KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Çelik'ten sav'a kınama!

İnançlara hakaret etme özgürlüğünün olmadığını belirten Diyanet-Sen İl Temsilcisi Mücahit Çelik, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ı, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) hakkında sarf ettiği sözlerden dolayı kınadı

Çelik`ten sav`a kınama!
22 MAYIS 2008 PERŞEMBE 10:25
0
1283
0
AA aa
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav'ın Hac ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) ile alay ederek şaşırtıcı ifadeler kullanması ve yine ilimizde muhakemat müdürünün Peygamber Efendimiz ile ilgili haddini aşan ifadeler kullanması ile ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Diyanet-Sen İl Temsilcisi Mücahit Çelik, inançlara hakaret etme özgürlüğünün olmadığını belirtti.
“Sav, özür dilemeli”
‘CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın, Hac ve Peygamber Efendimiz ile ilgili sarf ettiği sözler bizleri ve dinine  ve inançlara saygı duyan halkımızı şok etmiş ve üzmüştür' diyen Çelik: “Öteden beri dinle ve dindarlarla problemi olan ancak seçim zamanlarında Anadolu Müslümanlığı sloganları ile dini siyasete alet etmekten çekinmeyen CHP yöneticileri son yaşanan olayla dine ve dindar insanlarımıza ne kadar uzak olduklarını ortaya koymuşlardır. CHP'li Sav', açıkca Müslümanlarla,  dini inanç ve değerlerle alay etmiştir. Milletin değer yargılarını alaya almak kimsenin haddi değildir. Sav'ın bir an önce halkımızdan özür dilemesini bekliyoruz.  Son yıllarda dine karşı saygısız ifadelerin arttığını üzülerek görüyoruz” dedi.
Halkın muhafazakârlığını içine sindiremeyenlerin, dolaylı yoldan dine yönelik eleştirilerin dozunu artırdıklarına şahit olunduğunu ifade eden Çelik, “Sav'ın, vatandaşla girdiği diyalogun, CHP'nin halkın değer yargılarına ve inançlarına ne denli saygısız olduğunun en çarpıcı kanıtlarından birisi olduğunu vurguladı.
Çelik: “Üzerinde yaşadığımız şehit kanıyla sulanmış, büyük bir medeniyetin kalesi Anadolu'ya ve aziz milletimizin değerlerine saygısızlık yapmak kimsenin haddi değildir. Sav'ın sözleri millet inancına bir saldırıdır. Cumhuriyet savcıları gereğini bir an önce yaparak, hiç kimsenin başkalarının inancını küçümseyici konuşmalarda bulunamayacağını göstermelidir” diye konuştu.
Öte yandan Bingöl'de buna benzer bir olayın yaşanmasının da son derece üzücü olduğunu dile getiren Çelik, Muhakemat Müdürü'nün, basına yansıyan ve Peygamberimize hakaret içeren sözlerden dolayı derhal tüm halkımızdan özür dilemesi gerektiğinin altını çizdi.
‘Hiç kimse, hiçbir inanca hakaret etme hakkına ve özgürlüğüne sahip değildir' diyen Çelik, şöyle devam etti.
“Herkes makamının ve görevinin sorumluluğunu bilmeli ve haddini aşmamalıdır. İslam dini, Müslüman olmayanların taptıklarına sövmeyi de kesinlikle yasaklayarak hakaretin özgürlük olamayacağını belirtmiştir.”
 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.05.2024
23:08
Eski İl Başkanı ölümden döndü
Eski İl Başkanı ölümden döndü
AK Parti önceki dönem Bingöl İl Başkanı Haşim Sağlar, Bingöl-Genç yolunda kaza yaptı. Hava yastıklarının patladığı kaza sonrası hastaneye kaldırılan Sağlar'ın ilk ziyaretçisi ise mevcut il Başkanı Yılmaz Seven oldu.
05.05.2024
23:06
O polis hakkında soruşturma açıldı
O polis hakkında soruşturma açıldı
Bozoksporlu yedek oyuncuların sahadaki 12Bingölsporlu futbolcuları taciziyle başlayan gerilim, bir anda alevlendi. Taraftarın tepkisi de artınca polis biber gazı kullandı. Bir polis ise beylik tabancasıyla havaya ateş açtı! Emniyet Müdürlüğü, o polis hakkında adli ve idari soruşturma açıldığını duyurdu!
05.05.2024
23:04
Yozgat maçına damga vuran pankartlar!
Yozgat maçına damga vuran pankartlar!
Sezon boyunca hakem oyunlarıyla yolu kesilmek istenen 12Bingölspor, grup lideri ve şampiyonu Yozgat Belediyesi Bozokspor'u ağırladı. Karşılaşmaya çıkan Bozokspor, tribün korkuluklarına asılan iki ayrı pankartla şampiyonluk hikayelerinin yanıtını aldı!
05.05.2024
23:03
Bingöl`de öğrencilere malzeme desteği
Bingöl'de öğrencilere malzeme desteği
Bingöl'ün Genç Kaymakamlığı himayesinde yürütülen 'Gençler Harekete Geçiyor' projesi kapsamında öğrencilere malzeme desteği verildi.
05.05.2024
23:02
Bingöl`de otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Bingöl'de otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Bingöl'ün Sancak beldesinde meydana gelen trafik kazasında otomobil başıboş ata çarptı, kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın