KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Aralık 2025 Perşembe
°C

Çiftçinin yüzünü güldüren imza!

DAP Kalkınma İdaresi'yle imzalanan protokol sayesinde çiftçi masrafının düşeceğini söyleyen Bahadır: 'Projenin uygulamaya geçmesiyle, hayvancılık işletme giderlerinin yaklaşık yüzde 60-70'ni oluşturan yem girdi maliyetlerinde düşüşler sağlanacak olup kar marjı artacaktır.'

Çiftçinin yüzünü güldüren imza!
04 ARALIK 2019 ÇARŞAMBA 17:28
5
2279
6
AA aa

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından DAP Kalkınma İdaresi'ne sunulan projenin kabulünün ardından, projeye 600 bin TL ödenek tahsis edildiği bildirildi.

DAP İdaresiyle protokol imzalandığını aktaran Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, çiftçinin masrafının düşeceğini aktardı.

Bahadır, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Topoğrafik bakımdan dağlık ve engebeli bir yapıya sahip olan ilimizdeki toplam tarım arazisi 141.129 hektar olup yem bitkileri üretimi 8.283 hektarlık alanda  (%5,8) yapılmaktadır. Gelişmiş ülkelerde %25-30 olan yem bitkileri ekiliş alanları ana gelir kaynağının hayvancılık olduğu ilimizde çok düşük kalmaktadır. Büyükbaş hayvan işletmelerinin tamamına yakını küçük ölçekli aile işletmeciliği olan İlimiz hayvancılık sektörünün rekabet gücünü koruyabilmesi ya da artırabilmesi için yem bitkileri ekiliş alanlarının ve üretim miktarlarının artırılması gerekmektedir.

Projenin uygulamaya geçmesiyle, hayvancılık işletme giderlerinin yaklaşık %60-70'ni oluşturan yem girdi maliyetlerinde düşüşler sağlanacak olup kar marjı artacaktır. İlimizin ana gelir kaynağının hayvancılık olduğu dikkate alındığında; bu hayvanların beslenmesi için gerekli olan nitelikli kaba yem ihtiyacının çayır,  mera ve tarla arazileri içindeki yem bitkileri ekim alanlarından sağlanması gerekmektedir. Çayır ve meralardan maksimum derecede yararlanılmasına rağmen ihtiyaç duyulan kaliteli kaba yem üretimi; tarım arazileri içindeki yem bitkileri ekim alanlarını ve üretim miktarı artırılarak İlimiz için önemli bir istihdam kaynağı olan hayvancılığın karlı bir üretim sektörü haline gelmesi ve üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması için kaliteli kaba yem üretiminin artırılması sağlanacaktır.

Son üç yılda özellikle yem bitkileri üretim sahasının daha da arttırılması öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Sadece 2019 yılında yem bitkileri üretim alanımız 8.000 dekardan 15.000 Bin dekar alana ulaşmış durumdadır. Her geçen gün yem bitkileri üretim alanlarımızın artması ve çeşitlenmesiyle hayvancılığımız hem sayısal hem kalitatif artış göstermektedir. Bunda 2019 yılında başladığımız çiftçi eğitim ve yayım faaliyetlerinin payı da büyüktür. Bu vesile ile Proje de emeği geçen her daim  desteklerini hissettiğimiz  Bingöl Valimiz Sayın Kadir Ekinci Beyefendiye ve DAP Kalkınma İdaresi Başkanı Sayın Adnan Demir'e  teşekkür ediyor; Projemizin Bingöllü çiftçilerimize  hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53254)
06 Aralık 2019 Cuma 00:50
Ya ne olur dogru olun ciftci Hanki parayla Benzin alacak ve nasil üreten olacak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53246)
05 Aralık 2019 Perşembe 21:40
Yeterli Yem bitkisi üretimi gerçekleşmezse sütaş bu ihtiyacını Elazığ dan karşılar yani yine Elaziga bağımlı olmamak için yeni fırsat...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53241)
05 Aralık 2019 Perşembe 20:23
masada kalkinma var toprakta yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53238)
05 Aralık 2019 Perşembe 11:06
Yakında Ekmeğe de zam Yaparlar birinin yüznü güldürdük birinin yüzünüde söndürelim olayına dönmüş burya yazıyorum ekmek zam alınca gelin buraya yorum bırakınız...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53236)
05 Aralık 2019 Perşembe 10:11
Allah razı olsun maliyetleri düşürmek için güzel bir fırsat emeği geçenlere teşekkürler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53222)
04 Aralık 2019 Çarşamba 22:23
Sayin Bahadir onemli bir konuya deginmis. Burada ciftcilerimizin yemi bitkileri konusunda bilinclendirilmesi cok onemli bir husus. Nacizane onerim örneklik teskil etmesi acisindan tarim ve orman il mudurulgunun de bizzat ciftcilerimiz icin yem bitkisi uretmesidir. Hem kamu kurumu kâr etmis olacak hem de ciftcilerimize en iyi ornek olunacagini dusunuyorum.
25.12.2025
18:43
Bingöl Basın Konseyi`nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi'nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi, Yedisu ve Karlıova ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerle hem yerel basının sorunlarını masaya yatırdı hem de kurumsal iş birliğini güçlendirmeye yönelik kararlı mesajlar verdi.
25.12.2025
18:40
Bingöl`de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada bir adet tabanca ele geçirildi.
25.12.2025
18:02
Cezaevlerinden tahliyeler başladı
Cezaevlerinden tahliyeler başladı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 11. Yargı Paketi kapsamında bazı hükümlülerin tahliye edilmeye başlandığını duyurdu. Tunç, 'Ceza İnfaz Kurumlarında hazırlıklar tamamlanmış olup bugün itibariyle düzenlemeden faydalanacak hükümlülerin işlemleri başlatılmıştır' dedi.
24.12.2025
22:38
LÖSEV`den Bingöl Üniversitesi`nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'den Bingöl Üniversitesi'nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'in 27. kuruluş yılı ve Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte, lösemiyle mücadelede farkındalık çağrısı yapıldı; kanser bilinci ve sağlıklı yaşam vurgusu öne çıktı.
24.12.2025
20:24
Meteoroloji`den Bingöl`e Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji'den Bingöl'e Yoğun Kar Uyarısı
Sürücüler ve besiciler için kritik günler başlıyor! Bir diğer önemli uyarı ise sürücülere! Kış lastiği olmadan yola çıkılmaması istenirken, olası tipi ve buzlanma nedeniyle yollarda mahsur kalma riskine de dikkat çekildi.
24.12.2025
20:20
50 bin mahkûma tahliye yolu
50 bin mahkûma tahliye yolu
Kamuoyunda 'Covid-19 düzenlemesi' olarak anılan ve infaz indirimini içeren 27. madde kabul edildi. Deprem suçları ise pakete dahil edilmeyerek, deprem suçlularının infaz indiriminden faydalanılmasının önüne geçildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın