KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Buyankara: dindar neslin oluşması için çalışacağız

AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Emrullah Buyankara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dindar nesil söylemini desteklediklerini söyleyerek, “Başbakanımızın belirttiği yolda bir gençlik olup, çevremizdeki gençliği de o yönde teşvik etmek için çalışacağız” dedi.

Buyankara: dindar neslin oluşması için çalışacağız
04 ŞUBAT 2012 CUMARTESİ 01:24
0
2951
0
AA aa

Ankara'da yapılan AK Parti 71. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına katılan AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Buyankara, Başbakan Erdoğan'ın dindar nesil söylemine binaen bazı açıklamalarda bulundu.

Gençliğin artık eskisi gibi duyarsız ve politik meselelere ilgisiz kalmadığını söyleyen Buyankara, “AK Parti hükümetiyle gelen değişim sürecinde ülkenin daha aydınlık yarınlara gittiğini gören ana muhalefetin, bunu hazmedemeyerek AK Parti'yi ülkeyi dindar-dinsiz ayrımı yapmakla itham etmiştir. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu ithamlara karşılık Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında son derece güzel ve net bir şekilde yanıtlamıştır. Başbakanımız “Sayın Kılıçdaroğlu sen bizden yani muhafazakar demokrat parti kimliği sahibi AK Parti'den ateist bir nesil yetiştirmemizi mi bekliyorsun? O belki senin işin olabilir senin amacın olabilir. Ama bizim böyle bir amacımız yok. Biz muhafazakar ve demokrat bir milletin değerlerine, tarihten gelen ilkelerine sahip çıkan bir nesil yetiştireceğiz. Bunun için çalışıyoruz” diyerek, Kılıçdaroğlu'na bu milletin değerlerini hatırlatmıştır. Başbakanımız bu tür ithamlara gerekli cevapları zaten vermektedir. Bize de düsen Başbakanımızın belirttiği yolda bir gençlik olup, çevremizdeki gençliği de o yönde teşvik etmektir. Bizi itham eden ana muhalefetin kendi makus tarihine dönüp bakması gerekir” dedi.

Buyankara, “Yargısız infazların yapıldığı ezanların Türkçe okutulup, Osmanlıca metinlerin okunmasının irtica diye nitelendirildiği, acılı ve sancılı dönemlerden geçmiş bir ülke olduğumuz zamanları atlattık. Halbuki şanlı tarihinde asırlarca İslam'ın bayraktarlığını yapmış, dört kıtaya hükmetmiş, dünyaya adalet ve özgürlük dağıtmış ve bünyesinde Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman gibi cihan sultanlarını yetiştirmiş bir tarihe sahiptik. Sonrasında ne hale getirildiği ve gençliğin ne yönlere çekildiğini, bu acı tablosunun yansımasını şuan bile görüyoruz. Ne zaman ki dini ve geleneksel değerlerimizden taviz verdik, Şuan ki gençliğe medeniyet diye yutturulan,  eğlence adı altında yapılan ne olduğu belirsiz ve kültürümüze tamamen aykırı boş şeyleri, M. Akif Ersoy  ‘'Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar'' sözleriyle özetliyor. Biz de ecdadımıza uygun bir toplumu benimseyip, gerek yönetim anlayışı ve gerekse baskılardan arındırılmış bir gençlik olmak yolunda, teknolojisiyle, ekonomisiyle hızla ilerlemekteyiz. Şuan isteyen dinini yaşıyor isteyen özgürce fikrini söyleyebiliyor. Kimse kimseye kendi fikirlerini dayatmıyor ve özgürce fikirlerini söyleyebiliyor. Bu da AK Parti hükümetinin bu ülkeye kazanımlarının neler olduğunu gösteriyor. Sessiz ve mazlum dillerin sesi olup onları duyarak hareket eden AK Parti'nin her sözünü çarpıtıp, itham edenler, AK Parti'nin bu ülkeye kazanımlarını görmeyip, katkıda bulunmak bir yana her doğrulara bile muhalefet edip engel olmaktadırlar. Biz bunları halkımızın takdirine bırakıyoruz! Onlar bilsinler ki biz bu güzel ülkeyi onların isteklerine ve baskılarına bırakmayacağız. Onların antidemokratik girişimlerine, demokrasi ve hukuk çerçevesinde her şekilde karşı olacağız” ifadelerini kullandı.

“Bingöl gençleri  aile değerlerine bağlı, gelenek göreneklerine saygılı, muhafazakar kesimdir” diyen Buyankara, şunları kaydetti:

“Biz de o kesimin mensubu Bingöl gençleri olarak diyoruz ki; muhafazakarız, inançlıyız. İnsan haklarına ve özgürlüklerine saygılıyız. Gelişmiş ülkeler, demokrasiye, hukuka, inançlara ve özgürlüklere sahip çıkan ülkelerdir. Biz de bu bilinçle o değerlere sahip çıkıyoruz ve Türkiye'nin de o konuma gelmesi için, gelişim, kalkınma, ekonomik, teknolojik, hukuki, fikir ve inanç özgürlüğü konusunda her türlü desteği veriyoruz ve bu konuda atılan her adımı sonuna kadar destekliyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın