Türk Polis Teşkilatı'nın 162. Kuruluşu Yıldönümü münasebetiyle bir takım etkinlikler yapan İl Emniyet Müdürlüğü, Radyo programlarıyla bilgilendirmelere faaliyetlerini sürdürüyor. Dün saat 16.00da Radyo Gölde Ahmet Esendemirin sunduğu Bir Konu, Bir Konuk programa konuk olan Asayiş Şube Müdürü Murat Çiftçiler, Bingölün asayiş durumu, çalışmalar ve gelişmeler hakkında bir takım bilgiler verdi. Çeşitli konularda hatırlatmalarda ulunan Çiftçiler, zaman zaman uyarılarda da bulundu.
Bingöl genelinde 2006 yılında 297 hırsızlık, 5 intihar, 78 intihara teşebbüs olayının meydana geldiğini aktaran Çiftçiler, hırsızlık olaylarının büyük bir bölümünün kısa süre sonra yakalandığını vurguladı.
Hırsızlık olaylarına karşı özellikle ev hanımlarının dikkatli olması gerektiğini söyleyen Çiftçiler; Dilenmek, fal bakmak için kapınıza gelenleri evlerinize almayınız. En yakın bakkal veya komşularınıza gittiğinizde bile mutlak surette kapılarınızı kilitleyin dedi.
Hırsızlık olaylarının özellikle yaz aylarında arttığını belirten Çiftçiler, ev ve işyeri sahiplerinin tatile giderken gerekli güvenlik tedbirlerini almaları gerektiğinin altını çizdi.
Olumsuz davranış şekillerinin hızla geliştiği günümüzde çocukların koruma altında tutulması gerektiğini vurgulayan Çiftçiler, olumsuz çevrelerin çocukları kötü alışkanlıklara itebileceğini, bu nedenle anne babaların bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirtti.
Bu konuda en iyi tedbiri anne babaların alabileceğini kaydeden Çiftçiler, anne ve babaların sorumluluklarını yerine getirmesi halinde tehlikelerin önüne geçilebileceğini söyledi.
Türkiyede En Huzurlu İller sıralamasında ilk sıralarda yer alan Bingölde bu tablonun korunabilmesi için ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini ifade eden Çiftçiler, halktan aldıkları destekle bugünlere kadar geldiklerini vurguladı.
Şüpheli şahıs ve olaylarla karşılaşılması halinde durumun en kısa sürede polise bildirilmesini isteyen Çiftçiler; Ev, işyeri, sokak ve diğer yerlerde gördüğünüz şüpheli şahısları kontrol etmemiz için 155 polis imdat telefonuna bildiriniz. Bir başkasının başına gelmiş olan felaketin bir gün sizinde başına geleceğini düşünerek polise yardımcı olunuz dedi.
BİNGÖL KENT HABER