KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Cumhuriyetle yaşıt asırlık çınarlar unutulmadı

Bingöl'de cumhuriyetin 100'üncü yılı nedeniyle Vali Ahmet Hamdi Usta, 101 yaşındaki Mehmet Ürek'i ziyaret edip taleplerini dinledi.

Cumhuriyetle yaşıt asırlık çınarlar unutulmadı
27 EKİM 2023 CUMA 18:22
0
1105
0
AA aa

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de Cumhuriyetin 100'üncü yılında çeşitli etkinlikler yapılmaya devam ediyor. Bu çerçevede Bingöl'deki asırlık çınarları ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Usta, Ilıcalar ve Sancak beldesindeki ziyaretlerinin ardından Kültür Mahallesi'nde ikamet eden 1922 doğumlu 101 yaşındaki Mehmet Ürek'i evinde ziyaret etti.

Asırlık çınar Ürek ile sohbet eden ve taleplerini dinleyen Vali Usta, onların yaşayan bir tarih olduğunu belirtti.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Vali Usta, “Bu sene 29 Ekim'i her zamankinden farklı kutluyoruz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını idrak ediyoruz. Bingöl'de cumhuriyetimizin 100'üncü yılında bayram kutlamaları çerçevesinde asırlık çınarlarımızı ziyaret ediyorum. İlk önce Ilıcalar beldesinde 107 yaşındaki Esma teyzemizi ziyaret ettim, biraz önce yine Sancak beldesi Arıcılar köyünde Eşraf amcamızı ziyaret ettim, şimdi de Mehmet amcamızın yanındayız. En genci 101 yaşını devirmiş yaşlılarımız. Bu yaşlılarımız cumhuriyetimize tanıklık etmişler, Atatürk'ümüze tanıklık etmişler, tarihimize tanıklık etmiş insanlar. Onları cumhuriyetin 100'üncü yılında evlerinde bizzat ziyaret ediyorum. Onların ihtiyaçlarına, ailelerin durumlarına bakıyorum ve onların anılarını elimden geldiğince dinlemeye çalışıyorum. Onların hayatlarına dokunmaya çalışıyorum. Çok güzel dualar alıyoruz, maşallah hafızaları iyi, sağlıkları iyi Allah onlara daha uzun, sağlıklı ömürler katsın. “Onlar bizim için yaşayan tarih, açılmamış kitaplar. Onları okumayı bilmek lazım” dedi.

Vali Usta'ya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür vekili Orhan Varan da eşlik etti. İHA

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.11.2025
15:39
Bingöl`de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de 24 Kasım Öğretmenler Günü, coşkuyla kutlandı. Şiirler okundu, türküler seslendirildi, emektarlar ödüllendirildi. Programın özel sürprizi ise Valilik tarafından öğretmenlere yönelik hazırlanan videonun paylaşılması oldu.
24.11.2025
15:27
Bingöl`de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de çiftlik için çatı bloğu taşıyan tır, virajı alamayınca yan yattı. Yaralananın olmadığı kazada, maddi hasar meydana geldi.
24.11.2025
15:20
Bingöl`e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Bingöl'e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Akülü arabalarla trafik kurallarını öğreten panolarla donanmış alanda, trafik polisleri ve eğitmenlerin trafikte karşılaşacak tüm alternatifleri çocuklara göstereceği aktarıldı. Valilik tarafından ihalesi tamamlanan projenin, 2026 yılının ilk yarısında hizmete açılması planlanıyor.
24.11.2025
15:10
Uzmanından kombi bakımı uyarısı: Yüzde 40`a varan tasarruf sağlıyor
Uzmanından kombi bakımı uyarısı: Yüzde 40'a varan tasarruf sağlıyor
Peteklerde biriken kir ne kadar fazlaysa verimin o kadar düştüğünü vurgulayan Makine Mühendisi İbrahim Tunç, 'Düzenli bakım, kombide yüzde 40'a varan yakıt tasarrufu sağlar. Petek temizliği de aynı şekilde verimi artırır' dedi.
24.11.2025
14:59
Demirel Yapı ve Ege Seramik`ten Bingöl`de Usta Eğitim Semineri
Demirel Yapı ve Ege Seramik'ten Bingöl'de Usta Eğitim Semineri
Fırat Demirel: 'Mesleki gelişimi desteklemenin hem sektörümüze hem de müşterilerimize katkı sağlayacağına inanıyoruz. Katılım gösteren tüm ustalarımıza ve Ege Seramik ailesine teşekkür ederiz.'
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın