KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Cuma arası vermedi

TBMM Genel Kurulu'nda dün CHP'li TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'nun yönetimindeki bütçe görüşmesinde, son 5 yılda bir ilk yaşandı. Mumcu, cuma namazı saati geldiğinde ara vermeyince AKP'liler nöbetçi milletvekilleri bırakarak namaza gitti. Meclis'te 5 yıldır başkanvekilleri, öğle arasını cuma namazı saatine denk getiriyordu

Cuma arası vermedi
08 ARALIK 2007 CUMARTESİ 11:54
0
1038
0
AA aa
Meclis'te 5 yıldır başkanvekilleri, öğle arasını cuma namazı saatine denk getiriyordu. Bütçenin dünkü oturumunu yöneten Mumcu, önceden belirlenen yazılı programa uyarak, cuma namazı saatine gelindiğinde ara vermedi. Namaz saatine kadar bekleyen AKP yöneticileri, kuliste gazetecilerin "Cuma arası verilecek mi?" sorusuna, "Başkanvekilinin kararı ne olursa ona uyacağız" yanıtını verdiler. Mumcu, programda yazıldığı gibi ara vermek için saat 13.00'ü bekleyince AKP milletvekilleri, Genel Kurul çalışmasını bırakarak TBMM Camii'nde cuma namazına gittiler. Namaz saatinde Meclis'te 7'si kadın olmak üzere sadece 12 AKP'li nöbetçi kaldı.
HOCADAN FIRÇAYI YEDİNİZ
Kürsüdeyken salonun boşaldığını gören CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, "AKP sıraları bomboş. Biz bize konuşacağız. Arkadaşlar herhalde cumaya gittiler, ama buradaki çalışmalar da ibadettir. Kim daha iyi Müslüman, Allah biliyor. Milli bayramları olmayanların dini bayramları olmaz. O milli bayramlar sayesinde cumalara gidiyoruz, ezanlar okunuyor" dedi. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de namazdan dönen AKP'lilere, "Cumaya gittiniz, hocadan fırçayı yediniz. Hırsınızı bizden çıkarıyorsunuz" diye seslendi.

CHP-AKP KAVGASINI DTP AYIRDI
Meclis Genel Kurulu'nda kadın başkanvekilinin yönteminde ilk kez dün sert tartışmalar ve arbede yaşandı. Mumcu'nun yönettiği oturumda, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in "Allah aşkına şu Tayyip Erdoğan nasıl zengin oldu? Ben çok iyi tanırım. Kendisi muhasebecilik yapardı. Peki nasıl zengin oldu?" diye sorması AKP'lilerin protestolarına neden oldu. Sevigen sözlerini, "Bakan çocukları, Uludağ'a, Kartalkaya'ya, bizim çocuklarımız Cudi'ye, Gabar'a? Maalesef böyle bu işler" diye sürdürdü. Bu konuşmaya yanıt vermek isteyen AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'a Mumcu'nun söz vermemesi üzerine gerilim yaşandı. AKP'liler, sıra kapaklarına vurarak protesto edince Mumcu oturuma ara vermek zorunda kaldı. Bazı AKP'liler, CHP'lilerin yanına giderek tartışmaya başladı. Bu arada CHP'li Şahin Mengü ile AKP'li Altan Karapaşaoğlu ve kalabalık grup halindeki AKP'liler ile CHP'liler arasında itiş-kakış yaşandı. DTP'li İdare Amiri Sırrı Sakık, AKP ve CHP'lileri ayırmak için araya girdi. 'Erdoğan nasıl zengin oldu' tartışması TBMM Genel Kurulu'nda CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in Başbakan'ın nasıl zengin olduğuyla ilgili sözleri tartışma yarattı. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bir ara Başkanlık kürsüsü önüne gelerek, oturumu yöneten Güldal Mumcu'yla tartıştı, adil davranmasını istedi. Mumcu protestoların artması üzerine oturuma ara vermek zorunda kaldı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın