KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Şubat 2026 Perşembe
°C

Cerrah için şok rapor!

Dink cinayeti müfettiş raporu: İhmal var. Emniyet Müdürü Cerrah'ın işe devamı çok zor.

Cerrah için şok rapor!
21 MART 2007 ÇARŞAMBA 09:24
0
1008
0
AA aa
Hrant Dink'in suikast sonucu hayatını kaybetmesi üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturmanın ilk aşaması tamamlandı. Mülkiye müfettişleri, faturayı İstanbul Emniyet Müdürü'ne kesti.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in suikaste kurban gitmesinin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturmada ilk aşama tamamlandı.


Mülkiye müfettişleri, faturayı İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a kesti. Ancak müfettişler, Cerrah'ın, açıkça görevden alınması veya görev yerinin değiştirilmesine ilişkin bir teklifte bulunmadı.
Raporu, Cerrah'ın mevcut şartlar altında göreve devamının güç olduğunu hissettirecek bir üslupla kaleme aldılar. Raporda, İstanbul Valisi Muammer Güler'le ilgili özel bir değerlendirme yapılmadı.
Trabzon Emniyeti'nin ise tetikçi Ogün Samast'ı azmettirdiği iddia edilen Yasin Hayal ve çevresindekilerle ilgili istihbarat çalışmasını yaptığı ve uyarıda bulunduğu kaydedildi.

'CERRAH YIPRANDI'
Mülkiye müfettişleri, İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah'ın "Yıprandığı" saptamasında bulundu. Gerek kamuoyu algılaması gerekse idari yönden yıprandığı vurgulanan Cerrah için, bu tezi doğrulamak üzere Dink suikasti sonrasında basına yansıyan haberlere ve köşe yazılarına da yer verildi.
Müfettişlerin kendisini sorumlu tutan yaklaşımına karşın Cerrah, üzerine düşeni yaptığını savundu. Müfettişler, Cerrah'ın, açıkça görevden alınması veya görev yerinin değiştirilmesine ilişkin bir teklifte bulunmamakla birlikte, mevcut şartlar altında göreve devamının güç olduğuna işaret etti. Bu nedenle Cerrah'la ilgili nihai karar hükümete bırakıldı. Mülkiye müfettişlerinin, yıprandığını ifade ettiği Cerrah'la ilgili nasıl bir formül uygulanacağı ise netleşmedi.

AİHM KARARLARINDAKİ UYARI
Mülkiye müfettişleri, şu noktalara vurgu yaptı:

* Vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak emniyetin görevidir.

* AİHM, terörün hedefi olabilecek kişilerin devlet tarafından korunması gerektiğine dikkati çekmiştir.

* Dink suikasti öncesinde Ermeni Cemaati'nin can güvenliği kaygısıyla yaptığı başvurular mevcuttur.

* Hrant Dink, yazılarıyla da tehdit altında olduğunu ortaya koymuştur.

* Dink'in yargılandığı davadaki olaylar, saldırıya uğraması özel önlem alınmasını gerektirmektedir.

haberturk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.02.2026
03:50
Bingöl Üniversitesi`nden Türkiye Geneli Na`t-ı Şerif Yarışması
Bingöl Üniversitesi'nden Türkiye Geneli Na't-ı Şerif Yarışması
Bingöl Üniversitesi, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğumunun Hicri 1500. yılı dolayısıyla Türkiye genelindeki üniversite öğrencilerine yönelik ödüllü Na't-ı Şerif Yarışması düzenliyor. Son başvuru tarihi 16 Mart 2026 olarak açıklandı.
19.02.2026
03:48
Bingöl Ulu Camii abdesthanesi yenilenerek hizmete açıldı
Bingöl Ulu Camii abdesthanesi yenilenerek hizmete açıldı
Bingöl Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenen Bingöl Ulu Cami tuvalet ve abdesthane bölümü vatandaşların kullanımına açıldı. Tamamen yeniden düzenlenen alan, ücretsiz olarak hizmet verecek.
19.02.2026
03:47
'Okullarda Ramazan ruhunun yaşatılması kıymetli ve yerindedir'
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda Ramazan ayına yönelik farkındalık çalışmalarına destek verdiklerini açıkladı. Platform, söz konusu uygulamaların çocukların değer dünyasıyla buluşması açısından önemli olduğunu belirtti.
19.02.2026
03:41
Bingöl`de 400 kişiye iş imkânı
Bingöl'de 400 kişiye iş imkânı
Bingöl Merkez ve 7 ilçede Milli Eğitim iş birliğiyle geçici istihdam sağlanacak. Başvurular 20 Şubat'ta sona eriyor. Kura çekimi 24 Şubat'ta!
19.02.2026
03:40
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Uyuşturucu ile mücadelenin gençleri ve geleceği koruma azmiyle kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.
19.02.2026
03:39
Bingöl`de ilk teravih coşkusu
Bingöl'de ilk teravih coşkusu
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Bingöl'de ilk teravih namazı eda edildi. Kent genelindeki camilerde saf tutan vatandaşlar, Ramazan'ın manevi atmosferini hep birlikte yaşadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın