KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

Dap'a 21 başvuru

Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında hayvancılık projelerine, Bingöl'den 21 başvuru yapıldığı öğrenildi.

Dap`a 21 başvuru
16 ŞUBAT 2011 ÇARŞAMBA 08:54
0
2454
0
AA aa

Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nce (TÜGEM), DAP uygulama rehberi 28 ilde 2010-2012 arasında uygulamaya konuldu.

DAP kapsamında 28 ilde büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulması, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması, bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik olarak üreticilerin etçi ve kombine ırklarla kuracakları damızlık amaçlı sığır işletme yatırımlarının desteklenmesine ilişkin 2011 yılı müracaatları dün sona erdi.

Bu kapsamda yatırımcıların ahır inşaat maliyetlerinin yüzde 30'luk, hayvan alım maliyetleri ile sağım ekipmanı ve soğutma tank maliyetlerinin ise yüzde 40'lık kısmı hibe olarak ödenecek.

Verilen hibe desteklerine Bingöl'de 21 başvuru yapıldı ve böylece bin 795 hayvan alınacak.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca aksi bir talep olmazsa, her ayın 1 ile 15'i arasında başvuruların kabul edileceği öğrenildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın