Çapakçur Mikrohavza sulama çalışmalarında sona gelindi
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Bingöl merkez Çapakçur Mikrohavza Sulamaları işinde boru montaj çalışmalarının devam ettiğini belirterek, çalışmalarda sona doğru gelindiğini belirtti.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Bingöl'de Çapakçur Mikrohavza Sulamaları projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. Toplam 57 kilometre uzunluğa sahip şebeke hattının 47 kilometrelik kısmının montajı yapılarak toprak altına alındı. Geriye kalan 10 kilometrelik alanda ise çalışmalar sürüyor.
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Toplam 57 kilometre uzunluğa sahip şebeke hattının 47 kilometrelik kısmının montajı yapılarak toprak altına alınmış olup kalan son 10 kilometrelik kısmın bitirilmesi için çalışmalar aralıksız devam etmektedir” dedi.
Genel Müdür Mehmet Akif Balta, “Çapakçur Mikrohavza Sulamaları kapsamında 57 kilometrelik boru, 750 adet sanat yapısı ve 32 kilometre işletme bakım yolu yapılacaktır. Yapılan çalışmalarda sona doğru gelindiğini ve yılsonunda tüm imalatlar tamamlanarak 2025 yılı sulama sezonunda çiftçilerimizin hizmetine sunulacaktır. Yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarladaki verim artacak hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede tarımsal istihdama katkı sağlanacak ve yapılacak sulu tarım ile 5 bin 250 dekar tarım arazisinin sulanmasıyla birlikte 2024 yılı birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 39 milyon TL gelir artışı hedefleniyor. Sulamadan faydalanacak yerleşim birimleri ise Alıncık, Aşağıköy, Balpınar, Ortaköy, Şabanköy, Üçyaka, Çiris ve Yelesen” diye konuştu.
Bingöl tarım potansiyeli yüksek bir çoğraya.Tarımsal alt yapının iyi hale getirilmesi gerekir.Bu çalışma iyi bir örnek.Bu mikro projelerin artırılması gerekir.Hayvancılık barınaklarının iyileştirilmesi gerekir.Modern ahırların inşaa edilmesi gerekir.
Tarımsal sulama alt yapısının iyileştirilmesi adına iyi bir çalışma.Kutluyorum devamını diliyorum.Tarımsal verimlilik ve çeşitlilik artacak kuşkusuz.Antik çağlardan beri bu tür çalışmalar mezopotamyada var.Bundan 2500 yıl önce van merkezli Uruartu kralları o zamanki kuşullarra göre böyle bir hat yapmış ve izleri günümüze kadar ulaşmış.Bunu yapan hükümdar bu yapıta zarar veren her kimse tanrımız Haldi(ki ozaman tanrının ismi kendi dillerinde haldi imiş) belasdını versin mealinde yazıtta bırakmış.Bende allahtan hayırlı olmasını diliyorum.
Uygulaması olur inşallah! İncesu, Gözeler, Hıraba ovalarında güzel bir uygulaması var. Fakat Ekinyolu, Tarbasan, Çeltiksuyu Ovalarında 2011 yılında onca demir boru döşendi; faaliyete geçirilemedi, çürüdü gitti.
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın