KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2025 Cuma
°C

Chp'li atıcı: kiğı hastanesi niçin kapatıldı?

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Kiğı ilçesinde bulunan devlet hastanesinin kapatıldığını ve toplum sağlığı merkezine dönüştürüldüğünü, vatandaşların zor durumda kaldığını belirterek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, 'Bu hastaneler sermayeye peşkeş mi çekilecek? Kiğı da mevcut bir hastane var, işleyen bir hastaneyi niye kapatırsın.' diye sordu.

Chp`li atıcı: kiğı hastanesi niçin kapatıldı?
17 OCAK 2012 SALI 00:17
0
2187
0
AA aa

Aynı zamanda Bingöl'ün gönüllü vekili olan Aytuğ Atıcı, Bingöl'de yaptığı çalışmaları anlattı. Hava şartları nedeniyle yolların kapalı olduğunu, Kiğı ilçesine giderken yaklaşık 45 dakika yolda kaldıklarını ifade eden Atıcı, "Yolda mahsur kaldık, geldiler kurtardılar ama arabamız orada kaldı. İnsanlar don tehlikesi altında" dedi. Kanun Hükmünde Kararname ile ilçedeki devlet hastanesinin kapatıldığını kaydeden Atıcı, şöyle devam etti:

"Toplum sağlığı merkezine dönüştürülmüş. Hastane kapalı. Sabah doğum yapmak üzere bir kadın geldi. Bir pratisyen doktor var, o da geçici görevli. Doğumu da pratisyen doktor yaptı. Yolun kapanacağını bile bile hastaneyi kapatmak adeta cinayet işlemektir. Kanama olsa kan verecek durumumuz yoktur. Neden bu hastane kapalı, zarar ediyorum diye kapattım diyorsa yuh derim, kar eden bir hastaneyse bu durumda niye kapattınız diye sorarım, başka bir planları mı var, bu hastaneleri de sermayeye peşkeş mi çekecekler? Kiğı da mevcut bir hastane var, işleyen bir hastaneyi niye kapatırsın. İki katlı, kaloriferler yanıyor, büyük bir hastane, ameliyathanesi olan bir hastane. Toplum sağlığı merkezi diye insanlar kandırılıyor."

Atıcı, doğduktan sonra çocuğu muayene ettiğini ve sağlıklı olduğunu anlattı

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.08.2025
04:03
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Kırsal kalkınmanın önemli unsurlarından biri olan arıcılık sektörüne bilimsel ve stratejik katkılar sunmayı hedefleyen kongrede, disiplinlerarası oturumlar, poster sunumları ve çalıştaylar yer alacak.
15.08.2025
04:02
Bingöl`de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl'de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl-Elâzığ Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında tır sürücüsü hayatını kaybetti.
15.08.2025
04:00
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
08 Ağustos'ta başlayan başvurular 20 Eylül 2025 tarihinde sona erecek. Değerlendirme sürecinin ardından sonuçlar, Bingöl Üniversitesi tarafından ilan edilecek.
14.08.2025
02:36
Bingöl`de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de deprem riski nedeniyle yıkılacak olan okul 24 derslikli olarak yeniden inşa edilecek, merkez ve köylerdeki 7 okul ise bakım onarımla yeni eğitim yılına hazırlanacak.
14.08.2025
02:35
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete`de yayımlandı
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete'de yayımlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeler, özellikle kentsel altyapıyı güçlendirmeyi, sosyal donatıları artırmayı ve afetlere hazırlık kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor. Parklara afet ve sağlık altyapısı, büyük konut projelerinde kreş ve sağlık merkezi zorunluluğu getirildi.
14.08.2025
02:33
Bingöl HEM`den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl HEM'den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından mezun öğrencilere yönelik Destekleme ve Yetiştirme (Üniversiteye Hazırlık) Kursları açılacak. 04 Ağustos'ta başlayan başvurular, 18 Ağustos'ta sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın