KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

Coşkun, bakan yardımcısı mı olacak?

Kulislerde dolaşılan bilgilere göre Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz'ın yardımcılığına Bingöl eski Milletvekili Av. Yusuf Coşkun'un getirileceği belirtiliyor.

Coşkun, bakan yardımcısı mı olacak?
08 AĞUSTOS 2011 PAZARTESİ 02:18
0
3736
7
AA aa

Bakan yardımcılıklarına atamalar için geri sayım başladı. Bakan yardımcılarının ay sonuna kadar görevlerine başlamaları planlanıyor. Siyasiler ile bürokrasi arasında köprü görevi yapması öngörülen bakan yardımcıları, AK Parti toplantılarına da katılacak. 21 icracı bakanlıkta 21 bakan yardımcısı olacak. Bakan yardımcılarının kim olacağı konusunda bakanlar üçer isim önerdi. O isimler Başbakan Erdoğan'ın çantasında. Kulislerde Erdoğan'ın çalışmasını tamamladığı, yapılacak ilk Bakanlar Kurulu toplantısında isimlerin kesinleşeceği belirtiliyor ve belirlenecek o isimler, bakan, başbakan ve cumhurbaşkanının imzasıyla yani üçlü kararname ile atanacaklar. Ama atamaların yapılması için, özlük haklarının ayrıntılarının belirleneceği yönetmelik çalışmasının tamamlanması bekleniyor. Yönetmelik için başbakanlık bürokratları çalışıyor. Yönetmelik başbakandan onay aldığında, Resmi Gazete'de yayınlanacak ve bakan yardımcıları da atanacak. Siyaset ile bürokrasi arasında köprü görevi görecek bakan yardımcılarına makam aracı verilecek ama araçları kırmızı plakalı olmayacak. Maaşları ise en yüksek devlet memuru olan başbakanlık müsteşarının aldığı maaştan daha fazla olacak. Bakan yardımcıları, 10 bin lira civarında maaş alacaklar. İmza yetkileri ise bakanların inisiyatiflerine bırakıldı. Yani her bakan, yardımcısına imza yetkisi verip vermeyeceğine ya da hangi konuda imza yetkisi vereceğine kendisi karar verecek. Bakan yardımcıları AK Parti'nin bazı toplantılarına da katılacaklar. Bakanların da katıldığı o toplantıda illerin sorunlarına ilişkin yapılan konuşmaları, talepleri not alacaklar. Bakanların katılamadığı toplantılarda da onları temsil edecekler. Milletvekilleri artık illerinin sorunlarını Bakan yardımcıları ile paylaşacak. Bakan'a ulaşamayan Milletvekilleri artık Bakan yardımcılarının kapısını çalacak. Bakan yardımcıları Müsteşarlara da emir verecek. Başbakan Erdoğan'ın “Liyakatli olan herkes bakan yardımcısı olabilecek” diyerek start verdiği, bakan yardımcısının ilkokul mezunu olsa bile liyakatli bulunması halinde bu göreve getirilebileceği belirtiliyor. Bakan yardımcıları hükümetle gelip, hükümetle gidecek. Bakan yardımcıların milletvekilleri dışından atama yoluyla görevlendirilecek. Bu yardımcılar hükümetle gelecek, hükümetle gidecek. Bakan yardımcıları işlerinin uzmanı, sektörü bilen, bakanlık faaliyetlerinin daha verimli yürütülmesini sağlayacak kişilerden seçilecek. Özel sektörden de atama yapılabilecek.

BAŞBAKAN RECEP TAYİP ERDOĞAN LİSTEYE GİREMEYEN VE EMEKLİLİĞİ HAK ETMEYEN MİLLETVEKİLLERİNİ BAKAN YARDIMCISI YAPACAK

Bakan yardımcılığı kadrosuna Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın emeklilik hakkını elde edemeyen genç vekilleri tercih edeceği kulislerde konuşuluyor. Yeni kabinede 21 bakan yardımcısının olacağının açıklanması liste dışında kalan AK Partili Milletvekillerini heyecanlandırdı.

Erdoğan'ın bakan yardımcılıklarına milletvekili olmayan isimlerin atanacağını açıklaması 12 Haziran'dan sonra milletvekili olmayacak olan liste dışı vekilleri umutlandırdı. Başbakan Erdoğan'ın liste dışında kalan milletvekillerinin bir kısmını bakan yardımcısı olarak atayarak gönlünü alacağı belirtiliyor. Bu çerçevede özellikle emeklilik hakkını elde edemeyen genç milletvekillerinin Bakan yardımcılığı görevine getirilmesi dikkat çekti.

BİNGÖL HALKI “BAKAN YARDIMCISI” OLACAK KİŞİYİ MERAK EDİYOR

61. hükümette Kalkınma Bakanlığı'na getirilen Bingöl Milletvekili Dr. Cevdet Yılmaz'ın yardımcısının kim olacağı Bingöl kamuoyunda merakla bekleniliyor. Kulislerde dolaşan bilgilere göre bu göreve en yakın isim Bingöl eski milletvekili Yusuf Coşkun. Milletvekili olmadan önce AK Parti İl Başkanlığı görevinde de bulunan Coşkun, Bingöl'de halkla kurduğu samimi diyalogla tanınıyor. Halkla daha samimi ilişki kurabilen, kaynaşabilen bir isim olduğu belirtilen Yusuf Coşkun, bu göreve en yakın isim gibi duruyor. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın okul arkadaşı da olan Coşkun'un bakan yardımcısı olarak atanabileceği konuşuluyor.

Bakan yardımcısı olacak kişinin, Bakan'la Bakanlık Müsteşarı arasında bir konumda olacağı ve daha çok sahada, halk arasında çalışma yapacağı bilgisinden hareketle Bingöl siyasetinde etkin bazı isimler, halkla ilişkileri ve siyasete yeterli tecrübesi ile bu makama en yakın aday olarak Yusuf Coşkun'un “Bakan Yardımcısı” olarak atanabileceğini belirttiler.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Adınız Soyadınız (@Misafir_6077)
10 Ağustos 2011 Çarşamba 15:28
BAKAN YARDIMCILIĞI ŞAHİN BİNGÖLÜN HAKKIDIR GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞTI AMA BEDBAHTLAR SAYESİNDE KAZANMADI O AYRI KONU SN CEVDET YILMAZ DA İNŞALLAH DOĞRU KARARI VERECEKTİR YİNEDE HANGİSİ KİM HAYIRLI İSE O OLSUN....
mxy (@Misafir_6073)
10 Ağustos 2011 Çarşamba 13:09
yusuf çoşkunun kendi çabasıyla göstermiş olduğu başarıyı çekemeyenler
şu unutmayın ki yusuf bey bingöl için çok kıymetli ve degerli bir insan. 24 dönem ve 22. dönem öncesi millet vekillerine bakın bakalım hıç birarada görduğunuz olmuş mu.yusuf beyi öpun başınıza koyun.başarı ve istıkrarları lutfen kızkanmayalımmm.yolun açık olsun yusuf bey
YUSUF COŞKUN HAYRANI (@Misafir_6071)
10 Ağustos 2011 Çarşamba 10:56
Sn.: Yusuf COŞKUN, allah seni başımızdan eksik etmesin. Bingölün gururusun.
Nevzat Kılıç (@Misafir_6059)
09 Ağustos 2011 Salı 15:56
Bakan yardımcılığı Şahin Bingölün hakkıdır. Kendisi Bingölün en sevilen saygı duyulan insanlarından birisidir. 2002 den beri tüm seçimlerde partisi için canla başla çalışmış, partisinin yüksek oy almasında önemli bir faktör olmuştur.
Adem Durmaz (@Misafir_6058)
09 Ağustos 2011 Salı 15:12
Bakan Yardımcılığı için Yusuf Coşkun'un düşünülmesi son derece yanlıştır. 12 Haziran genel seçimlerinde 3. sıra adayı olan, seçim gününe kadar kapı kapı partisi için oy toplayan halkın sevgisini güvenini kazanmış Sn. Şahin Bingöl Bakan yardımcılığını herkesten çok haketmektedir. Şayet kendisi olmasaydı AK Parti Bingölde kesinlikle % 50'yi geçemezdi. Onun için Bakan yardımcılığı Şahin Bingölün hakkıdır.
hasan meric (@Misafir_6054)
08 Ağustos 2011 Pazartesi 16:32
millet zor kurtulmuş bundan bir dahamı başına bela edecek sanki..allah muhafaza etsin.
Adınız Soyadınız (@Misafir_6050)
08 Ağustos 2011 Pazartesi 11:23
allah seni başımıza birdaha musallat etmesin.halkla ilişkileri iyiymiş.
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın