KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Cumhuriyetle yaşıt asırlık çınarlar unutulmadı

Bingöl'de cumhuriyetin 100'üncü yılı nedeniyle Vali Ahmet Hamdi Usta, 101 yaşındaki Mehmet Ürek'i ziyaret edip taleplerini dinledi.

Cumhuriyetle yaşıt asırlık çınarlar unutulmadı
27 EKİM 2023 CUMA 18:22
0
1511
0
AA aa

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de Cumhuriyetin 100'üncü yılında çeşitli etkinlikler yapılmaya devam ediyor. Bu çerçevede Bingöl'deki asırlık çınarları ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Usta, Ilıcalar ve Sancak beldesindeki ziyaretlerinin ardından Kültür Mahallesi'nde ikamet eden 1922 doğumlu 101 yaşındaki Mehmet Ürek'i evinde ziyaret etti.

Asırlık çınar Ürek ile sohbet eden ve taleplerini dinleyen Vali Usta, onların yaşayan bir tarih olduğunu belirtti.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Vali Usta, “Bu sene 29 Ekim'i her zamankinden farklı kutluyoruz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını idrak ediyoruz. Bingöl'de cumhuriyetimizin 100'üncü yılında bayram kutlamaları çerçevesinde asırlık çınarlarımızı ziyaret ediyorum. İlk önce Ilıcalar beldesinde 107 yaşındaki Esma teyzemizi ziyaret ettim, biraz önce yine Sancak beldesi Arıcılar köyünde Eşraf amcamızı ziyaret ettim, şimdi de Mehmet amcamızın yanındayız. En genci 101 yaşını devirmiş yaşlılarımız. Bu yaşlılarımız cumhuriyetimize tanıklık etmişler, Atatürk'ümüze tanıklık etmişler, tarihimize tanıklık etmiş insanlar. Onları cumhuriyetin 100'üncü yılında evlerinde bizzat ziyaret ediyorum. Onların ihtiyaçlarına, ailelerin durumlarına bakıyorum ve onların anılarını elimden geldiğince dinlemeye çalışıyorum. Onların hayatlarına dokunmaya çalışıyorum. Çok güzel dualar alıyoruz, maşallah hafızaları iyi, sağlıkları iyi Allah onlara daha uzun, sağlıklı ömürler katsın. “Onlar bizim için yaşayan tarih, açılmamış kitaplar. Onları okumayı bilmek lazım” dedi.

Vali Usta'ya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür vekili Orhan Varan da eşlik etti. İHA

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2026
01:49
Vali Çelik; `15 Temmuz milletimizin ortak zaferidir`
Vali Çelik; '15 Temmuz milletimizin ortak zaferidir'
Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programında konuşan Vali Cahit Çelik, 15 Temmuz'un milletin iradesiyle kazanılmış ortak bir zafer olduğunu vurgulayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.
16.07.2026
01:48
Bingöl`de 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı
Bingöl'de 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bingöl Şehitliği'nde düzenlenen programda şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi. Protokol üyeleri, Şehitlik Anıtı'na karanfil bıraktı.
16.07.2026
01:47
Bingöl`de 15 Temmuz Gazisine Ziyaret
Bingöl'de 15 Temmuz Gazisine Ziyaret
Bingöl Valisi Cahit Çelik ve beraberindekiler, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü programları kapsamında 15 Temmuz Gazisi Ahmet Boğatekin'i evinde ziyaret ettiler. Boğatekin'e Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye edildi.
16.07.2026
01:45
Bingöl`de otomobil ineklere çarptı: 2 kişi yaralandı
Bingöl'de otomobil ineklere çarptı: 2 kişi yaralandı
Bingöl-Elâzığ karayolunda meydana gelen trafik kazasında, seyir halindeki otomobilin ineklere çarpması sonucu 2 kişi yaralandı, 2 inek ise telef oldu.
16.07.2026
01:45
Motorin ve benzine yeni zam geliyor
Motorin ve benzine yeni zam geliyor
Petrol fiyatlarındaki dalgalanmayla birlikte benzin ve motorinin litre fiyatına zam gelmesi bekleniyor. Buna göre, 17 Temmuz 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere motorine 3,90 lira, benzine 1 lira zam yapılması bekleniyor. Bingöl'de tabelaların göstereceği rakamlar şöyle olacak;
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın