Çapakçur Mikrohavza sulama çalışmalarında sona gelindi
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Bingöl merkez Çapakçur Mikrohavza Sulamaları işinde boru montaj çalışmalarının devam ettiğini belirterek, çalışmalarda sona doğru gelindiğini belirtti.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Bingöl'de Çapakçur Mikrohavza Sulamaları projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. Toplam 57 kilometre uzunluğa sahip şebeke hattının 47 kilometrelik kısmının montajı yapılarak toprak altına alındı. Geriye kalan 10 kilometrelik alanda ise çalışmalar sürüyor.
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Toplam 57 kilometre uzunluğa sahip şebeke hattının 47 kilometrelik kısmının montajı yapılarak toprak altına alınmış olup kalan son 10 kilometrelik kısmın bitirilmesi için çalışmalar aralıksız devam etmektedir” dedi.
Genel Müdür Mehmet Akif Balta, “Çapakçur Mikrohavza Sulamaları kapsamında 57 kilometrelik boru, 750 adet sanat yapısı ve 32 kilometre işletme bakım yolu yapılacaktır. Yapılan çalışmalarda sona doğru gelindiğini ve yılsonunda tüm imalatlar tamamlanarak 2025 yılı sulama sezonunda çiftçilerimizin hizmetine sunulacaktır. Yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarladaki verim artacak hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede tarımsal istihdama katkı sağlanacak ve yapılacak sulu tarım ile 5 bin 250 dekar tarım arazisinin sulanmasıyla birlikte 2024 yılı birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 39 milyon TL gelir artışı hedefleniyor. Sulamadan faydalanacak yerleşim birimleri ise Alıncık, Aşağıköy, Balpınar, Ortaköy, Şabanköy, Üçyaka, Çiris ve Yelesen” diye konuştu.
Bingöl tarım potansiyeli yüksek bir çoğraya.Tarımsal alt yapının iyi hale getirilmesi gerekir.Bu çalışma iyi bir örnek.Bu mikro projelerin artırılması gerekir.Hayvancılık barınaklarının iyileştirilmesi gerekir.Modern ahırların inşaa edilmesi gerekir.
Tarımsal sulama alt yapısının iyileştirilmesi adına iyi bir çalışma.Kutluyorum devamını diliyorum.Tarımsal verimlilik ve çeşitlilik artacak kuşkusuz.Antik çağlardan beri bu tür çalışmalar mezopotamyada var.Bundan 2500 yıl önce van merkezli Uruartu kralları o zamanki kuşullarra göre böyle bir hat yapmış ve izleri günümüze kadar ulaşmış.Bunu yapan hükümdar bu yapıta zarar veren her kimse tanrımız Haldi(ki ozaman tanrının ismi kendi dillerinde haldi imiş) belasdını versin mealinde yazıtta bırakmış.Bende allahtan hayırlı olmasını diliyorum.
Uygulaması olur inşallah! İncesu, Gözeler, Hıraba ovalarında güzel bir uygulaması var. Fakat Ekinyolu, Tarbasan, Çeltiksuyu Ovalarında 2011 yılında onca demir boru döşendi; faaliyete geçirilemedi, çürüdü gitti.
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
11.04.2026
18:11
Bingöl Belediyesi ile DEM Parti Grubu Arasında 'Denetim Raporu' Tartışması
DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, 2025 Denetim Komisyonu raporuna muhalefet şerhi koyarak belediye yönetimini eleştirdi. Bingöl Belediyesi ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek bütçe farkının yatırım ve afet harcamalarından kaynaklandığını açıkladı.
11.04.2026
17:49
Bingöl'de Bir Haftada Aranan 27Şahıs Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerinin bir haftalık çalışmasında aranan 27 kişi yakalanırken, farklı suçlara yönelik operasyonlarda 20 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
Yerel Kalkınma Hamlesi Programı'nın tanıtıldığı toplantıda konuşan Vali Çelik, istihdamı artıracak yatırım alanları ve KOBİ'lere sağlanacak finansman desteğini açıkladı. Tarımdan turizme birçok alanda yatırımcıya sunulacak teşviklerin anlatıldığı toplantıda, büyükbaş hayvancılık, termal turizm, bal üretimi ve su ürünleri yatırımları öne çıktı.
10.04.2026
22:00
Genç'te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temalı umre ödüllü siyer sınavında Genç ilçesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri, okullarda ve il merkezinde gerçekleştirilen programlarla takdim edildi.
10.04.2026
21:58
Bingöl'de 'İdam Yasası' Tepkisi: Kudüs, Aksa ve Filistin İçin Ortak Çağrı
Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi, Cuma namazı sonrası Kent Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması düzenleyerek İsrail'in Filistinli tutsaklara yönelik idam kararına tepki gösterdi. Açıklamada, Filistin halkına destek çağrısı yapılırken, Filistinli esirler için uluslararası topluma çağrıda bulunuldu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın