KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

'Canlı bomba' saldırısında ölenler toprağa verildi

'Canlı bomba' kadın teröristin kentin en merkezi yerinde gerçekleştirdiği saldırıda yaşamını yitiren 50 yaşındaki Mehmet Çibuk Cumartesi gecesi, 38 yaşındaki Nesibe Belgin' de dünm sabah gözyaşları arasında toprağa verildi.

`Canlı bomba` saldırısında ölenler toprağa verildi
30 EKİM 2011 PAZAR 21:55
0
3369
1
AA aa

Kentin en işlek yerlerinden Genç Caddesi üzerinde kafe, eczane ve mağazalarla AK Parti il binasının bulunduğu yerde Cumartesi günü saat 13.15'teki patlamada, 'canlı bomba' kadın terörist ve 2 kişi yaşamını yitirirken, 4'ü ağır 21 kişi yaralandı. Saldırıda ölenlerden Mehmet Çibuk'un cenazesi, gönderildiği Malatya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Cumartesi gecesi Bingöl'e getirildi ve Bahçelievler Mahalle Camiinde kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığında toprağa verildi.

Kaldırımda çocuklarıyla yürürken 'canlı bomba' teröristi fark edip 3 çocuğunu itip uzaklaştırarak yaralı kurtulmalarını sağlayan ancak kendisi can veren Nesibe Belgin'in cenazesi de dün sabah kaldırıldı. Malatya Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından dün sabah saat 07.00'de Fatih Camii'ne getirilen Nesibe Belgin'in cenazesi burada kılınan cenaze namazının ardından Bingöl- Genç karayolu üzerindeki Şeyhahmet Mezarlığı'nda defnedildi.

Nesibe Belgin'in cenaze törenine Kalkınma Bakanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Ak Partili Serdar Atalay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreninin ardından Bakan Yılmaz, Vali Güvençer ve Belediye Başkanı Atalay, Fatih Camii'ndeki taziye evinde Nesibe Belgin'in yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Bakan Yılmaz ve yanındakiler, Bahçelievler Mahallesi'nde taziye evine giderek Mehmet Çibuk'un yakınlarına da başsağlığı diledi.

ÇOCUKLARIYLA BAYRAM ALIŞVERİŞİNE ÇIKMIŞTI

Terör kurbanı Nesibe Belgin, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi çocukları Ceylan, Veysel ve Hazal Belgin'i yanına alarak çıktığı alışveriş sırasında can verdi. Genç Caddesi üzerindeki çocuk giyim mağazasına doğru yürüdüğü sırada, AK Parti il merkezinin binaya doğru yürüyen 'canlı bomba' teröristle göz göze geldi. Fark edildiğini anlayan terörist paniğe kapılıp, daha binaya girmeden bombayı patlatmak için hamle yapınca, Nesibe Belgin de yanındaki çocukları Ceylan, Veysel ve Hazal'ı iterek uzaklaştırmaya çalıştı. Parçalanarak ölen 'canlı bomba'nın en yakınında oldukları için diğer kurban Mehmet Çibuk ile birlikte yaşamını yitiren Nesibe Belgin'in 3 çocuğu ise yaralı kurtuldu.

KIZININ BUGÜN YAPILACAK DÜĞÜNÜNE HAZIRLANIYORDU

Terör kurbanı Mehmet Çibuk'un ise, 27 Ekim perşembe günü kına gecesi yapılan kızı Filiz Çibuk'un dün yapılacak düğünü için alışveriş yapmaya çıktığı belirtildi.

Bingöl AK Parti il merkezinin de bulunduğu yerdeki 'canlı bomba' eyleminde, aralarında 2'si uzman çavuş 3'ü er 5 askerin de bulunduğu 21 kişi de yaralandı. 4'ünün durumu ağır olan yaralılardan biri Elazığ'da, diğerleri ise Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor.

Parçalanan 'canlı bomba' kadın teröristin ceset parçaları ise kimlik tespiti için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
İRŞAD SÖNMEZ (@Misafir_6904)
31 Ekim 2011 Pazartesi 15:33
Rabbim rahmet eylesin.Katilleri de per ü perişan eylesin.Buna çanak tutanları da her iki alemde de perişan etsin.
06.05.2024
15:10
Bingöl`de deprem çalıştayı
Bingöl'de deprem çalıştayı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Bingöl genelinde 2 bin 544 yapının yıkılarak dönüşümü gerçekleştirilmiştir' dedi. Bingöl Valisi Usta ise '6 Şubat depremlerinden sonra Bingöl'de hasar tespit çalışmalarında toplam 29 bin 26 adet başvuru alınıp incelenmiştir' bilgisini paylaştı. İşte açılış konuşmalarından öne çıkan başlıklar…
06.05.2024
14:44
Bingöl Havalimanı`nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanı'nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanında valizlere zulalanmış şekilde 37 kilo 200 gram skunk esrar ele geçirildi. 2 şüpheli şahıs yakalanarak tutuklandı.
06.05.2024
14:27
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre benzin ve motorin grubuna salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,5 liralık indirim bekleniyor. İşte Bingöl'deki güncel akaryakıt fiyatları ve indirim sonrası oluşacak fiyat tablosu…
06.05.2024
13:47
Karlıova Mayıs`ta beyaza büründü
Karlıova Mayıs'ta beyaza büründü
Baharı yaşarken bir anda hava sıcaklığında yaşanan düşüşle birlikte Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, yüksek kesimler ve köylerinde kar etkili oldu. Dağlar ve köyler beyaza büründü.
06.05.2024
13:46
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl ve çevresinde yağışların süreceğini bildiren Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.
06.05.2024
13:45
Bingöl`de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de bulunan 49,7 MW'lık Metafor Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) ve Ağrı'da bulunan 33,6 MW'lık Yakaağzı RES, İş Enerji bünyesine dahil oldu. İş Enerji, bu alımla birlikte toplam kurulu gücünü 1000 MW'a çıkardı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın