KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Çadırda yanan elgörmüş ailesi yardım bekliyor

Bingöl'de 1 Mayıs 2003'te yaşanan 6.4 büyüklüğündeki deprem, Elgörmüş Ailesi'ni de evsiz bıraktı. Depremden kurtulan aile, asıl faciayı 2 yıl sonra yaşadı. Barındıkları deprem çadırı, gece sobadan alev alarak üzerlerine çöktü.

Çadırda yanan elgörmüş ailesi yardım bekliyor
14 MART 2006 SALI 11:33
0
1903
0
AA aa
5 kişi hayatını kaybederken, 3 kardeş ağır yaralı kurtarıldı. Yüzü ve geleceği yanan kardeşlerden 9 yaşındaki Ümit, insanların yanmış yüzünden korkarak kendisinden kaçmalarına bir anlam veremiyor ve çok üzülüyor.

BİNGÖL'ün Adaklı İlçesine Bağlı, Mercan Köyü Çomak Mezrası'ndaki evleri, 177 kişinin öldüğü depremde ağır hasar gören Elgörmüş Ailesi, devletin verdiği deprem çadırında yaşamaya başladı. 5 Nisan 2005 gecesi ise asıl facia, aileyi uykularında yakaladı. Havanın çok soğuk olmasından dolayı babananneleri Zeynep Elgörmüş'ün yaktığı soba, çadırı tutuşturdu. Çadır kısa süre içinde çığlıklar atarak yardım isteyen ailenin üzerine çöktü.

ANNE PENCEREDEN ATTI

Yangında anne Zekia Elgörmüş(35), çocukları Canan (17), Ömer (15), Esma Elgörmüş (7) ile babaanne Zeynep Elgörmüş (65) ve teyze kızları Şenay Elgörmüş (15) hayatlarını kaybetti. Annesi tarafından son anda çadırın penceresinden dışarı atılan 3 yaşındaki Samet faciadan küçük yanıklarla kurtuldu. Ağabeyi Ümit (9) ve ablası Perihan Elgörmüş (13) ise ağır yaralı olarak alevlerin içinden çıkartıldı. Çevredeki meralarda hayvanlara bakarak geçimini sağlayan baba Mustafa Elgörmüş ise çadırda olmadığı için yara almadı.

MASRAFI ORDU ÜSTLENDİ

Jandarma, yaralıları askeri helikopterlerle önce Bingöl Devlet Hastanesi'ne, daha sonra uçakla Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne kaldırdı. Ailenin tüm tedavi masraflarını ordu üstlendi. Üç kardeşten en az yarayla kurtulan Samet Elgörmüş'ün sağ ayağı parmaklarının başlangıcından kesildi. Ablası Perihan Elgörmüş'ün ise sol el parmakları hareket kabiliyetini kaybetti. Vücudunun büyük bölümü ve yüzünün sol tarafı yandı. En şanssızları olan Ümit Elgörmüş'ün ise yüzünün ve vücudunun neredeyse tamamı yandı. İki eli ve ayak parmakları kesildi. Yaşamından ümit kesilen Ümit her şeye rağmen hayata tutundu. Aylarca hastanede tedavi gören çocuklar daha sonra İstanbul'da akrabalarının yanına gönderildi. Yüzleri ve gelecekleri yanan çocuklar, yakınlarının yanında yaşam mücadelesi veriyorlar.

İstanbul'da hayata tutunmaya çalışan üç kardeşin herbirine başka akrabaları bakıyor. Samet, halasının kızı Saliha Emlekçi, Ümit halası Medine Emlekçi, Perihan ise teyzesi Raziye Elipek'in yanında kalıyor. Kendi durumlarının da iyi olmadığını belirten aileler, çocukların tedavisi için yardım istiyorlar. Saliha Emlekçi, "Bir doktor Ümit ve Perihan'ın estetik ameliyatlarını yapmaya gönüllü oldu. İkisine de yüz estetiği yapılacak. Ayrıca Ümit'e protez el ve kulak takılacak. Doktar masrafın yarısını kendisi karşılamaya gönüllü oldu ama geriye kalan 25 milyar lirayı biz ödeyemiyoruz. Bu çocukların geleceği için yardım bekliyoruz" dedi.

 

Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
17:49
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları`ndan YKS Günü İkram Desteği
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın