KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Çile köprüsü

Her kış mevsiminde Çapakçur Köprüsü'nde yaşanan kazalar, bu yılda tekrarlandı.

Çile köprüsü
11 ŞUBAT 2008 PAZARTESİ 10:29
0
1184
0
AA aa
2 hafta önce yoğun kar nedeniyle araçların çıkamadığı köprüde önceki gün akşam saatlerinde 4 ayrı trafik kazası meydana geldi. Sürücülerin kaza sonrası isyan bayrağı çektiği köprüde Karayolları 84. Şube Şefliği ekiplerinin ellerinden kovayla tuz serpmesi sinirleri iyice gerdi. Köprü sorununa çare üretilmemesini sert bir dille eleştiren sürücüler, ilgili kurumlara ve siyasilere ateş püskürdü.
1 gecede 4 ayrı kaza
Edinilen bilgiye göre, önceki gün saat 17.30 sıralarında Kültür Kavşağı istikametinden Düzağaç istikametine gitmekte olan Mahmut Güçin yönetimindeki SS 18 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin 12 M 0059 plakalı otobüsü, Çapakçur Köprüsü'nde öndeki araçların ani fren yapması ile direksiyon hâkimiyetinin kaybedilmesi sonucu yan yattı. Köprü kenarındaki dolgu alanına devrilen araçta ölen olmazken, 17 yolcu hafif şekilde yaralandı. Bingöl devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların ayakta tedavi dildiği bildirildi. Aracın, doldu alanına devrilmesinin, çok sayıda can kaybı yaşanmasının önüne geçtiğini görüldü.
Korku dakikaları bu kazayla sınırlı kalmadı. Köprüde aynı akşam 12 AC 256 ve12 AN 152 plakalı araçlar ile plakası alınmayan bir minibüsün de kazaya yaptığı, kazalarda can kaybı yaşanmazken maddi hasar oluştuğu öğrenildi.
Kazaların ardından kontrol başlatan trafik ekipleri, araç geçişini kontrollü sağladı.
Kazaya karışan 12 M 0059 plakalı otobüsü halk otobüsü, ‘2007 yılı içinde ceza almayan ve kaza yapmayan' araçlar arasın yer aldığı için Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nce ödüllendirilmişti.
Köprüye kovayla tuz serpildi!
Yaşanan kazaların ardından köprüde çalışma başlatan Karayolları 84. Şube Şefliği ekiplerinin ellerindeki kovadan çıkardıkları yola serperek köprüyü tuzlamaya çalışması, sinirleri geren bir diğer sebep oldu. Çalışmaların kaza sonrası başlatılmasını tepkiyle karşılayan sürücüler “Bele gelmeden önce önlem alınmaz bu memlekette. Ya kaza olacak, yada birileri ölecek ki tedbir alınsın. Her yıl bu manzaralarla karşılaşıyoruz ama ne bürokratlarımızdan ne de siyasilerimizden bir ses çıkmıyor” şeklinde konuştular.
Trafikten buzlanmalara karşı uyarı
Kazaların buzlanmalardan dolayı meydana geldiğine dikkat çeken trafik ekipleri, sürücüleri özellikle akşam saatlerinde dikkatli olmaları konusunda uyardı. Gündüz saatlerinde eriyen kar ve buzların gece ciddi buzlanmalara neden olduğunun altını çizen trafik ekipleri, giz buzlanmaların fazla olduğunu ifade ederek, aşırı hız ve hatalı sollamadan kaçınılmasını istediler.
 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın