KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2025 Cuma
°C

Bütün liseler 2009'da anadolu lisesi olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, liselere giriş için yapılan Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nı (OKS) 2009'da kaldıracağını açıkladı. Bakanlık bürokratları ayrıca sınavın prensipte fen liseleri için zorunlu olduğu, ancak diğer liselerin tek tip olması gerektiği konusunda fikir birliğine vardı.

Bütün liseler 2009`da anadolu lisesi olacak
29 OCAK 2007 PAZARTESİ 11:37
0
943
0
AA aa
Buna göre, sınav kalktıktan sonra bütün liselerin ismi Anadolu lisesi olacak, fen, öğretmen ve sosyal bilimler liseleri için sınav devam edecek. Bakanlık 2009'a kadar yapılacak sınavların etkisini azaltmak için liselerde olduğu gibi ilköğretimlerde de okul başarı puanı uygulamasına geçiyor. Talim Terbiye Kurulu başkanlığında genel müdür ve genel müdür yardımcılarından oluşan 50'ye yakın bürokratla OKS sisteminin nasıl olması gerektiği konusunda toplantı yapan bakanlık bürokratları, istatistik uzmanlarının getirdiği 'ilköğretim başarı puanı' önerisini kabul etti.

Üniversiteye geçişte etkili olan ortaöğretim başarı puanı uygulamasının benzeri ilköğretimde de ilköğretim başarı puanı şeklinde uygulanacak. Ancak adaletsizlikleri önlemek için 2009'a kadar başarı puanı sınavda yüzde 15 etkili olacak. Bu da mevcut OKS sınavındaki puanlamaya göre okul başarı puanının öğrencinin puanına en fazla 75 puan getirmesi anlamına geliyor. Öğretmenler arasında not vermenin adaletli olması için okullardaki yazılı sınavlarına da standartlar getirilecek.

Örneğin yarıyıl sonlarında yapılan ders sınavlarında işlenen dersin en az 4'te üçünden soru yöneltilmesi ve bu soruların ne kadarının çoktan seçmeli, ne kadarının ise klasik sorulardan oluşacağı önceden belirlenecek. MEB istatistik uzmanlarının geliştirdiği sisteme göre ilköğretim okullarında 'iyi okul', 'kötü okul' gibi kavramlar da ortadan kalkacak.

ZAMAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
04.07.2025
15:08
Bingöl`de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Bingöl'den Ankara'ya uyuşturucu taşıyan kamyonda 49 kilo 600 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
04.07.2025
15:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın