KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Çapakçur Mikrohavza sulama çalışmalarında sona gelindi

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Bingöl merkez Çapakçur Mikrohavza Sulamaları işinde boru montaj çalışmalarının devam ettiğini belirterek, çalışmalarda sona doğru gelindiğini belirtti.

Çapakçur Mikrohavza sulama çalışmalarında sona gelindi
12 AĞUSTOS 2024 PAZARTESİ 17:40
5
2884
4
AA aa

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Bingöl'de Çapakçur Mikrohavza Sulamaları projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. Toplam 57 kilometre uzunluğa sahip şebeke hattının 47 kilometrelik kısmının montajı yapılarak toprak altına alındı. Geriye kalan 10 kilometrelik alanda ise çalışmalar sürüyor.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Toplam 57 kilometre uzunluğa sahip şebeke hattının 47 kilometrelik kısmının montajı yapılarak toprak altına alınmış olup kalan son 10 kilometrelik kısmın bitirilmesi için çalışmalar aralıksız devam etmektedir” dedi.

Genel Müdür Mehmet Akif Balta, “Çapakçur Mikrohavza Sulamaları kapsamında 57 kilometrelik boru, 750 adet sanat yapısı ve 32 kilometre işletme bakım yolu yapılacaktır. Yapılan çalışmalarda sona doğru gelindiğini ve yılsonunda tüm imalatlar tamamlanarak 2025 yılı sulama sezonunda çiftçilerimizin hizmetine sunulacaktır. Yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarladaki verim artacak hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede tarımsal istihdama katkı sağlanacak ve yapılacak sulu tarım ile 5 bin 250 dekar tarım arazisinin sulanmasıyla birlikte 2024 yılı birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 39 milyon TL gelir artışı hedefleniyor. Sulamadan faydalanacak yerleşim birimleri ise Alıncık, Aşağıköy, Balpınar, Ortaköy, Şabanköy, Üçyaka, Çiris ve Yelesen” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111108)
14 Ağustos 2024 Çarşamba 15:32
Bingöl tarım potansiyeli yüksek bir çoğraya.Tarımsal alt yapının iyi hale getirilmesi gerekir.Bu çalışma iyi bir örnek.Bu mikro projelerin artırılması gerekir.Hayvancılık barınaklarının iyileştirilmesi gerekir.Modern ahırların inşaa edilmesi gerekir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111104)
14 Ağustos 2024 Çarşamba 11:19
merak ettim bura nere acaba mahalemi köymü bilen varsa bu yeri söylesin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111096)
13 Ağustos 2024 Salı 14:04
Tarımsal sulama alt yapısının iyileştirilmesi adına iyi bir çalışma.Kutluyorum devamını diliyorum.Tarımsal verimlilik ve çeşitlilik artacak kuşkusuz.Antik çağlardan beri bu tür çalışmalar mezopotamyada var.Bundan 2500 yıl önce van merkezli Uruartu kralları o zamanki kuşullarra göre böyle bir hat yapmış ve izleri günümüze kadar ulaşmış.Bunu yapan hükümdar bu yapıta zarar veren her kimse tanrımız Haldi(ki ozaman tanrının ismi kendi dillerinde haldi imiş) belasdını versin mealinde yazıtta bırakmış.Bende allahtan hayırlı olmasını diliyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111083)
13 Ağustos 2024 Salı 00:15
Uygulaması olur inşallah! İncesu, Gözeler, Hıraba ovalarında güzel bir uygulaması var. Fakat Ekinyolu, Tarbasan, Çeltiksuyu Ovalarında 2011 yılında onca demir boru döşendi; faaliyete geçirilemedi, çürüdü gitti.
26.01.2026
01:23
Sağlıkta sıkıntılar bitmiyor! Vahim iddia;
Sağlıkta sıkıntılar bitmiyor! Vahim iddia; '4 Aydır Malzeme Yok'
Dört aydır ortopedi malzemesi olmadığı için ameliyat olmadığını iddia eden vatandaş, sorumluluklardan şikayetçi olduğunu beyan ederken, asıl vahim iddia ise bir başka yorumcudan ihale sürecine dair geldi: '13 milyon daha düşük fiyat veren firmayı eleyip diğer yüksek fiyat veren firmaya ihaleyi vermeyi düşünüyorlar.'
26.01.2026
01:22
Hesarek`te talihsiz kaza!
Hesarek'te talihsiz kaza!
JAK timinin yaralıya hızla ulaşarak ilk güvenli müdahaleyi gerçekleştirmesinin ardından UMKE ekiplerine teslim edilen vatandaş, ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.01.2026
01:22
Üniversite öğrencilerine af geliyor!
Üniversite öğrencilerine af geliyor!
AK Parti tarafından hazırlanan 25 maddelik öğrenci affı düzenlemesinde sona gelindi. Yapılan çalışmaya göre af kapsamını sınırlı tutulacak. Düzenlemeden yalnızca lisans öğrencileri faydalanacak. Eğitimine ara veren kişiler, mazeretlerini resmi belgeyle ispatlamak zorunda olacak.
26.01.2026
01:11
Zorlu deplasmandan şampiyonluğa bir adım daha!
Zorlu deplasmandan şampiyonluğa bir adım daha!
Lider 12Bingölspor, Malatya Yeşilyurt deplasmanında hem sakatlıkla hem kırmızı kartla boğuştu ama üstün oyunuyla 1-0 kazanarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.
26.01.2026
01:11
Bingöl`de 163 kişiye iş fırsatı
Bingöl'de 163 kişiye iş fırsatı
Müftülük ve Kültür-Turizm'e alınacak katılımcılar, noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular bugün başlıyor.
26.01.2026
01:09
Bingöl`de İl Özel İdaresi Ekibine Dahreli Saldırı
Bingöl'de İl Özel İdaresi Ekibine Dahreli Saldırı
Saldırı sonrası iş makinesinin kullanılamaz hale geldiği, bu nedenle bölgede yol açma çalışmalarının durduğu öğrenildi. Yaşananlara tepki gösteren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Üçgül; 'Şimdi iş makinesi arızalı, yollar kapalı.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın