan, rekabet eden, bilim üreten, ilim üreten kurumlar haline geldiğini söyledi. Kendisinin de akademisyen olduğunu anımsatan Taş, ''Üniversitelerin bir birleriyle rekabet etmesi, en önemli güç olacaktır. Bu nedenle yeni ve genç üniversitelerin sorumluluğu daha da büyüktür. Bu üniversiteler, hedeflerini çok iyi belirlemelidir ve çok iyi bir akademik kadro oluşturmalıdırlar. Öğrencilere çok iyi bir güven aşılamalı ve eğitimlerini çok iyi yapmalıdırlar. Dolayısıyla bir üniversitenin kurulma aşaması, en kritik aşamadır. Bir yerde üniversitenin varlığından ziyade, üniversitenin öğrencilere, o ile ve ülkeye olan katkısı daha önemlidir. Üniversiteler bulundukları ille ve sanayi ile bütünleşmelidir. Daha doğrusu ülkenin ekonomisiyle bütünleşmelidir'' diye konuştu.

REKTÖR BAYDAŞ: ÜNİVERSİTEMİZ HIZLA GELİŞİYOR

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş da yaptığı konuşmada Bingöl Üniversitesi'nin genç olmasına rağmen gerek fiziki altyapı, gerekse akademik personel bakımında hızla geliştiğini ifa ederek, ''Bingöl Üniversitesi olarak misyonumuz ülkemiz insanının öz değerlerini ve kültürünü koruyarak, evrensel hukuk, insan hakları ve demokrasiye saygı gösterecek çağdaş ve dünya ölçeğinde eğitim-öğretim yapmak, akla dayalı, sorgulayıcı, disiplinsel çalışmaya açık, evrenbilim ölçülerinde çalışma ve araştırma yapmaktır'' dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.12.2025
14:58
Bingöl`den gidenler dikkat! Gürcistan`dan yeni şartlar!
Bingöl'den gidenler dikkat! Gürcistan'dan yeni şartlar!
Yeni yılla birlikte, ülkeye yapılacak tüm ziyaretlerde seyahat ve sağlık sigortası zorunlu hale gelecek. Belgeyi sunamayanlar, günübirlik giriş yapmak istese dahi ülkeye alınmayacak.
03.12.2025
14:18
'Ek Ödeme Adaletsizliği Çalışma Barışını Bozuyor'
'Tüm kamu görevlileri düzenlemeden eşit şekilde yararlanmalıdır' diyen Büro Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Budunoğlu: 'Herhangi bir meslek grubuna verilen mali ve özlük haklarına karşı değiliz. Ancak verilen hakların kamu içerisinde eşitliği bozmaması, ayrıştırmaya yol açmaması ve çalışma barışını zedelememesi gerekir,' dedi.
03.12.2025
14:10
'Tabela Dernekleri Sivil Toplumun İtibarını Zedeliyor'
Bingöl Engelliler Platformu Başkanı Mücahid Korkutata: 'Engelli bireyler üzerinden menfaat sağlanmasına asla izin vermeyeceğiz. Hukuki çerçeve net, beklenti açık: Şeffaf, hesap verebilir ve topluma dokunan STK'lar güçlendirilmeli'
03.12.2025
13:57
Rektör Çelik, Dünya Engelliler Günü`nde Öğrencilerle Buluştu
Rektör Çelik, Dünya Engelliler Günü'nde Öğrencilerle Buluştu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik; 'Üniversite olarak kapsayıcı bir eğitim anlayışını benimsiyoruz. Öğrencilerimizin beklentilerini dinlemek ve ihtiyaçlarını yakından takip etmek bizim için büyük önem taşıyor' dedi.
03.12.2025
13:42
Lider 12 Bingölspor, kritik Niğde sınavına kilitlendi
Lider 12 Bingölspor, kritik Niğde sınavına kilitlendi
Son dönemlerde yaşanan talihsizliklere rağmen kadrosunu hızla toparlayarak liderliğini koruyan 12Bingölspor, puan farkının 9'a çıkmasının getirdiği moralle Niğde Belediyespor maçına hazırlanıyor. Yeni transferleriyle güçlenen ekip, kritik 90 dakikada taraftarı önünde büyük avantajı perçinlemeyi hedefliyor.
02.12.2025
15:17
Tüz: `Engelliler kutlama değil, köklü çözüm bekliyor`
Tüz: 'Engelliler kutlama değil, köklü çözüm bekliyor'
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Bingöl Memur-Sen Temsilcisi Bahattin Tüz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde yaptığı açıklamada engelli bireylerin yıllardır çözüme kavuşturulmayan sorunlarına dikkat çekerek hükümete ve karar vericilere 'kapsamlı reform' çağrısı yaptı. 'Bugün kutlama değil, haklarımızı haykırma günüdür' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın